Telegraaf | Eis: 25 jaar tegen moordenaar agent Bakx

De helm van Ferry Bakx werd afgelopen augustus met korpseer naar het crematorium in Tilburg gedragen | Foto: ANP

KRALENDIJK – Tegen de moordenaar van politieagent Ferry Bakx is 25 jaar cel geëist. Dat heeft de Officier van Justitie vandaag bekend gemaakt in de rechtszaak op Bonaire. De zes andere verdachten hoorden straffen tegen zich eisen tussen de vijftien en twintig jaar gevangenissttraf.

De Venezolaan Nitzael Padilla Gutierrez heeft bekend dat hij degene was die tijdens een roofoverval op een woning in Kralendijk de Nederlandse agent Bakx neerschoot. Volgens de officier deed de verdachte dat van zeer dichtbij en nam hij daarbij opzettelijk het risico dat Bakx op levensgevaarlijke wijze zou worden geraakt.

Rachyt S. uit Bonaire hoorde de één na hoogste straf tegen zich eisen: twintig jaar. Volgens het openbaar Ministerie is bewezen dat hij de zes Venezolanen naar het Caribische eiland liet komen om een roofoverval te plegen. Daartoe namen ze wapens mee en hielp S. met de uitgebreide voorbereidingen.

De moord op Ferry Bakx vond plaats op 17 augustus vorig jaar. Niet alleen was de overval traumatisch voor een Nederlands gezin, de moord was bovendien een schok voor het hele eiland.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *