Telegraaf | Nederland in contact met ontvoerders Bolt

Niels Rigter

Koenders: ‘Ze komen vrij, weten alleen niet wanneer’ | ANP

Milaan – Nederland heeft contact met de Colombiaanse gewapende groepering ELN over de vrijlating van Derk Bolt en Eugenio Follender. Dat heeft minister Koenders (Buitenlandse Zaken) laten weten in de marge van het staatsbezoek in Italië.

„We kunnen bevestigen dat het om ELN gaat, omdat we zelf contact met ze hebben”, aldus Koenders. „Ze komen vrij. We weten alleen nog niet wanneer. Op zich goed nieuws.” De aankondiging van de organisatie dat de twee Nederlanders worden vrijgelaten is volgens de minister authentiek, omdat die ook rechtstreeks aan Nederland gecommuniceerd is.

De minister houdt een slag om de arm, omdat de groepering nog niet heeft laten weten op welke termijn een vrijlating zou plaatsvinden. „Er staat (in het bericht, red.) niets over tijd en modaliteiten.”

Op welk niveau Nederland met de ELN praat wil Koenders omwille van de goede afloop niet zeggen.

„De organisatie zit in Quito en ze hebben allerlei groeperingen in dat gebied. Dat gebied is ongelooflijk uitgebreid. Dus het hangt er ook een beetje vanaf waar ze zitten. En ook van welke groep van de ELN daar bij betrokken is.”

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Nederland in contact met ontvoerders Bolt

  1. Wat is dit weer een Dom Domme zet -wat denken al die journalisten wel niet-dat ze overal met open armen ontvangen worden?-deze groep leeft van afpersen en ontvoeren -en rijke nederlanders kunnen veel EUROS ophikkeen
    Laat niemand je iets anders wijsmaken-hier zal veel losgeld voor worden betaald-ach je houd er een avontuurtje en zogenaamde held-ipv idioote journalist-aan over.
    Ben zelf vele jaren lang fotograaf voor de ANP geweest en was bij de treinkaping–wat ze er de laatste tijd allemaal over zeggen is de waarheid ???????????–Nederland liegt even hard als alle andere landen-de waarheid komt NOOIT boven water -ook de pers en media worden omgekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *