Telegraaf | Distributeur gaat ‘zwarte’ films uitbrengen

producties uit Curaçao gemaakt door donkere filmmakers

Sensei Redensho

Sensei Redensho

Nederland heeft er een nieuwe filmdistributeurs bij. Full Color Entertainment gaat zich volledig richten op het werk van zwarte onafhankelijke regisseurs en zich er hard voor maken dat deze titels in Nederland meer aandacht krijgen.

Dat heeft initiatiefnemer Peggy Gemerts vrijdag bekendgemaakt.

De eerste twee films van Full Color gaan half augustus in Nederland in première. Het gaat om producties uit Curaçao, die gemaakt zijn door donkere filmmakers die in Nederland een opleiding tot regisseur hebben gevolgd. Beide films gaan in première op World Cinema Amsterdam en zijn daarna te zien in onder meer Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Het gaat om Sensei Redenshon, die vertelt over een man die na een lange gevangenisstraf weer contact met zijn zoon probeert te krijgen, en de documentaire Sombra di Kolo, die toont hoe groot de invloed van huidskleur is op het dagelijks leven in Curaçao. De twee titels hebben in Curaçao uitverkochte zalen getrokken en hebben volgens de nieuwe distributeur ook potentie in Nederland veel publiek te vinden.

Gemerts werkte jarenlang als marketing manager voor Entertainment One en Dutch FilmWorks. Hier viel haar op dat onafhankelijke zwarte films vaak niet goed hun werk weten te vinden naar de Nederlandse filmtheaters en daardoor in Nederland geen aandacht krijgen.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *