29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 18:23

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaTelegraaf | Bende opgepakt voor reeks verkrachtingen

Telegraaf | Bende opgepakt voor reeks verkrachtingen

Tieners zouden bewust soa’s verspreiden | Maarten Ritman

Eén van de in Rotterdam gearresteerde tieners die volgens de politie meedeed aan groepsverkrachtingen. De bende zou ook bewust soa’s hebben verspreid Ⓒ Media TV

ROTTERDAM – Drie Antilliaanse tieners die bij de ’Franselaan-bende’ horen zijn vandaag opgepakt. Ze worden verdacht van verkrachting en zijn in beeld wegens betrokkenheid bij meerdere groepsverkrachtingen.

In totaal zijn zes tieners in beeld bij de politie, allen minderjarig en voornamelijk van Antilliaanse afkomst. Gezamenlijk vormen ze de ’Franselaan-bende’ en worden ze verdacht van meerdere groepsverkrachtingen. De slachtoffers zijn tienermeisjes, van twaalf tot zestien jaar.

De groep is vernoemd naar de straat waar één van de zes verdachten woont. Twee tieners van de bende, de broers Geremy en Jermely B. zijn opgepakt voor hun rol in de gruwelijke verkrachtingszaak van een 35-jarige Schiedamse eind 2016. Ook een andere jongen is opgepakt.

De vrouw werd door drie tieners in haar eigen auto meerdere malen misbruikt toen ze van station Schiedam-Centrum met haar auto naar huis wilde. Begin 2017 werden de verdachten, toen 15 en 16 jaar oud, aangehouden. Ondertussen lopen ze alweer vrij rond.

De ’Franselaan-bende’ wordt verdacht van nog meer misbruikzaken. Zo werd eind vorig jaar een veertienjarig meisje verkracht, ze zou al meerdere malen misbruikt zijn in een kelderbox in Rotterdam-West.

Aanranding

Begin dit jaar is een meisje in Schiedam aangerand door Geremy, denkt de politie. De slachtoffers zouden voornamelijk worden gevonden in Schiedam-Oost en op hun school. De groep wordt verdacht van nog meer verkrachtingen, alleen is de ’aangiftebereidheid’ laag onder de slachtoffers omdat ze door de daders geïntimideerd worden. Meerdere slachtoffers durven daarom ’geen openheid van zaken te geven’ blijkt uit politieonderzoek.

Enkele verdachten van de bende zouden ook nog eens soa’s hebben die ze bewust verspreiden onder hun slachtoffers door ze onbeschermd te misbruiken. De politie stelt in een reactie dat er verdachten zijn aangehouden na twee aangiftes van verkrachting.

„Het onderzoek is nog niet klaar. We vermoeden dat er meer slachtoffers zijn en vragen hen om zich ook te melden”, aldus een oproep van de politie.

Weet u meer? Dan komen we graag met u in contact. Mail naar [email protected] of app naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952.

Bron: telegraaf

16 reacties

 1. Fox, volgens de geschiedschrijving was Curacao een doorvoerhaven voor slaven, waarbij de luie, domme en zwakke slaven die onverkoopbaar waren hier achtergebleven, zeg maar de Menki Rojers.

  En daar plukken wij nog steeds de wrange vruchten van.

 2. @Bert
  God maakte het eiland Nederlands en stuurde er Nederlanders heen nadat God vond dat hij het te bont had gemaakt qua bevolking? Zo te zien heb jij geen kaas gegeten van de geschiedenis van het eiland. De oorspronkelijke bewoners van Curaçao zijn Indianen. Die werden helaas massaal uitgeroeid. Toen brachten de Nederlanders, die er een welige slavenhandel op na hielden, slaafgemaakte Arikanen naar het eiland. Ik weet het niet hoor en ik ben niet in de Here, maar volgens mij had hij hier even niets mee te maken.

 3. Curacao is een prachtig eiland, te mooi gewoon.

  Dat vond onze Lieve Heer ook, en die heeft dat daarna gecompenseerd door hier het meest domme, luie en criminele volk neer te zetten dat hij kon maken.

  Omdat Hij daarna zag dat Hij het toch wat te bont had gemaakt, maakte hij het eiland Nederlands en stuurde er de Nederlanders heen.

 4. Het belangrijkste Curaçaosche export product: criminele- en zich misdragende jongeren. Hetcbelangrijkste Curaçaosche binnenlandse priduct: corrupte , omkoopbare vrienjespolitiekbedrijvende Curaçaosche ministers, parlementariërs, bankiers, directieleden van nutsbedrijven en “geldwitwas praktijk faciliterende accountants”

 5. Als deze figuren een uitzondering zouden zijn dan was het nog niet zo erg. Helaas is hun gedrag zo’n beetje de standaard geworden en alles is terug te voeren op een gebrek aan opvoeding.
  Maar ja, dat is en blijft een taboe. Eenieder die daar over begint krijgt de kwaadheid van de hele natie over zich heen. Die is racist, is een nazi en moet het liefst standrechtelijk te worden geexecuteerd.

  Verantwoordelijkheid accepteren voor het gedrag van onze kinderen ? Nee, dat doen we liever niet.

 6. Laten we hopen dat zij uiteindelijk PIJ + detentie krijgen en de rechters nu een keer korte metten maken met dat tuig. Buiten proportioneel dit allemaal.

 7. Terugsturen naar Curacao, zoals de tumba zanger Gibi Doran het altijd wilde hebben. Makamba’s terugsturen naar Nederland als ze klachten over geluidsoverlast.
  Het tegenovergestelde mag ook toch Gibi en jouw partijgenoot Bolo Charlie Cooper.

 8. Het bewust verspreiden van SOA’s onder de slachtoffers, hebben wij het hier over een druiper of HIV?

  In Amerika worden jongeren soms als volwassenen berecht, ben bang welke straf ze ook in Nederland krijgen, dat ze met hun 18e weer buiten zijn.

  Laatst is in Nederland een meisje, Anne Faber door een zedendelinquent vermoord, de man Michael P. had verschrikkelijke dingen op zijn geweten maar mocht rustig na 10 jaar cel onbegeleid met verlof, een Ghanees die in een inrichting zat en die van alles op zijn kerfstok had, mocht ook zomaar met een mes naar buiten en stak een willekeurige passagier in de metro dood.

  Het rechtssysteem in Nederland is gewoon waardeloos als ik de mevrouw van Terre des Hommes hoor zeggen, dat deze jongeren niet weten wat overschrijdend gedrag is, vrees ik het ergste, verkrachting, bewust verspreiden van SOA en ze weten niet wat overschrijdend gedrag is?

  Terre des Hommes zegt op te komen voor kinderen, nou met zo een organisatie als vriend hebben de kinderen geen vijanden nodig.

  Het doet me denken aan de vele organisaties hier die ook zeggen, voor het belang van het kind op te komen maar elke keer als subsidie wordt uitgedeeld, rijden ze in een paar dagen later in een nieuwe auto.

 9. Ik hoop dat de ouders van de slachtoffers een creatief team advocaten vind dat, desnoods pro deo, de ouders van dit tuig maximaal aansprakelijk zal stellen. Naar ik hoor wilden zij opzettelijk SOA’s onder de slachtoffers verspreiden.

 10. En Leeuwarden mag het niet over mislukte, onaangepaste en antillianen hebben. Mag ook niet over het weren van deze ….. en opvoedprogrammas is helemaal uit de boze natuurlijk. Uiteindelijk weten de antillianen het zelf allemaal beter.. vandaar dat men constant in de verkeerde top 3 staat hoogstwaarschijnlijk. Trieste bende, om even in de sfeer te blijven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties