Telegraaf | Groep bestormt ambassade Venezuela Brasilia

Militaire politie bij ambassade Venezuela in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Ⓒ AFP

BRASILIA – Een groep aanhangers van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó heeft de ambassade van Venezuela in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia bestormd. Ze dragen een soort uniformen en het gaat volgens een Braziliaans parlementariër die naar de ambassade is gegaan, om gewapende Venezolanen en Brazilianen. Ze zijn met meerdere auto’s het ambassadeterrein opgereden.

Braziliaanse media meldden dat het een initiatief is van de vertegenwoordigster van Guaidó in Brazilië, María Belandria Expósito. Guaidó geniet in binnen- en buitenland veel steun in zijn strijd tegen het corrupte regime van president Nicolás Maduro.

De politie staat voor de deur maar grijpt niet in op het Venezolaanse grondgebied in Brasilia. De bestorming heeft zowel voor- als tegenstanders van Maduro naar de ambassade gelokt.

Guaidó was begin dit jaar voorzitter van een in feite door het autoritaire regime van Maduro aan de kant geschoven parlement. Dat heeft Guaidó in januari tot wettig president uitgeroepen en meer dan zestig landen hebben dat erkend, inclusief Nederland en Brazilië.

Het incident komt op een pijnlijk moment voor de Braziliaanse diplomatie, want in het land is woensdag en donderdag een economische topconferentie van de groep BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). Moskou en Peking staan achter het regime van Maduro.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Groep bestormt ambassade Venezuela Brasilia

  1. Dit is volledig foute informatie. Die zou de Telegraaf recht moeten zetten.

    Allereerst heeft het ambassadepersoneel openlijk de kant gekozen voor Guaido. Vervolgens is ambassade overgedragen aan de door Guaido benoemde ambassadrice.

    Wat er vervolgens gebeurde is dat er gewapende aanhangers van MADURO (dus niet Guaido) het pand binnenstormden en sindsdien het pand bezet houden.

    Schandalig, maar niet nieuw, dat de Telegraaf onjuiste informatie weergeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *