Telegraaf | KPMG Meijburg bijt weer in stof

Bart Mos

Meijburg beschouwt de riante vertrekpremieuitspraak als een eclatante overwinning

AMSTELVEEN – Belastingadviesbureau KPMG Meijburg heeft opnieuw bakzeil gehaald nu het naar verluidt gedwongen is een riante vertrekpremie van miljoenen euro’s te betalen aan een senior-partner die de huid kreeg vol gescholden door een Meijburg-bestuurder.

Dit melden bronnen in de top van het concern aan DFT. De betaling van ’enkele miljoenen’ aan fiscalist Ad Aerts is voor Meijburg de pijnlijke uitkomst van een arbitragezaak die startte in het voorjaar van 2015, na een nóg pijnlijker incident dat het vertrek van deze senior-partner inluidde.

Destijds stormde voormalig Meijburg-bestuurder Wiebe Cnossen schreeuwend en met gebalde vuisten de werkkamer van Aerts binnen. Aanleiding voor deze agressie vormde de succesvolle samenwerking tussen de partner en zijn protegé, het aanstormend fiscaal talent van Marokkaanse afkomst, Karim Aachboun.

Hun succes leidde tot scheve gezichten binnen het concern en tot het incident met Cnossen. Het bestuur ging vervolgens achter Cnossen staan en zegde het vertrouwen in Aerts op. Aachboun zat toen al ziek thuis.

De rechtbank oordeelde ’ernstig verwijtbaar handelen’ bij Meijburg in Aachbouns zaak en kende hem een ruime ontslagvergoeding toe. Later zou Meijburg hem voor nog eens €1 miljoen hebben afgekocht om een hoger beroep te voorkomen.

Ad Aerts laat desgevraagd weten ’tevreden’ te zijn met de uitspraak in arbitrage, maar kan in verband met ’afgesproken geheimhouding’ niet inhoudelijk reageren. Meijburg ontkent dat het enkele miljoenen aan Aerts moet betalen. Hun woordvoerder: „Het gaat om enkele tonnen. Meijburg beschouwt de uitspraak als een eclatante overwinning.”

Bestuurder Cnossen moest vorig jaar het veld ruimen bij Meijburg na klachten van collega’s over seksueel wangedrag tijdens een zakelijk ski-uitje.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | KPMG Meijburg bijt weer in stof

  1. KPMG op Curacao neemt ook vooral mooie jonge vrouwen aan… opvallend

  2. Als een buitemlander gunnen ze jou niet daar in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *