Telegraaf | Hartinfarct oud-korpschef Gerard Bouman in VS

Bouman in ziekenhuis VS | ANP

DEN HAAG – Voormalig korpschef Gerard Bouman is tijdens een vakantie in de Verenigde Staten getroffen door een hartinfarct. Hij ligt in een Amerikaans ziekenhuis, meldt de politie zondag. Het is onbekend wanneer Bouman het hartinfarct kreeg en hoe hij eraan toe is.

De huidige korpschef Erik Akerboom wenst zijn familie alle sterkte toe en laat weten dat hij aangeslagen is door het nieuws. Ook minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) laat weten geschrokken te zijn en Bouman en zijn familie sterkte te wensen.

De 64-jarige Bouman was van 2013 tot begin vorig jaar de eerste korpschef van de Nationale Politie. Hij bereidde als kwartiermaker de vorming van het korps voor. Bij zijn afscheid in januari 2016 werd Bouman benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau.

Onderzoek

Bouman raakte in opspraak door de geldverspillingskwestie bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie. Dinsdag is de presentatie van het rapport van de onafhankelijke commissie over de rol van Bouman, de ondernemingsraad en oud-minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en diens voorganger Ivo Opstelten. De conclusies van dit rapport zouden weergeven dat niet is gebleken dat de toenmalige korpschef de COR heeft omgekocht.

In maart schortte Bouman zijn medewerking aan dit onderzoek op. Hij vond dat een lid van de onderzoekscommissie bevooroordeeld is. Minister Blok spoorde Bouman destijds aan om vooral wél aan het onderzoek mee te werken „omdat het om gemeenschapsgeld gaat en het een belangrijk onderwerp is.”

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | Hartinfarct oud-korpschef Gerard Bouman in VS

 1. Had zeker accute geldzorgen—gewoon weer een Corupte ambtenaar-er zijn er toch zoveel triest.

 2. Hans schreef;
  “Het moet afgelopen zijn met het door Nederland gebruiken van de
  eilanden als afvalbak”.

  Volkomen mee eens! Maar, het gaat dus niet alleen maar om 2e of derdehands politieagenten? Zoo, is rechter Irma Lips ook al afval(?) oftewel derdehands? De Kleine Antillen dé vuilnisbak van Nederland?

 3. Deze man is verantwoordelijk voor gigantische geldverkwisting bij de Nederlandse politie en werd daarvoor beloond met een dikbetaalde post op Bonaire.

  Het moet afgelopen zijn met het door Nederland gebruiken van de eilanden als afvalbak.

  Of niet, Irma Lips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *