28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Telegraaf | Curaçao hamstert groente en fruit na boycot

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken reageert verbolgen op het besluit van Venezuela | Antilliaans Dagblad

Den Haag – Op Curaçao zijn mensen aan het hamsteren geslagen nadat buurland Venezuela het afgelopen weekeinde een handelsboycot afkondigde tegen de ABC-eilanden.

Supermarkten op het eiland raken leger en leger. Het zijn vooral groenten en fruit die steeds schaarser worden.

Aruba, Bonaire en Curaçao leunen zwaar op Venezuela als het gaat om de aanvoer van groente en fruit.

Afgelopen zaterdag besloot de Venezolaanse president Maduro echter om de grenzen met Caribisch Nederland te sluiten. Hij deed dat naar eigen zeggen, omdat zijn eigen volk ook snakt naar de schaarse gezonde producten. Bovendien zouden de schippers die het naar de Antillen brengen ook illegale goederen meesmokkelen, zoals Venezolaans goud en zilver.
Verbolgen

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken reageert verbolgen op het besluit van Venezuela. Volgens een woordvoerder van minister Zijlstra past de eenzijdige handelsboycot niet bij het ’streven naar goede buurlandrelaties’. Aruba en Curaçao zijn autonoom binnen het Koninkrijk, Bonaire is een Nederlandse gemeente.

„Gevraagd wordt om een toelichting op het besluit. Ook wordt aangegeven dat eenzijdige sluiting van de grenzen niet bijdraagt aan een oplossing voor de smokkelpraktijken. Als er illegale activiteiten plaatsvinden gaan we het gesprek aan”, aldus het departement.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

6 reacties

 1. @plasje , sinds wanneer eet een YDK fruit, ik zie ze van AM tot PM aan de snack staan MCD/Kip KCD en de china, rijst met nada?

 2. De telegraaf had even geen ander nieuws..
  wat flut krant…schandalig dat we hier een curacaose editie verkopen.
  zouden we moeten boycotten…
  de telegraaf staat bekent om onzinberichten…

 3. @ Miep,

  Is inderdaad jammer dat men met deze onzin komt. Ook geen idee waar ze de info vandaan hebben. Dit is nu wat je noemt ‘fake news’, maar het doet het aardig bij het stemming maken.

 4. Voor zover dit embargo een probleem voor Curacao is, zal het niet de armen in de samenleving treffen. Groente en fruit lijkt steeds meer op luxe die alleen een deel van de bevolking zich kan permitteren. Voor de meeste mensen is zelfs een stukje fruit per week, financieel niet meer haalbaar. Wellicht is nu de tijd voor Koeiman om zijn bekende project van “planta fruta i berdura” weer uit de kast te halen.

 5. Even voor toelichting aan de slechte info van de Telegraaf–bij een grote lokaal bedrijf op Curacao komen wekenlijks containers uit st Domingo aan met groente etc Venezuela is al jaren geen speler meer op dit gebied-daar is alles al jaren geleden kapot gemaakt-dus Telegraaf zorg dat je goed-beter -het best geinformeerd bent voordat je onzin doorspeelt in je krantje.

 6. Wie schrijft deze onzin–puur sfeer maken in negatieve zin-er word niet gehamsterd en er zal geen schaarste komen–al vele jaren komt de groente en bepaalde fruit hoofdzakelijk uit ST Domingo en Colombia–dit artikel is een puur onzin verzinsel.
  Elke week komen er van deze plaatsen containers binnen en de barkjes halen veelal hun schaarse goederen bij lokale importeurs–De Telegraaf moet zich beter laten voor liegen-wat een onzin en het maakt die krant voor de zoveelste keer totaal ongeloofwaardig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...