Ex-minister Benny Sevinger op de korrel vanwege corruptie
Edwin Timmer

Amsterdam – Opnieuw wordt een voormalig minister uit het vorige Arubaanse kabinet van Mike Eman verdacht van corruptie. Dit keer gaat het om Benny Sevinger, ex-bewindsman van Infrastructuur. Hij staat onder verdenking van gesjoemel met de uitgifte van bijzondere overheidsgronden, onder meer bij het paradijselijke Baby Beach.
Rechercheurs keerden gisterochtend het huis van Sevinger op Aruba ondersteboven en namen computers en documenten in beslag. Dat gebeurde ook bij zijn vroegere politiek adviseur en een bekende radio-eigenaresse op het Caribische eiland. Sevinger, nu parlementslid van oppostiepartij AVP, is niet gearresteerd.
Tegenover lokale media stelt Sevinger dat hij ’een schoon geweten’ heeft. „Ik heb niets te verschuilen”, aldus een reactie in de krant Amigoe. Sevinger is niet de eerste minister uit Emans’ regering wiens handel en wandel wordt onderzocht.
Eerder is ex-minister Paul Croes al veroordeeld. Hij bleek werkvergunningen voor buitenlanders onder tafel te hebben verkocht in ruil voor geld en ladingen Old Parr whisky en Amstel Bright.
Sevinger zou de bevriende eigenaresse van radiostation Canal 90 in staat hebben gesteld een lucratieve handel te drijven met overheidsgronden waar buitenlandse investeerders bedrijven, hotels of huizen op wilden bouwen.
Ambtenaren stuurden geïnteresseerden door naar verdachte L.A., die razendsnel de bouwopties voor de betreffende gronden in handen kreeg van de minister en ze vervolgens kon verkopen.
Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op details van de zaak. „Het onderzoek is pril”, verklaart een woordvoerster van het OM in Oranjestad. „Bestanden en documenten zullen eerst worden geanalyseerd.”
Vorig jaar drongen parlementariërs van regeringspartij MEP al aan op een strafrechtelijk onderzoek tegen Sevinger.
In 2017 deed een groep Arubaanse burgers al aangifte over dezelfde zaken.
„Het gaat om de structurele handel in juweeltjes van terreinen van Aruba door een selectief groepje personen”, stelden de statenleden Endy Croes en Rocco Tjon toen. Volgens de parlementariërs zou de radio-eigenaresse grote bedragen naar een bankrekening in Miami hebben gesluisd. De verdachte meent volgens lokale media dat er sprake is van een politieke klopjacht.
Bron: Telegraaf
Naschrift KKC


