27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Telegraaf | ’Neergestoken Capellenaar werd bedreigd door bekenden Antilliaans buurmeisje’

“’Politie deed niets’” © Lex van Lieshout / ANP

Capelle aan den IJssel – Een maand lang werd een 44-jarige man die dinsdagavond werd neergestoken in een flat aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel ernstig bedreigd, maar de politie deed volgens zijn zus niets met meldingen daarover.

„Ik heb in de afgelopen twee weken de politie vier keer gebeld om te zeggen dat het mis dreigde te gaan. Ook mijn broer had aangifte gedaan. Ik maakte mij enorm zorgen, maar de politie heeft niets gedaan. Met als gevolg dat mijn broer nu zwaargewond en met zeker tien messteken in het ziekenhuis ligt. Zijn situatie is nu redelijk stabiel, maar hij is nog niet uit de gevarenzone”, zegt de zus van de Capellenaar, die anoniem wil blijven.

Volgens haar is de dader die haar broer heeft neergestoken, een bovenbuurman. De politie stelt dat er nog niemand is gearresteerd. Wel is er dinsdagavond een inval gedaan in een woning aan de Schermerhoek, maar daar werd niemand aangehouden.

“’Politie deed niets’”

Ongeveer een maand geleden ging het volgens de zus mis toen haar broer door een Antilliaans buurmeisje werd uitgescholden. „Hij heeft haar daar op aangesproken. Zij is toen naar haar ouders gelopen, waarna het uit de hand liep. Andere Antillianen die daar wonen, gingen zich ermee bemoeien. Het werd zelfs zo erg, dat er Antillianen uit Hoogvliet werden opgetrommeld. Ze hebben met zes man zijn woning proberen binnen te dringen. Gelukkig kon hij dat met behulp van een buurman voorkomen. Mijn broer heeft hiervan aangifte gedaan.”

Dinsdagavond kwam de ruzie tot een climax. „Mijn broer werd die avond al getreiterd toen hij op de fiets naar mij op weg was . Ze probeerden hem van de weg af te duwen. Toen hij bij mij was, vertelde hij dat en daarop besloot mijn man hem later naar huis te brengen. Rond een uur of negen is hij naar binnen gegaan. Daar is een gevecht geweest en toen is hij neergestoken. Hij ligt nu aan de beademing omdat zijn long is doorboord en hij is drie keer in zijn hoofd gestoken. Ze hebben echt geprobeerd hem dood te maken”, zegt de vrouw in tranen.

De politie zegt naar de achtergronden te gaan kijken, maar wil niet zeggen of er een eerdere aangifte en meldingen liggen. „De recherche onderzoekt de toedracht en spreekt daarbij met getuigen, bekijkt camerabeelden en doet buurtonderzoek en we kijken naar de achtergronden.”

Bron: Telegraaf

Artikel delen

10 reacties

 1. Misschien kan Elvis Kuwas een liedje komen zingen op de ‘plaats delict’, dat heeft een rustgevende uitwerking op de groep YdK! We maken er een zwanenzang van. Plek zat in het AZC in Ter Apel op de afdeling uitgeprocedeerden. Wat Wiels zei over de macamba’s geldt dan en dus ook voor dit soort lui… boddybags, tira den laman.

 2. De slechte reputatie van de Antilliaanse gemeenschap in Nederland hebben we aan de leden van de antilliaanse gemeenschap te danken.

  Ik begrijp het heel goed als men in Nederland niet naast een (bad) Antilliaan wil wonen.
  En de meeste antillianen begrijpen het ook wel. We kennen onze pappenheimers heel goed.

  Luidruchtig, niet perceptief voor redelijk dialoog, geennconsideratie voor overlast die ze bezorgen.

  Sylvana, types als Quinsy Gario, Akwasi, Jeffrey Afriye, (de ganees die het zijn roeping vindt om nederland racisme vrij te maken). DENK etc noemen het racisme.

  Ik noem het realisme, we zijn niet altijd de prettigste mensen om in de buurt te wonen of aan te huren….en dat heeft alles met gedrag te maken en slechte ervaring met de antilliaanse groep..

 3. @Brian S. Sylvana Pruikenkop is een schreeuwlelijk (nadruk op lelijk) met een marginaal partijtje met 1 zetel in Amsterdam. Een lokale nitwit dus en niet vertegenwoordigd in de landelijke politiek, Dus als zij wil protesteren tezamen met de Blacks Loot More beweging dan gaat ze haar gang maar. Zelfverdediging mag

 4. Gewoon jezelf bewapenen als je bedreigd wordt door antillianen en altijd als eerste schieten. Dat tuig deinst er niet voor terug om hun eigen familie te vermoorden, laat staan een vreemde.

  En dan zal Sylvana Simons voorop staan bij BLM en racistsiche moorden

 5. Stel je voor dat het net andersom was. Makamba steekt YDK neer en de politie doet, zelfs na meerdere aangiftes, niks ermee. Reken maar dat de facebook van Julies Koko weken achter elkaar, de racisme kaart uit de kast op tafel blijft gooien. Rado Mas met o.a Junny Jozef, komt uitzendtijd te kort. Deze Makamba wordt tot persona non grata door Charlie Bolo Cooper gebombaardeert. Owe komt niet aan een YDK.

 6. Wat vrienden van mij meemaakten is ongelofelijk.
  Antilliaanse jongens van 13, 14 jaar pikten een sleutel van een toegangspoort.
  De eigenaar van die poort, een Nederlander, dus witte, eiste de sleutel terug.
  Reactie van deze jongens” bel de politie maar, wij krijgen toch altijd gelijk”
  De politie durft niet meer te handelen, dramatisch.

 7. Gewoon jezelf bewapenen als je bedreigd wordt door antillianen en altijd als eerste schieten. Dat tuig deinst er niet voor terug om hun eigen familie te vermoorden, laat staan een vreemde.

 8. En maar doorgaan met BLM en huilen dat we geen kansen krijgen.
  En dan deieblen als Aquarium Akwasi die zelf zit te rellen en te bedreigen maar ondertussen trots is op zijn voorouders die slaven vingen en doorverkochten en gewoon een pandjesbaas is geworden. Knap voor een Ghanees die geen kansen krijgt

 9. Een Nederlandse politicus had het ooit over dat Antilliaanse jongeren in Nederland net een rattenplaag is die opgeruimd moest worden. Hij werd toen van racisme beschuldigd maar soms moeten wij wel in hand in eigen boezem steken.

 10. Ons bekendste export produkt blijft de criminaliteit.

  Een van de twee redenen dat men in NL twee weken feest viert wanneer Curacao onafhankelijk wordt.

  De andere reden is het eindeloze handje ophouden in Den Haag door aarstluie Menki ‘Moe’ Rojer types.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -