31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Curaçao sluit per direct alle bars en clubs

HomeLandenArubaTelegraaf | Curaçao sluit per direct alle bars en clubs
Ⓒ ANP/ HH

WILLEMSTAD – De Curaçaose overheid heeft vrijdagmiddag (lokale tijd) per direct alle bars en clubs gesloten voor een periode van in ieder geval twee weken. Op die manier moet verspreiding van het coronavirus op het eiland worden voorkomen.

Op Curaçao zijn geen coronabesmettingen geregistreerd, daarentegen zijn er op Aruba in vijf dagen bijna driehonderd besmettingen bijgekomen. Omdat er tot enkele dagen geleden nog veel luchtverkeer was tussen de twee eilanden wil Curaçao mogelijke risico’s tegengaan.

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth zei vrijdagmiddag dat via afgesloten uitgaansgelegenheden, waar veel mensen op af komen, het virus zich heel snel kan verspreiding. Feesten in de buitenlucht, bijvoorbeeld op het strand, zijn nog wel toegestaan. Daarnaast worden alle personen die in de afgelopen veertien dagen op Aruba zijn geweest, opgeroepen zich te melden bij de gezondheidsdiensten op het eiland.

Volgens Gerstenbluth heeft de bevolking de afgelopen maanden veel moeite gedaan om verspreiding van het coronavirus op het eiland te voorkomen. „Als gevolg daarvan hebben we geen besmettingen meer. Maar met de explosieve stijging op Aruba, moeten we extra alert zijn”, aldus Gerstenbluth.

Bron: Telegraaf

7 reacties

 1. @Shonfefe

  Fake news dat er geen carnaval voor 2021 maar tumba festival en jump ups .wel doorgaan…

  Daar is nog geen beslissing over gevallen

 2. @Bram
  Je was helemaal niet op weg naar de Drogist. Niks geen medicijnen ophalen. Je was gewoon op weg naar Pleincafe Wilhelmina om je weer vol te laten lopen, en zonder te betalen weer de benen te nemen als je nog kan lopen.

 3. De vorige keer dat de curacrim op slot zat moest ik naar de stad, naam een busje en tot mijn verbazing zat ik er helemaal alleen in van Montany Abou naar Punda. In Punda stonden en zitten de mensen gewoon als normaal op het plein postkantoor en bankjes langs de weg zat vlakbij de drogist op een bankje te wachten op mijn recepten had dat af gesproken met de meneer die voor de deur stond als regalateur? wie wel en niet de winkel in mocht, echt lache, maar het werd nog lachwekkender toen er een politie wagen langs kwam die je al van ver hoorde schreeuwen door de microfoon dat iedereen afstand moest nemen, eidereen bleef gewoon zitten ik ook, toen ze voor mij stopten en te keer gingen als kamp bewaker uit de tweede wereld oorlog zag ik dat het geen politie mensen waren maar hek opruimers de afzet heken weg hadden gehaald, toen ik daar inderdaad langs liep zag ik daar Ruggie met nog een paar losers staan, waarom weet ik niet, maar die twee hek ophaal losers bij het monument, dachten ook effe dat ze een agentje waren zonder uniform hoe dom kan je zijn.

 4. Een goed besluit van de overheid.De vraag komt dan op hoe het mogelijk is dat dezelfde regering besluit om geen carnaval voor 2021 toe te staan maar wel het tumba festival en jump ups . ? Waar is de logica bij dit besluit. Of denkt men aan de komende verkiezingen en moet je het volk toch wat aan “ spelen “ geven.

 5. Zorgen blijven maken, we zijn er nog lang niet vanaf. Het handenschudden blijft doorgaan, gisterenmiddag bij vdT. Zeelandia een koppel toeristen die elkaar schijnbaar lang niet hadden gezien; goh jullie ook hier’, en gepaard gaand met de gebruikelijke 3 zoenen.
  Volstrekt van het padje af. En daar loop ik dan met hippe door mijn vrouw gemaakte mondkapje, lol.

 6. Het probleem is, wij kunnen allerlei maatregelen tegen corona nemen, 2 meter afstand, mondkapjes maar tegen domheid zijn er geen maatregelen.

  Gisteren konden we nog op TV zien dat de premier een petitie van de vakbonden in ontvangst nam en doodleuk handen aan het schudden was. Het blijkt nogmaals dat wij een idioot voor een premier hebben.

  Laatst zat ik in Punda op het terrasje een kopje koffie te drinken en daar kwam een idioot aanlopen die zette zijn mondkapje en zonnebril gewoon op tafel.

  De medewerkers vroegen aan de man niet of hij achterlijk is en ook hebben ze daarna de tafel niet gedesinfecteerd.

  Een ding is zeker als hier een uitbraak komt dan zijn we behoorlijk in de aap gelogeerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties