Telegraaf | Blunder bij Oscars

Oscar Beste Film gaat toch naar Moonlight

De Oscar voor beste film is toch naar Moonlight gegaan. Eerst werd La La Land uitgeroepen als winnaar van de belangrijkste Oscar maar dit was een fout.

De show eindigde daardoor in een spannende climax, toen acteur Warren Beatty in eerste instantie zei dat La La Land de Oscar voor beste film had gewonnen. Terwijl regisseur Damien Chazelle al aan zijn dankwoord bezig was, bleek Beatty de verkeerde titel te hebben voorgelezen. Voor zover bekend is bij deze categorie nog nooit zo’n vergissing gemaakt.

Het drama Moonlight won in de nacht van zondag op maandag drie Oscars, waaronder de prijs voor beste film. Het verhaal over een donkere homoseksuele tiener won daarnaast de prijzen voor beste scenario en beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali).

De meeste prijzen, zes stuks, gingen naar La La Land. De musical, die vertelt over de liefde tussen een jazzpianist en een actrice, kreeg onder meer de beeldjes voor beste actrice (Emma Stone), muziek en camerawerk. Ook de 32-jarige regisseur Chazelle won een beeldje; hij vestigde een record als jongste winnaar in deze categorie ooit.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Blunder bij Oscars

  1. Abraham Mossel

    Kan je nagaan hoe deze loser met zijn gedachte bij een verkeerde winner zat, hij en het viswijf hebben waarschijnlijk niet eens gelezen ” of geen bril bij zich” wat er op papier stond, met hun overtuigen van de winst van La La Land. Gerrit de Raaf had ook verwacht makelijk de verkiezingen met 7 tot 8 zetels te winnen. een grote puinhoop daar. Zou dan toch de Karma van Donald Trump hebben gewerkt, na al dat schoppen tegen zijn schenen en vernederingen die daar ten tonelen werden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *