32 C
Willemstad
• vrijdag 24 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Bram Moszkowicz geniet van luxe liefdesvakantie

HomeMediaTelegraaf | Bram Moszkowicz geniet van luxe liefdesvakantie

Door Evert Santegoeds

Bram en zijn reispartner in het luxe hotel, waarvan de prijslijst aangeeft dat een weekje zon, zee en strand hier minstens 3000 euro doet | Foto Telegraaf
Bram en zijn reispartner in het luxe hotel, waarvan de prijslijst aangeeft dat een weekje zon, zee en strand hier minstens 3000 euro doet | Foto Telegraaf

WILLEMSTAD – Nederlandse vakantiegangers op tropisch Curaçao keken hun ogen uit toen zij, in een van de meest luxe resorts op het eiland, BRAM MOSZKOWICZ (54) ontwaarden.

Was dat niet de man die onlangs geen paar duizend euro had om de verkoop van zijn inboedel te voorkomen? Op zijn ligbedje probeert de voormalige strafpleiter, ver weg van alle problemen, even te ontsnappen aan alles. Maar met wíé?

Even weg van álle problemen. Dat is BRAM MOSZKOWICZ nu, op tropisch Curaçao, waar alleen het regelmatig rinkelende mobieltje, op zijn ligbed aan het zwembad, af en toe herinnert aan de boze buitenwereld, die het de laatste jaren zo op hem heeft voorzien.

De vermaarde strafpleiter van weleer verloor zijn bef en zijn toga, en op het vakantie-eiland waar de temperatuur in deze tijd van het jaar met gemak de 30 graden aantikt, nu ook zijn onberispelijke maatpakken; wel het laatste wat, volgens zijn criticasters, aan mr. Bram ’onberispelijk’ bleef.

Bram Moszkowicz-partner-Curacao
De twee bevinden zich in een van de meest exclusieve onderkomens op Curaçao met eigen zwembaden, eigen strand en eigen golfbaan | Foto Telegraaf

Op de Antillen maakten die dezer dagen plaats voor Brams ruim bemeten zwembroek, die de indruk moet wekken dat de drager van een onbezorgde vakantie geniet.

Daarvan kan echter geen sprake zijn, hoewel het aan de reisbestemming niet zal liggen. Het luxe resort waar Moszkowicz, enigszins verrassend, opduikt is een van de meest exclusieve onderkomens op Curaçao met eigen zwembaden, eigen strand en eigen golfbaan.

De prijslijst van het hotel geeft aan dat een weekje zon, zee en strand hier minstens 3000 euro doet en, afhankelijk van de kamer en de gekozen verzorging, kan oplopen tot wel het viervoudige. En dat is dan natuurlijk nog zonder vliegtickets en wijntje bij het eten. Nederlandse vakantiegangers, aan hetzelfde zwembad vakantie vierend, verbazen zich dan ook over de aanwezigheid van de gevallen advocaat die immers al jaren alleen nog maar op ellendige wijze in het nieuws is.

Inboedel
Net voor Kerstmis stak niemand van zijn goede vrienden Bram de helpende hand toe, maar moest hij door GORDON worden gered van een vernederende veiling van, nagenoeg, zijn complete inboedel. Een paar schilderijen, wat stukken uit zijn interieur en nog enkele persoonlijke eigendommen zouden onder de hamer komen om de rekening van zijn eigen advocaat te voldoen. Die had voor Bram zijn best gedaan te voorkomen dat de beroemde Bram Moszkowicz, een van de bekendste en meest gevreesde advocaten van het land, in 2012 uit zijn ambt gezet zou worden.

Een opeenstapeling van fouten, slordigheden en nalatigheid maakten dat bij de deken het voordeel van de twijfel geen kans meer kreeg. En dus het onvoorstelbare gebeurde. Althans, datgene wat Bram zelf tot dat moment niet voor mogelijk had gehouden. Terwijl de procedure liep maakte hij nog een jolig reclamefilmpje, waarin hij aankondigde maar eens een thuisstudie boekhouden te gaan doen. Maar het lachen verging Bram daarna snel en sloeg zelfs om in zichtbare bitterheid, toen hij op reis voor het programma van JOHNNY DE MOL door zijn geliefde Israël, zijn toga aan een vijgenboom hing en verbrandde.

Maar het was niet dat de voornaamste naamgever van het statige kantoor, dat hij met zijn broers runde in de Gouden Bocht van de Herengracht, daarmee een definitieve streep kon zetten onder een pijnlijke geschiedenis. Spoken uit het verleden zouden hem blijven achtervolgen, en de situatie werd nog erger.

Nieuwe problemen bleven zich maar opstapelen, helemaal nadat Bram zijn toga niet meer aan mocht, de goede naam van het kantoor ineens anders klonk en de meest riante inkomstenbron opdroogde. Moszkowicz kondigde aan een praktijk te beginnen voor een ’second opinion’ op juridisch gebied. Dat mocht hij nog wel doen, maar storm liep het niet.

Gifbeker
Ook besprekingen met een ondernemer om een eigen kledinglijn op te zetten leidden tot niets. En nu hoopt hij op een nieuwe carrière in de politiek. Bram Moszkowicz denkt op het Binnenhof nog wat te kunnen gaan betekenen bij VNL, een partij die zich afscheidde van GEERT WILDERS; een van zijn laatste beroemde cliënten. Maar zover is het nog lang niet, en de gifbeker is voor Bram nog niet ad fundum geleegd…
De Belastingdienst draait bij Bram de duimschroeven aan en legde beslag op de inkomsten die hij nog wel had, als columnist, als deskundige in een entertainmentrubriek én als hoofdpersoon in een commercial voor een wasmiddel met – opnieuw – de nodige knipogen naar zijn situatie.

Daarnaast begon Bram aan het schrijven van een derde boek, de roman Maffiamaat. Wellicht mede dankzij de hulp van goede vriend LEON DE WINTER werd dit eerste deel uit een trilogie verrassend goed ontvangen.

Alleen: van de opbrengsten zal Bram opnieuw weinig zien aangezien de revenuen pas een jaar na verschijnen worden uitgekeerd en de fiscus daar reeds bovenop zit.
Fiscus
Voor Bram, op zijn tropische eiland, is het een verschrikkelijke situatie. Het grachtenhuis waar hij met zijn broers kantoor hield, is na verkoop door de fiscus niet meer van de familie. Al herinneren de gouden letters in de dito bocht er nog steeds aan betere tijden totdat de nieuwe eigenaar ze ervan af sloopt.
Bij de entertainmentrubriek lijkt Bram eveneens van het tableau deskundigen geschrapt. Vorige week werd gesuggereerd dat hij over deze inkomsten evenmin belasting zou hebben afgedragen. In het uiterste geval wordt RTL 4, die premies had moeten inhouden, verantwoordelijk gesteld en draait die zender op voor het geld dat de Belastingdienst hierdoor misliep.
Nee, het zijn geen zorgeloze tijden voor Bram Moszkowicz die in Amsterdam zijn luxe appartement ’boven de zaak’ gedwongen verruilde voor een studio boven een steakhouse.

Op vakantie gloort er op een vlak nog hoop, aan het einde van de zonverlichte horizon. Immers, wie hem altijd trouw gebleven is – hij háár overigens in mindere mate – is de vrouw die hijzelf verkoos tot ’nieuwe Moszkowicz’: NIENKE HOOGERVORST.

De juriste deed mee aan een door REINOUT OERLEMANS geproduceerde tv-talentenjacht voor advocaten, omdat ze maar niet aan een baan kwam. Ze won de tv-show in 2005, en kreeg een driejarig contract op het kantoor van Moszkowicz, een geldbedrag, maatkleding, een scooter en een Jaguar (die ze direct weer terug gaf).

In de totaal zes jaar waarin Nienke er werkte, zagen kantoorgenoten hoe zij zich ontwikkelde. Niet alleen tot ’nieuwe Moszkowicz’ maar ook tot ’nieuwe ván Moszkowicz!’ De advocaat en zijn gedroomde opvolger kregen een relatie die duurde tót Bram besloot mee te werken aan een reportage voor het maandblad LINDA en hij als een blok viel voor de vrouw die met hem zou poseren, jawel, EVA JINEK (36).

Tumultueus
Tweeënhalf jaar later kwam aan die liefde ook een einde, ongeveer op hetzelfde moment dat het doek viel voor Bram als advocaat. Eva verruilde Bram vrij snel voor bioloog FREEK VONK (32) en heeft nooit een woord willen wijden aan haar jaren met Moszkowicz die, zoveel is duidelijk, bij tijd en wijle redelijk tumultueus waren en zo ook begonnen omdat haar relatie met hem haar meteen haar droombaan bij Nieuwsuur kostte.

Eenmaal weer vrijgezel trok Bram de stoute schoenen aan en vroeg hij Nienke, op de radio bij RUUD DE WILD, brutaalweg terug door haar lievelingsplaatje aan te vragen. En Nienke hapte, zoals ooggetuigen zagen in Brams favoriete restaurant D’Antica waar de twee weer romantisch dineerden, alsof er geen jaren tussen hadden gezeten.

De EXCLUSIEVE FOTO’s van Curaçao maken duidelijk dat alle plooien zijn gladgestreken en zij nog altijd samen zijn, in de zonder twijfel moeilijkste tijd van Bram Moszkowicz’ leven. Samen zitten zij aan het ontbijt en even later samen aan het zwembad.

De nieuwe Moszkowicz, die onder andere DAVE ROELVINK tot haar cliënten mag rekenen, is niet alleen zijn opvolgster maar Nienke Hoogervorst is ook zijn rots in de branding die hij nodig zal hebben als de idylle op Curaçao voorbij is, en Bram na de landing op Schiphol weer met beide benen op de grond staat. In de harde, Nederlandse realiteit…

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Sander, nee ken ze allemaal. Weet meer als je denkt. Het feit dat ik zondermeer mijjn naam opgeeft zegt veel. Vindt jow reacties tof. Maar laat het rechts zijn beloop laten gaan. Kom daar weer wonen. Maak je niet druk. Niet in weelde. Lees mijn commentaar over het binnenhalen van epertise. Het feit dat ik namens hun jouw miet beantwoorden zegt veel. Ligt aan hun. Alleen ben ik zo. Ik nagel niemand aan de schandpaal voordat er werkelijk recht wordt uitgesproken. Even goede vrienden.

 2. nou Stanley Held,
  gelukkig leven in een land waar ieder zijn eigen mening mag hebben en ventileren.
  mijn mening is dat dit soort mensen geminacht moeten worden.
  het zijn de ratten van de rechtstaat.
  de rechtsstaat deugd niet als de maffia vrij rond blijft lopen.
  behoor jij ook tot deze kliek van Bla Bla figuren?
  maakt mij niet uit want want zoals gezegd iedereen zijn mening…
  maar ik vind deze figuren minderwaardig, terwijl ze spelen alsof ze de waarheid in pacht hebben.
  steeds weer weten ze tuig vrij te pleiten…
  ik geloof in karma, deze figuren krijgen hun trekken thuis….

 3. Dansen op een graf is makkelijk. Wat ik lees is dat hij een duivel is. Ken Bram. Niet persoonlijk. Heb zaken mogen mee maken. Elk mens tracht zijn fouten te herstellen. Alleen zijn er mensen als jullie willen dat hij het graf in gaat. Hij is beschadigd. Hij heeft het toegegeven. Wij zijn van ouds een multiculturel land. En sterk joods gezind. Hij is fout geweest. Geef hem de kans. Waarom worden jullie een beul voordat het recht in de toekomst zal spreken. Wat mij verbaasd dat niemand op de Antillen zich druk maakt. Ik heb een collega Gerda, zij heeft jarenlang de familie gevolgd. Laat hem met rust. Laat hij bewijzen wie hij hier is. Mijn vriend Sander, gebruik politiek niet bij voorbaat. Laat de advocatenkantooren zelf bepalen. Ratadvocaat vind ik vrij denigrerend. Zonder respect. Als het recht heeft gesproken, moet jij ook daarbij berusten. Dat zijn ONZE spelregels. Laat Bram rustig zijn gang gaan, wie weet wordt hij onze engel. Jullie zitten niet in die shit. Lekker makkelijk om kritiek te leveren zonder jouw naam te geven. Misschien heet jij Sandra. Ik Stanley Held. Hou niet van onrecht. Ik ben niet bang, Sandra of Sander.

 4. Als Maffia advokaat zal hij natuurlijk getrakteerd worden, door deze maatjes.
  waarschijnlijk geeft hij dos Santos/Schotte/Peterson en/of Sulvaren een advies over de verdediging en zijn kosten zijn gedekt.
  het blijft een ratvocaat…

 5. In ieder geval kan “Nienke” de rekening wel betalen.
  Mwhaaaaahhhhhhhhhhhhah wat een loser die vent zeg. De enige in de familie die deugt is vader in Maastricht. Voor de rest is het merendeel voor het leven geschorst.
  Ik herinner mij zojuist nog dat hij in tijdens de rechtszitting van Wilder in een interview aangaf dat 1 van de klagers tegen Wilders een schadevergoeding van 1 euro had gevraagd waarop die loser aangaf dat zij daarvoor haar ” ticket” naar Curacao wel kon betalen.
  Hoogmoed daar leed/lijdt de man aan. Gelukkig is het niet meer zo eenvoudig je hier op het eiland te vestigen als je “ex-advocaat” bent. Gelukkig maar. We hebben al genoeg van dergelijke subjecten hier.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties