31 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Droomstage eindigt onder Bonairiaanse zand

HomeMediaTelegraaf | Droomstage eindigt onder Bonairiaanse zand

Bart Mos en Edwin Timmer

De 23-jarige stagaire Adriana Morales de Florencia

KRALENDIJK – Een Caribische droomstage van de 23-jarige Adriana Morales de Florencia op het cruiseschip Navigator of the Seas heeft op Bonaire een abrupt en dramatisch einde gekregen.

De Mexicaanse studente en cruise-medewerker ging op donderdag 20 april van boord in Kralendijk, maar werd vervolgens vermoord en achtergelaten in de struiken.

De politie heeft het vermoedelijke lichaam van de studente zaterdag teruggevonden in Playa Grandi, een stuk wildernis op het noordwestelijk deel van het eiland. Het lijk lag begraven onder het zand en was in verre staat van ontbinding. Als verdachte is eilandbewoner Raysley S. (43) gearresteerd. Volgens anonieme bronnen zou hij de politie zelf naar het verse graf hebben gebracht.

„Tijdens vier huiszoekingen is bij de verdachte een illegaal vuurwapen aangetroffen”, zegt woordvoerder Norman Serphos namens het Openbaar Ministerie op de BES-eilanden. De verdachte heeft een Curacaose vader en een Nederlands paspoort. Op videobeelden is te zien hoe Adriana samen met de arrestant door de straten van Kralendijk loopt.

De verdwijning op donderdag 20 april betekende een schok voor de eenvoudige Mexicaanse familie uit Atlixco in de provincie Puebla. Een dag eerder sprak vader Morales nog met zijn dochter. Ze vertelde opgewekt dat ze op Bonaire aan wal zou gaan. Adriana studeerde toerisme aan de Universiteit van Puebla (BUAP) in Mexico en was nog maar net aangenomen in Miami bij het cruisebedrijf Royal Caribbean om praktijkervaring op te doen.

„Ik ga hier niet met de armen over elkaar zitten”, riep de ongeruste vader ongerust na het onheilsbericht. In de provincie Puebla stuitte de familie echter op desinteresse en onbegrip tot in het kantoor van de gouverneur. Pas na hulp van haar universiteit konden vader Morales en haar broer paspoorten regelen en afreizen naar Bonaire. Volgens het OM staan ze de recherche nu bij voor de identificatie.

Op videobeelden is te zien hoe Adriana samen met de arrestant door de straten van Kralendijk loopt.

Verdachte R.S. is een deurwaarder die volgens bronnen rond het onderzoek ook het stuk land heeft gehuurd waar de levenloze studente is teruggevonden. Na de vondst van het illegale wapen zou de man hebben toegegeven tijdens verdere ondervraging. „We hadden al het idee dat de vrouw op Bonaire moest zijn”, zegt Serphos. Adriana probeerde via haar studie juist een veiliger werkplek te vinden dan in haar woonplaats Atlixco, waar het Mexicaanse drugsgeweld ook om zich heen slaat.

Voor Bonaire betekent de zesde moord dit jaar een nieuwe dreun. „Normaal is het zo’n rustige gemeenschap”, zegt Michael Pieters, politicus voor de oppositiepartij PDB. Nu schrikken misdaden en criminaliteit de achttienduizend inwoners steeds weer op. Vorig jaar werd de Nederlandse politieman Ferry Bakx doodgeschoten door daders van een gewelddadige overval. De uitspraak in die zaak wordt binnen enkele weken verwacht.

Bron: Telegraaf

9 reacties

 1. Hahahaa Petra P hebt je je nederlaag al verwerkt? Effe solliciteren als bewaarder van SDKK om je maatje te troosten als hij voor 5 (eis v OM) jaren moet gaan zitten. Rechter zal niets eraf halen.

 2. @enri

  Het valt me op dat je menigmaal “jullie” adviseert om hersenstoten te nemen. In combinatie met welke medicijnen moet dat?

 3. Even voor de duidelijkheid, het is niet zo dat ik met een hoer getrouwd ben en dat straks geile mannen voor mijn deur staan.
  Ik wil alleen aangeven dat mensen vaak een kort lontje hebben en zichzelf en anderen te serieus nemen.

 4. Eric Lapdance je was niet boos maar onbewust wel, er is toen een schroef in jouw hoofd losgeraakt.

  Dr. Capriles kan je verder helpen met een elektrische hersensstoot of zo.

 5. Duidelijk geval van de verkeerde partnerkeuze maken, Eric, dat doen vooral veel vrouwen op Curacao en het resulteert in waardeloze relaties waaruit kinderen voortkomen die geen enkele opvoeding krijgen en opgroeien voor de criminaliteit. En dan verwachten we dat de regering daar wat aan doet: onmogelijk.

  On topic: triest dat het ooit zo vredige Bonaire verworden is tot een broeinest van criminaliteit. Verbaast me dat de schuld daarvan, modus operandi op de Antillen, nog niet aan Nederland gegeven is.

 6. Dit heeft alles van, “A love affair gone horribly wrong”. Er is niets mooier als twee mensen verliefd op elkaar zijn. Ik kan mij mijn huwelijk herinneren hoe wij elkaar trouw tot de dood hadden beloofd. Het was de gelukkigste dag van mijn leven. De dag daarna kwam ik ook vroeg van het werk om met mijn pasgetrouwde verliefde te zijn en trof haar hijgend en kreunend onder de buurman. Ik was niet boos, ik was niet jaloers en zelf niet teleurgesteld. Ik voelde me alleen buiten gesloten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties