29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Ga voor een warme kerst naar Curaçao

HomeMediaTelegraaf | Ga voor een warme kerst naar Curaçao
curacao+toerisme
Ga voor een warme kerst naar Curaçao

Verruil de kou en regen voor sneeuwwitte stranden, cocktails voor glühwein en happy christmas voor happy hour: vier dit jaar kerst op Curaçao. Het eiland is de ideale winterzonbestemming en dus de perfecte plek voor een warm kerstfeest en een tropische nieuwjaarsduik.

Vorig jaar brachten meer dan 8.000 Nederlanders een bezoek aan Curaçao rond de kerstdagen, dat was bijna 20 procent meer dan het jaar ervoor. Daarmee is het eiland een populaire bestemming voor Nederlanders die kerstvakantie in de zon willen vieren.

Kleine Knip Kleine Knip Foto: Wikipedia
Kleine Knip Kleine Knip Foto: Wikipedia

Gerechten

Kerst vieren op Curaçao wordt elk jaar populairder onder Nederlanders. Net als hier vieren de mensen op het eiland kerst op de traditionele manier, dus met familie bij elkaar en met lekker eten. Feestelijke gerechten zijn bijvoorbeeld pan di jamón (kerstbrood met ham), ayaka (vlees of kip verpakt in maïsmeeldeeg en gevouwen in bananenbladeren) en ponche crema (eierpunch).

Verlichte Pontonbrug Verlichte Pontonbrug Foto: pinterest
Verlichte Pontonbrug Verlichte Pontonbrug Foto: pinterest

Dennenboom

Ook al groeien op Curaçao geen kerstbomen, toch hebben veel bewoners een dennenboom die ze versieren met lampjes om dat echte kerstgevoel te krijgen. Op het Brionplein in Otrobanda, een stadsdeel van Willemstad, vormen roze en witte lichtjes samen een gigantische kerstboom en ook de beroemde Konining Emma Pontonbrug is fraai verlicht. Met een aangename temperatuur van gemiddeld 27°C wordt dit met recht een warm kerstfeest.

De kerstboom op het Brionplein De kerstboom op het Brionplein Foto: Curaçao Toeristen Bureau Europa
De kerstboom op het Brionplein De kerstboom op het Brionplein Foto: Curaçao Toeristen Bureau Europa

Vuurwerkshows

Er is maar één woord voor Oudejaarsdag vieren op Curaçao en dat is spectaculair! In de dagen voor oud en nieuw zijn er overal op het eiland vuurwerkshows en worden er pagara’s afgeschoten: meterslange vuurwerkmatten die enorm veel lawaai maken.

Prachtig vuurwerk Prachtig vuurwerk Foto: informatiecuracao.nl

Op 31 december komen duizenden mensen samen op het Brionplein en op de Pontjesbrug om te picknicken, te feesten en af te tellen naar het nieuwe jaar. Feest mee met de locals tot de zon weer opkomt of vier de Oudejaarsnacht in een gezellige bar aan het strand.

Een van de barretjes aan het strand Een van de barretjes aan het strand Foto: Pixabay
Een van de barretjes aan het strand Een van de barretjes aan het strand Foto: Pixabay

Je bent dan meteen op de juiste plek voor een heerlijke nieuwjaarsduik. Zeker als je de koude Noordzee gewend bent, is een nieuwjaarsduik vanaf het strand bij Jan Thiel een aangename ervaring. Het nieuwe jaar is nog nooit zo goed begonnen!

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Kijk, dat is nu eens goede marketing en waarschijnlijk een stuk goedkoper dan al die nutteloze, dure, vliegreisjes van onze dames en heren politici.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties