28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | ‘Ik blijf gewoon Jandino’

HomeMediaTelegraaf | 'Ik blijf gewoon Jandino'

Sander Tromp

'Ik blijf gewoon Jandino' | Foto | Ab Blauw
Nieuwe ster van John de Mol in voetsporen van Henny Huisman | Foto Ab Blauw

Het is met Jandino Asporaat (34) een beetje als met Paul de Leeuw en Herman van Veen. Of je vindt ze fantastisch, of je vindt ze drie keer niks. Feit is dat de carrière van de in Curaçao geboren en in Rotterdam getogen grappen- en druktemaker omhoog is geschoten. Vanaf morgen is hij te zien in het nieuwe paradepaardje van John de Mol: Playback je gek.

Met zijn zoon en dochter (r.). Jandino: Met zijn zoon en dochter (r.). Jandino: “”Eigenlijk hebben ze twee papa’s.””
Recent keerde Jandino, op de foto met zijn zoontje, na 23 jaar terug naar het huisje waar hij op Curaçao met o.a. zijn moeder, oom en tante woonde.  “”Als kind was dit mijn paleis.””

In de geest van good old Henny Huisman (“Ik keek als kind vroeger áltijd met chips en cola naar de Mini-playbackshow”) is de Antilliaanse spraakwaterval morgenavond de gastheer van zijn eigen imitatieshow. Daarin imiteren (on)bekende Nederlanders hun favoriete sterren. Dat kan gaan om een zanger(es), maar bijvoorbeeld ook om sketches van Najib Amhali.

Anno 2015 is playbacken dankzij het razend populaire dubsmashen en lipsyncen weer helemaal uit de retrohoek gekropen. Op YouTube circuleren miljoenen filmpjes van mensen die op onnavolgbare wijze artiesten nadoen. Daar zit een format in, dachten ze bij RTL, en dus is morgenavond de eerste aflevering van Playback je gek te zien.

Wie had dat kunnen denken, Jandino als een soort Henny 2.0?

„Haha. Ik keek met mijn zoon ELIJAH (4) en dochtertje AMY-LEE (1) toevallig een paar maanden geleden op internet naar de Mini-playbackshow, en nu mag ik zoiets zelf gaan doen! Er is wel een groot verschil met toen, hoor. Bij Henny was het alleen al mooi om er te staan, bij ons moet het echt volledig lipsync zijn, oftewel het geluid en de beweging van de mond moeten precies gelijk lopen.”

Je kan het zaterdag zelf niet zien, he?

„Nee, dan sta ik met mijn theatershow Hoe dan ook in Beverwijk. Wel balen, hoor, maar zodra de show voorbij is ga ik het terugkijken en alle reacties op Twitter nalezen.

Je had het net al over je trots, je twee kinderen. Hoe reageren zij als je op televisie bent?

„Eigenlijk hebben ze twee papa’s: eentje die op televisie komt en eentje die ze thuis voorleest. Maar ik ben eigenlijk altijd dezelfde persoon: dus als ik ga voorlezen zet ik er nog wel eens een muziekje bij op en dan gaan we dansen ofzo. Roept mijn vrouw SHIRLEY weer dat ik die kinderen niet zo gek moet maken zo vlak voor het gaan slapen…”

Als klein jongetje was JANDINO helemaal idolaat van ANDRÉ VAN DUIN („de grootmeester van het playbacken natuurlijk”), later keek hij veel naar Amerikaanse comedians zoals EDDIE MURPHY (54). Als kind zijnde droomde hij altijd al van de machtige theaterwereld, hij zag zichzelf ooit in Ahoy staan. Een droom die uiteindelijk ook zou uitkomen. Toch loopt niet iedereen weg met zijn overactieve gedrag. Zo stond hij deze week in een lijst van de twintig meest irritante BN’ers.

„O echt? Nou, dan heb ik eindelijk een prijs! Weet je wat het is, ik heb nu eenmaal veel energie. Maar de vrienden die me kennen weten dat ik nog net zo ben als vroeger. Ik heb gelukkig ook al negentien jaar dezelfde vrouw, dat scheelt ook. Als ik ook maar iets afwijkend gedrag vertoon krijg ik er van langs thuis.” Lacht: „En hoe! Weet je, ik heb veel optredens, mijn zalen zitten vol, maar het zou toch arrogant zijn om te denken dat íédereen me leuk vindt. Zo werkt het nu eenmaal niet.”

Heb je dan nooit geworsteld met de hype die je werd? Je leek ineens niet van het scherm af te slaan.

„Nou ja, ik vermijd zo veel mogelijk premières en probeer me echt alleen maar op mijn werk te focussen. En roem is vergankelijk, hè.”

Fijn hè, JOHN DE MOL die zoveel vertrouwen in je heeft?

„Ja, natuurlijk is het mooi om te weten dat zo’n vakman in me gelooft. Ik noem hem altijd mijn ’stiefvader’. Maar je moet je wel voor tweehonderd procent geven bij hem, dat doet hij zelf ook. Zijn beste tip? Wees jezelf! Nou, dat doe ik ook. Ik ben en blijf gewoon Jandino Asporaat.”

Bron Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties