30 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | ’Guaidó en regering praten in Oslo over Venezuela’

Juan Guaidó en zijn aanhangers © EPA

OSLO – Vertegenwoordigers van het Venezolaanse regime en de oppositie hebben deze week vredesbesprekingen gehouden op een geheime locatie in Oslo. Het is een poging om een politieke crisis die al vijf maanden duurt te beëindigen, meldden Noorse media donderdag. Waarnemers noemden de ontwikkeling voorzichtig „hoopvol.”

Venezuela verkeert in een diepe politieke crisis sinds parlementsvoorzitter Juan Guaidó zichzelf in januari tot interim-president benoemde.

- Advertentie -

Het NRK-radio- en televisienetwerk in Noorwegen, dat anonieme bronnen opvoerde, zei dat de vredesbesprekingen „op een aantal dagen” op een geheime locatie in de Noorse hoofdstad hadden plaatsgevonden en dat de delegaties donderdag naar Caracas terugkeren.

Het is de tweede keer dat dergelijke gesprekken in Oslo worden gehouden tussen het regime van president Nicolás Maduro en Guaidó’s vertegenwoordigers, aldus NRK, eraan toevoegend dat ook in Cuba onderhandelingen hadden plaatsgevonden.

Een woordvoerster van het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken wilde „de betrokkenheid van Noorwegen bij vredesprocessen niet bevestigen of ontkennen.”

Noorwegen, thuisbasis van de Nobelprijs voor de Vrede en de inmiddels ter ziele gegane Israëlisch-Palestijnse Oslo-akkoorden, speelt vaker de rol van ’bemiddelaar’ in vredesprocessen. Recentelijk nog die tussen de Colombiaanse regering en de FARC-rebellen in 2016.

Bron: Telegraaf

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Zo gaat het altijd de onderhandelingen gaan over hoeveel goud Maduro mag meenemen en dat de hoge corrupte functionarissen niet gestraft worden. De arme bevolking die elke dag de straat opgaat en hun leven riskeren, zijn weer de Sjaak.

  2. Het wordt tijd dat de boeing bij de overburen 747 door een gekwalificeerde piloot bestuurd wordt, en niet door een luidruchtig gesticulerende ongekwalificeerde taxichauffeur die het met passagier en al de afgrond in vliegt.

  3. Er wordt een verkeerde indruk gewekt. De betreffende gesprekken waren onderzoekende gesprekken met beide partijen die onafhankelijk van elkaar hun eisen en wensen hebben duidelijk gemaakt. Niets meer en niets minder.
    Er is nog geen resultaat bekend en naar verwachting gaat dit stranden. Juan Guaido is ferm in de route dis is uitgestippeld: het stoppen van het machtsmisbruik (Maduro moet weg), een overgangsregering en vrije en eerlijke verkiezingen. Maduro kennende zal hij niet willen wijken.
    Overigens is dit een van de vele initiatieven om het doel te bereiken. Ook de militaire druk vanuit de VS neemt toe.
    De Telegraaf heeft, evenals de NOS, eigenlijk geen flauw benul wat er zich afspeelt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | KLM vraagt klanten die maandag vliegen om niet met de auto naar Schiphol te komen

Persbureau Curacao SCHIPHOL – Reizigers die morgen, maandag 4 juli met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te...

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...
- Advertentie -
- Advertentie -