Telegraaf | Liesbeth List (78) overleden


Zangeres Liesbeth List is afgelopen woensdag op 78-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Soest. Dat heeft haar familie vrijdag gemeld op Facebook. Zij wordt door de coronacrisis in stilte gecremeerd.

LIESBETH LIST was bekend en geroemd om haar Nederlandse chansons. Bekende nummers van haar zijn Aan de andere kant van de heuvels, Kinderen een kwartje en Heb het leven lief. Met Pastorale dat ze met RAMSES SHAFFY zong, boekte ze veel succes. De zangeres won vele prijzen in haar leven, waaronder twee Edisons en een Gouden Harp.

Voor het laatst stond ze in de schijnwerpers in het voorjaar van 2017, voor een bijeenkomst van de CPNB, waar de Boekenweek-auteurs van dat jaar, CONNIE PALMEN en HERMAN KOCH werden geëerd.Ze zong toen Non, je ne regrette rien van EDITH PIAF, het nummer waarmee ze sinds ze de hoofdrol speelde in de musical Piaf een doorstart in haar carrière maakte. Theaterproducent HANS CORNELISSEN liet Liesbeth niet zomaar uit de schijnwerpers vertrekken en eerde haar met een musical die haar naam droeg en waar ze zelf nog volop aan meewerkte.

Vorig jaar werd bekend dat de zangeres de laatste tijd geheel van de buitenwereld geïsoleerd leefde, door de dementie die langzaam maar onvermijdelijk haar hoofd binnensloop. Ze verbleef in een verzorgingstehuis in Soest.

Bron: Telegraaf

5 Reacties op “Telegraaf | Liesbeth List (78) overleden

 1. Als het om m rojer gaat mag ze voor mij nog veeeel meer blaten.kdnt

 2. Abraham Mossel

  Als jonge jonge vond ik het een irritant wijf, maar toen ik later hoorde over wat zij in haar jeugd had mee gemaakt kreeg ik respect voor haar dat ze het nog zover had geschopt.

 3. En Trui mag nog steeds blaten

 4. Gelukkig gaan we hier menselijker met dementie om.

  Menki Rojer mag hier nog gewoon Statenlid zijn.

 5. Geweldige zangeres.

  Kan de hedendaagse generatie een voorbeeld aannemen.

  Zoals Maarten Schakel, stem als een gecastreerde zeeleeuw met longemfyseem maar zonder enige besef van zijn beperkingen toch meedoen aan het jaarlijkse Jostiband gebeuren hier, het tumbafestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *