Telegraaf | Jihad-lab in Limburg

Mick van Wely

Schuur in Brunssum vol ’Captagon-pillen’ (peppillen) voor IS-strijders

Brunssum – Voor het eerst is in Nederland een drugslab ontdekt waarin pillen zijn gemaakt die massaal door strijdgroepen in het Midden-Oosten worden gebruikt. Deze ’IS-pil’ houdt strijders langdurig wakker en maakt vechten makkelijker.

De inval blijkt al in april te zijn gedaan in een schuur in Brunssum, maar pas gisteren bracht de politie de details naar buiten. Het gaat om een omvangrijk recherche-onderzoek. In de schuur zijn vele tienduizenden ’Captagon-pillen’ gevonden en een amfetamine voorraad om nog eens 300.000 pillen te maken.

De pillen die normaliter in ons land geproduceerd en geconsumeerd worden, zijn xtc-pillen met de stof mdma. Die geeft een prettige feestroes. De pillen die zijn ontdekt in de schuur in Brunssum waren samengesteld uit cafeïne en amfetamine. De politie onderzoekt een link naar het Midden-Oosten.

De ‘Captagon-pillen’ doken de laatste twee jaar op in de havens van Europa. Zo werd deze maand nog een partij ontdekt in de haven van Genua en onderschepte de Griekse politie in 2016 en 2017 miljoenen pillen. Na deze vondsten kwam er bij internationale opsporingsdiensten informatie binnen dat de pillen in Nederland werden gestampt.

Lees het hele verhaal: Moordmachine dankzij jihad-pil (Premium)

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | Jihad-lab in Limburg

  1. Ze gaan lekker naar de hel bedoel je,

    Als dat waar was dan leven er geen mensen meer op het Midden Oosten.

  2. Pilletjes volstoppen met LSD of slaapmiddel. Dan is het gedoe zo afgelopen en kunnen de strijders eindelijk gaan genieten van hun 77 maagden.

  3. S.Bolivar

    Hebben ze de schuur in Brunnsum plaatgebombardeerd en is deze man op de voorgrond een persvoorlichter van Brunnsume politie?? zo te zien wel… tjonge, tjonge, het gaat steeds slechter met Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *