Telegraaf | Jandino Asporaat emotioneel over jeugd

jandino asporaat | Foto ANP

Jandino Asporaat emotioneel over jeugd op Curacao | Foto ANP

Jandino Asporaat heeft voor het eerst in 23 jaar het huis opgezocht waar hij is opgegroeid. “Het was heftig en emotioneel”, aldus de presentator.

Jandino Asporaat is met zijn gezin in zijn geboorteland Curaçao. De komiek bezocht samen met onder meer zijn zoontje het huis waar hij is opgegroeid.

Op Instagram plaatste de presentator een foto waar hij samen met zijn zoontje voor een klein vervallen huis staat. “Het was heftig en emotioneel om daar weer te zijn. Voor de meeste mensen waren wij arm, maar als kind was dit mijn paleis”, schrijft Jandino bij de foto.

“Wij waren rijk aan liefde, familie, elke dag iets te eten en een dak boven ons hoofd”, vervolgt hij.

De komiek is vooral erg dankbaar over zijn opvoeding. “Ik ben dankbaar dat terwijl mijn moeder met drie baantjes letterlijk aan het ploeteren was, mijn oom en tante die zelf heel weinig hadden en een gezin die ze moesten verzorgen, ons toch in huis namen om zo ons te helpen”

Volgens Jandino hadden ze alles wat ze op dat moment nodig hadden. “Wij speelden met alles wat we maar op de grond vonden elke zondag naar het strand Westpunt was een vaste traditie. We namen een kookplaat op gas mee en we kookten en aten aan het strand. Wij waren rijk, omdat wij alles hadden wat we op dat moment nodig hadden.”

Dromen

Asporaat vertelt verder waarom hij het huisje aan zijn zoontje wilde laten zien. “Ik vond het mooi om mijn zoontje te laten zien dat in dit piep kleine huisje waar we met acht mensen in leefden, zijn al mijn dromen zijn ontstaan.”

“En kijk ons nu.. Vanavond speel ik weer een uitverkochte show hier op Curaçao. Succesvol zijn heeft niets te maken met je economische achtergrond. Of wat je nu bezit of welke prijzen je allemaal hebt. Voor mij is succes dankbaarheid. Als je werk, werk voor dankbaarheid. Als je bid, bid voor dankbaarheid, want wie dankbaar is heeft genoeg”, besluit Jandino trots.

Asporaat werd geboren in Willemstad en groeide op in de wijk Buena Vista. Het gezin waarin hij opgroeide vestigde zich begin jaren ’90 in Rotterdam. Na zijn opleiding werkte Asporaat kort als schilder, maar stopte daar al snel mee om zich volledig op stand-upcomedy te richten.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Jandino Asporaat emotioneel over jeugd

  1. Een prachtig verhaal !
    Een echte role model voor onze armlastige jeugd die te zeer geneigd is te denken in termen van “non future”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *