Telegraaf: Gokbaas Curaçao opgepakt op verdenking moord

Robbie dos Santos Foto | Umpi Welvaart

WILLEMSTAD – Op Curaçao is dinsdagochtend (lokale tijd) loterijbaas Robbie dos Santos opgepakt. Hij is verdachte in een onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gemeld.

De 56-jarige Dos Santos is een halfbroer van ex-minister van Financiën van Curaçao George Jamaloodin, die sinds vorige week donderdag vastzit in verband met deze zaak. Dos Santos is eigenaar van een groot aantal loterijkantoren op Curaçao en Sint Maarten.

Helmin Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op een strand op het eiland. Voor de moord zitten vier Curaçaose mannen vast. Die zaak wordt volgende week behandeld. Jamaloodin is de eerste verdachte die werd opgepakt in verband met het onderzoek naar de opdrachtgevers. Dos Santos is nu de tweede.

Ook oud-minister van Onderwijs Carlos Monk is volgens het OM verdachte in deze zaak, maar hij is niet aangehouden. Direct na de moord op Wiels werd in de media al gewezen naar Dos Santos als één van de mogelijke opdrachtgevers. Hij wordt algemeen gezien als een zeer vermogend man.

Bron: Telegraaf
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *