26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:26

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Joran van der Sloot verdacht in witwaszaak

Nederlander opnieuw zwaar onder vuur in Peru | John van der Heuvel

Joran van der Sloot en zijn vriendin Leidy in de gevangenis in Peru Ⓒ eigen foto

LIMA – Joran van der Sloot ligt zwaar onder vuur van justitie in Peru. De tot 28 jaar cel veroordeelde moordenaar van de Peruaanse vrouw Stephany Flores is verdachte in een nieuw strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Van der Sloot zou samen met zijn vriendin Leidy drieënhalve ton crimineel geld hebben weggesluisd.

Dat bedrag kreeg Van der Sloot volgens de verdenking in handen dankzij een Nederlandse handlanger, die met een vernuftig systeem online-casino’s oplichtte.

- Advertentie -

Volgens justitie in Peru profiteert vooral Jorans vriendin en moeder van zijn kind, Leidy Figueroa, van de criminele winsten.

De vrouw, die afkomstig is uit een arme wijk in Lima, bewoont inmiddels een riant appartement in een luxe wijk van de Peruaanse hoofdstad. Joran van der Sloot, die ook nog altijd wordt verdacht van het laten verdwijnen van Natalee Holloway in 2010, ontkent alles.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

12 reacties

 1. Nou, ik vind dat ik toch iets hierover moet zeggen, ik vind het haast immoreel dat mensen in een land waar 20% onder het bestaansminimum leeft, opscheppen over wat ze hebben.

 2. Als ik dit lees van @La Stiwz, is het bijna om jaloers van te worden en toch ben ik dat niet. Ik heb altijd goed verdiend en nu nog steeds heb ik een goed salaris, het enige is dat ik een grote liefde heb voor het ander geslacht en dat kost ook geld.

 3. LaStiwz, ooit van hypocrieye profiteurs gehoord die er een sport van maken om met vage BV’s en financiele constructies geld rond te sluizen om maar niet bij te hoeven dragen aan de gemeenschap? Waarschijnlijk niet. #FollowTheMoney, hier zit er weer zo eentje.

 4. @Belastingdienst: u bent welkom, echter eerst nadat u op mijn 42 bezwaarschriften IB, OB en WB (periode 2007-2017) heeft beslist.

  Het ongestructureerd zooitje, veroorzaakt door ongeletterde, niet capabele, arrogante ambtenaren van uw dienst, geven mij de indruk dat u totaal geen verstand heeft van wat er speelt.

  Voorts bezit ik inderdaad een bovenmatig dure woning (+1milj. USD), maar daarover betaal ik ANG 14.000,- grondbelasting (waarschijnlijk meer dan wat u aan IB betaalt).

  M.b.t. mijn inkomen: momenteel is mijn inkomen, hier belast op Curacao, nagenoeg nul. Ik krijg nagenoeg geen inkomen uit mijn BV. Voordeel hiervan is dat ik slechts over het norminkomen van een DGA (60.000,-) belasting en 11% SVB hoef te betalen.
  Per saldo ben ik (en de rest van mijn gezin) dus voor ANG 6.600,- verzekerd tegen ziektekosten. De rest van de winst blijft lekker in de BV.

  Verder vreet ik van:
  – mijn stamrechtuitkering vanuit Nederland,
  – mijn andere uitkeringen vanuit Nederland
  – mijn dikke vette spaarpot, (spaarpot is een woord waar de gemiddelde Curacaoenaar nog nooit van gehoord heeft)
  -wat ik, conform de traditie hier op het eiland zwart bijbeun.

  In het kort: bovenmatig dure woningen kun je bekostigen uit spaargeld. U, in uw knoekhut (blijkbaar zonder saargeld), heeft net zoveel hypotheeklasten als ik. Alleen ik woon mooier.

  Capice???

  Daarbij wil ik nog even melden dat ik hier legaal, momenteel 18 lokalen aan de vreet houd, legaal, met afdracht van alle belastingen en premies.

  Als u, meneer @belastingdienst, nog meer gaat lopen kutten, trek ik er morgen de stekker uit, waardoor er 18 inkomens wegvallen (tenminste 54 personen die daarvan moeten leven), en ik vreet er geen enkel broodje filet americain minder om.

  Dus kom gerust even praten maar:
  – neem iemand mee die weet waarover het gaat,
  – neem iemand mee die Nederlands spreekt en begrijpt, (de belastingwetten zijn immers alleen maar in het Nederlands)
  – neem iemand mee die niet de arrogantie heeft dat, omdat hij ambtenaar is , de wijsheid in pacht heeft. Per definitie kan hij de wijsheid niet in pachy hebben om het simpele feit dat hij ambtenaar is.

  Voorts, om antwoord te geven op uw vraag,: het schikt mij volgende week niet, volgende maand, jaar decennium en eeuw niet om met u te spreken, aangezien u te dom bent om met mij te spreken.

  Spreken met u is exact hetgeen waaraan dit eiland tenonder gaat. Uw dommigheid is het probleem.

 5. Geachte heer LaStiwz,
  naar aanleiding van uw commentaar zoals gepubliceerd op KnipselKrantCuracao de dato 1-11-2018 waarin u meedeelde dat u een bovenmatige dure woning bezit terwijl u geen inkomen heeft, zouden wij gaarne een onderhoud met u hebben. Dit onderhoud kan te uwent plaatsvinden.
  Wij plannen dit bij voorkeur in de volgende week. Kunt u ons enkele datums en tijden opgeven waarop dit u het beste schikt?
  Wij danken u bij voorbaat.
  Hoogachtend,
  de Bealstingdienst

 6. Kijk dit:
  https://www.telegraaf.nl/video/2749400/bizarre-overeenkomst-in-zaken-joran

  John van den Heuvel is van de grootste sensatiezoeker van Nederland.

  Woorden als “lijkt”, “waarschijnlijk”, “aan zekerheid grenzend”, “vermoedelijk”, zijn allemaal waarderingen die nul komma nul waarde hebben.

  De vriendin heeft geen inkomsten en heeft een duur appartement. So what!! Ik heb ook geen inkomen en heb een nog duurdere woning. Sensatiepraatjes waar het domvolk weer in trapt.

  ps: Van der Sloot is een lul, Maar baseer je op feiten en niet op sensatiezucht van een gladjakker als van den Heuvel.

 7. Neen Bryan, toch niet zo slim.
  Want er stond ook bij: De vrouw, die afkomstig is uit een arme wijk in Lima, bewoont inmiddels een riant appartement in een luxe wijk van de Peruaanse hoofdstad.

  Hij heeft nooit van bajo perfil of onder de radar gehoord.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -