Telegraaf | Curaçao alsnog naar de stembus

In de peilingen scoort de MFK van oud-premier Gerrit Schotte verreweg het hoogst.

In de peilingen scoort de MFK van oud-premier Gerrit Schotte verreweg het hoogst.

WILLEMSTAD – De bevolking van Curaçao gaat woensdag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De verkiezingen stonden eigenlijk gepland voor vorige week vrijdag maar werden uitgesteld door dreiging van de orkaan Matthew die in de buurt van het eiland dreigde te komen.

Uiteindelijk trok de orkaan op 300 kilometer afstand van het eiland naar het westen waardoor rampspoed uitbleef.

Aan de verkiezingen doen dertien partijen mee voor 21 zetels. In de peilingen scoort de MFK van oud-premier Gerrit Schotte verreweg het hoogst.

Zijn populariteit is opvallend omdat de rechter hem in maart nog veroordeelde tot drie jaar cel voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Ook werd hem het passief kiesrecht voor de periode van vijf jaar ontnomen. Schotte ging echter in beroep tegen de straf waardoor hij, in afwachting van deze zaak, aan de verkiezingen kan meedoen.

De stembureaus sluiten woensdagnacht om 01.00 Nederlandse tijd. De uitslag wordt donderdag in de vroege ochtend verwacht.

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Curaçao alsnog naar de stembus

 1. Deze man krijgt teveel aandacht, wat is de bedoeling?

 2. @A. Mossel

  Mooi als het zo kan gaan. Uiteindelijk werd de PAR in 2010 met zoveel zetels ook buiten de regering gehouden en wel door H Wiels destijds.
  In ieder geval kan ik mezelf niets verwijten ik heb bewust gestemd in Montan ja.
  Wel opvallend dat het barstte van de MFK vlaggen en zg vtzak Amparo eveneens rondlopen.
  Interview in de auto toevallig gehoord met AdS op Dolfyn en weigerde hij NL te spreken op ‘zyn eiland’ op de vraag waarom hij niet aanwezig was bij debatten etc antwoordde hij dat ie niet meedeed mt die corruptici.
  Dat is wel een opvallende uit de mond komend van zo’n subject.

 3. Abraham Mossel

  En dan nog niet het torentje vergeten he?.

 4. Abraham Mossel

  Het kan allemaal wel zo verkeren,maar welke partij wil als een onderdanige slaaf met de Raaf in een regering zitten, dat zal toch nog wel ff zoeken worden voor Gerrit de Raaf, MFK 5/6 zetels daar ik Cooper/Jasjes/ Vampierieo nog zo maar geen 5 a 6 zetels zie binnen slepen Als we PAR en Pais / PNP/ Leeflang / MAN nu eens op 11 zetels zetten lijkt mij eerder 12, dan kan Gerrit op het scheithuis gaan zitten, en zit hij nog dieper in de schit met zijn schulden( campange geld miljoenen) terug betaling .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *