Telegraaf | Eerste tropische dag van 2017 is een feit

De teller gaf 30,1 graden aan, nipt voldoende.

DE BILT – De eerste landelijke tropische dag van het jaar is een feit. Om 15.30 uur steeg het kwik in De Bilt boven de 30 graden, aldus Weeronline. De teller gaf 30,1 graden aan, nipt voldoende.

De laatste keer dat het in De Bilt tropisch warm werd, was op 14 september 2016. Toen beleefden we een recordlate tropische dag.

Warmste 17 mei ooit

Regionaal werd op 17 mei al de tropische grens van 30 graden gepasseerd. Weerstation Volkel had de primeur, maar later in de middag volgden Hoek van Holland, Ell (Limburg), Eindhoven en Gilze-Rijen. In De Bilt werd het toen 28,2 graden. Deze dag ging ook de boeken in als de warmste 17 mei ooit gemeten.

ZIE OOK: Opnieuw drukte richting de stranden

Normaal is in begin juli pas de eerste officiële tropische dag. De vroegste officiële tropische dag ooit werd op 9 mei 1976 gemeten.
Zondag broeierig warm

Zaterdagavond trekken over de westelijke helft van het land wolkenvelden en is er een kleine kans op een regen- of onweersbui. Zondag wordt het broeierig warm met zon en wolkenvelden. In de kustprovincies is het door wind van zee minder warm dan zaterdag.

Maandag kan het in het zuidoosten met 30 tot 32 graden nog één keer tropisch warm worden en daarmee is er kans op een regionale hittegolf.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Eerste tropische dag van 2017 is een feit

  1. is dat nieuw voor jou?
    volgens mij een bekend feit..

  2. ericlapas

    Blanke Nederlanders zijn graag bruin. Bruin staat voor welvaart, voor schoonheid. Bruine benen staan mooier onder een rokje. Ik heb altijd gedacht dat Nederlanders uit ignorantie discrimineren maar het is uit jaloezie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *