30 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

Telegraaf | Curaçao sluit per direct alle bars en clubs

Ⓒ ANP/ HH

WILLEMSTAD – De Curaçaose overheid heeft vrijdagmiddag (lokale tijd) per direct alle bars en clubs gesloten voor een periode van in ieder geval twee weken. Op die manier moet verspreiding van het coronavirus op het eiland worden voorkomen.

Op Curaçao zijn geen coronabesmettingen geregistreerd, daarentegen zijn er op Aruba in vijf dagen bijna driehonderd besmettingen bijgekomen. Omdat er tot enkele dagen geleden nog veel luchtverkeer was tussen de twee eilanden wil Curaçao mogelijke risico’s tegengaan.

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth zei vrijdagmiddag dat via afgesloten uitgaansgelegenheden, waar veel mensen op af komen, het virus zich heel snel kan verspreiding. Feesten in de buitenlucht, bijvoorbeeld op het strand, zijn nog wel toegestaan. Daarnaast worden alle personen die in de afgelopen veertien dagen op Aruba zijn geweest, opgeroepen zich te melden bij de gezondheidsdiensten op het eiland.

Volgens Gerstenbluth heeft de bevolking de afgelopen maanden veel moeite gedaan om verspreiding van het coronavirus op het eiland te voorkomen. „Als gevolg daarvan hebben we geen besmettingen meer. Maar met de explosieve stijging op Aruba, moeten we extra alert zijn”, aldus Gerstenbluth.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

7 reacties

 1. @Shonfefe

  Fake news dat er geen carnaval voor 2021 maar tumba festival en jump ups .wel doorgaan…

  Daar is nog geen beslissing over gevallen

 2. @Bram
  Je was helemaal niet op weg naar de Drogist. Niks geen medicijnen ophalen. Je was gewoon op weg naar Pleincafe Wilhelmina om je weer vol te laten lopen, en zonder te betalen weer de benen te nemen als je nog kan lopen.

 3. De vorige keer dat de curacrim op slot zat moest ik naar de stad, naam een busje en tot mijn verbazing zat ik er helemaal alleen in van Montany Abou naar Punda. In Punda stonden en zitten de mensen gewoon als normaal op het plein postkantoor en bankjes langs de weg zat vlakbij de drogist op een bankje te wachten op mijn recepten had dat af gesproken met de meneer die voor de deur stond als regalateur? wie wel en niet de winkel in mocht, echt lache, maar het werd nog lachwekkender toen er een politie wagen langs kwam die je al van ver hoorde schreeuwen door de microfoon dat iedereen afstand moest nemen, eidereen bleef gewoon zitten ik ook, toen ze voor mij stopten en te keer gingen als kamp bewaker uit de tweede wereld oorlog zag ik dat het geen politie mensen waren maar hek opruimers de afzet heken weg hadden gehaald, toen ik daar inderdaad langs liep zag ik daar Ruggie met nog een paar losers staan, waarom weet ik niet, maar die twee hek ophaal losers bij het monument, dachten ook effe dat ze een agentje waren zonder uniform hoe dom kan je zijn.

 4. Een goed besluit van de overheid.De vraag komt dan op hoe het mogelijk is dat dezelfde regering besluit om geen carnaval voor 2021 toe te staan maar wel het tumba festival en jump ups . ? Waar is de logica bij dit besluit. Of denkt men aan de komende verkiezingen en moet je het volk toch wat aan “ spelen “ geven.

 5. Zorgen blijven maken, we zijn er nog lang niet vanaf. Het handenschudden blijft doorgaan, gisterenmiddag bij vdT. Zeelandia een koppel toeristen die elkaar schijnbaar lang niet hadden gezien; goh jullie ook hier’, en gepaard gaand met de gebruikelijke 3 zoenen.
  Volstrekt van het padje af. En daar loop ik dan met hippe door mijn vrouw gemaakte mondkapje, lol.

 6. Het probleem is, wij kunnen allerlei maatregelen tegen corona nemen, 2 meter afstand, mondkapjes maar tegen domheid zijn er geen maatregelen.

  Gisteren konden we nog op TV zien dat de premier een petitie van de vakbonden in ontvangst nam en doodleuk handen aan het schudden was. Het blijkt nogmaals dat wij een idioot voor een premier hebben.

  Laatst zat ik in Punda op het terrasje een kopje koffie te drinken en daar kwam een idioot aanlopen die zette zijn mondkapje en zonnebril gewoon op tafel.

  De medewerkers vroegen aan de man niet of hij achterlijk is en ook hebben ze daarna de tafel niet gedesinfecteerd.

  Een ding is zeker als hier een uitbraak komt dan zijn we behoorlijk in de aap gelogeerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...