Telegraaf | Ajax gaat samenwerking aan met Curaçao

Giselle McWilliam, de Curaçaose minister van Economische Zaken, hoopt door de deal met Ajax meer toeristen te trekken uit Nederland en de rest van Europa.

WILLEMSTAD – Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam ’Curaçao’ op de mouw. De landskampioen heeft een sponsovereenkomst gesloten met de Curaçao Tourist Board van het eiland die loopt tot en met juni 2023.

Voor het eerst in de historie van de club is een sponsor van Ajax zichtbaar op mouw van het shirt.

Ajax wil structureel aanhaken bij de Europese top en zoekt in het buitenland naar middelen om de omzet verder te verhogen. Financiële details over de deal met Curaçao gaf de club niet prijs. „Voor Ajax betekent het partnership een mooie uitbreiding van onze commerciële portefeuille”, aldus commercieel directeur Menno Geelen. Onderdeel van de sponsorovereenkomst is dat het eerste van Ajax een bezoek brengt aan het eiland.

Giselle McWilliam, de Curaçaose minister van Economische Zaken, hoopt door de deal met Ajax meer toeristen te trekken uit Nederland en de rest van Europa.

„Toerisme is een belangrijke pijler van de economische ontwikkeling van Curaçao. De samenwerking met Ajax is een goede manier om onze Nederlandse en internationale doelgroep meer over Curaçao als veelzijdige vakantiebestemming te vertellen.”

De minister is zondag aanwezig zijn bij het duel tussen Ajax en Sparta in de Johan Cruijff ArenA om het logo te onthullen. Curaçao was tussen 2008 en 2011 al eens hoofdsponsor van NEC.

Bron: Telegraaf

23 Reacties op “Telegraaf | Ajax gaat samenwerking aan met Curaçao

 1. De Rechtsstaat

  Tja, met betrekking tot vermogensrecht kon de juf niet zo makkelijk een duur woord uit haar mouw schudden.

 2. @Rechtsstaat (NOT-)weter: betweter weet alleen maar belangrijke interessante dingen, geen triviale Ajax zaken.

 3. De Rechtsstaat

  Ajax doet toch niet meer mee aan de Champions League, dus makkelijk wat misgelopen geld dan oprapen bij gulle gevers.

  Trouwens vraagje aan betweter: klopt het als de sponsor geen directe verbintenis heeft met Europa of Champions League dat dan tijdens zulke wedstrijden c.q. onder auspiciën van die league, die merknaam wordt afgeplakt?

 4. Abraham Mossel

  Ik had Ajax toch ff slimmer verwacht, of Mc William heeft met Ajax (mijn club) een miljoenen contract belooft ( afgesloten ) die nooit never word na gekomen en Mc W komt er weer zonder een reemando afkomen.

 5. Breaking news van de Telegraaf over 3 jaar. Ajax financieel aan de grond door financieel wanbeleid. Aandeel Ajax gezakt tot een waarde van 50 eurocent. Om financieel gezond te worden moeten de prijzen van toegangs tickets verhoogd worden met 10%, moeten meerdere spelers verkocht worden en worden v.d. Sar en Overmars ontslagen vanwege hun gigantisch salaris. Dat Ajax financieel aan de grond is komen te zitten is mede een gevolg dat Curacao op last van de premier, het sponsor contract voortijdig heeft beeïndigd. Verklaring van de premier: Wij wensen ons als land niet te conformeren aan een club die hoogmoeds waanzin hoog in het vaandel heeft staan, waardoor er uitgaven gedaan zijn die de club Ajax zich niet kon veroorloven.

 6. @Rechtsstaat: so what betweter.
  Ik heb een kleine hekel aan roeptoeters die dommigheden en onwaarheden zitten te verkondigen.

  Ik snap je redenering niet. Feit blijft dat het nimmer een monopolie kan zijn. Er zijn immers meerdere aanbieders.

  Wat jij omschrijft, en overigens niet waar is, is een a-symmetrisch oligopolie.
  Weinig aanbieders met een sterke, alle bepalende marktleider.

 7. Jammer dat ze niet op shirt van Feyenoord staan.

  Want bij Feyenoord is het ook een warboel en is er wanbeleid?

 8. Hoe zou dat staan bij een financiële overleg in de toekomst met den haag? Ons begrotingstekort is niet opgelopen, we hebben een recessie en >5% krimp, oudere en zwakkeren laten we dood gaan om te besparen op de ziekte kosten om zo het ziekenhuis open te houden (het is zo’n mooi gebouw). We hebben weer minder inwoners. Het tourisme is wat minder geworden bedelaars en overvallen hebben toch een, onverwacht, negatief effect gehad. Ok het feit dat de bevolking de flamingo’s en de zee schilpadden geslacht heeft was teleurstellend. De educatie gaat wel volgens plan, alleen de privé scholen, schijnen, problemen te hebben het aantal leerlingen neemt af en ze hebben wat moeite om leerkrachten te vinden. Aan de positieve kant hebben we het verkeersprobleem bijna opgelost files zijn een zeldzaamheid geworden. Ook het aantal zwerfhonden is afgenomen sinds saté K op het menu van verschillende trucki-pan is gekomen. Vanwege het succes van de ajax deal hebben we aan de knvb gevraagd of we tevens ook sponsor van het Nederlands elftal konden worden voor een paar miljoen er is nog discussie over de dubbele sky box garantie. Nos mes por.

 9. De Rechtsstaat

  Altijd die betweters die op komen dagen om de wijsneus te komen uithangen. Monopolie is enkel en alleen gericht op de KLM derhalve tussen haakjes achter KLM, refererend naar, dat deze maatschappij alles voor het zeggen heeft op de mid atlantische route…. DUHHH.

  Weten (oftewel niet weten) dat oligopolie bestaat maakt bij mij i.i.g. niet uit of ik brood op de plank heb.

 10. Wel een erg dom mens deze McW.
  ‘Meer’ toeristen trekken terwijl de kisten al propvol zitten.
  Snap niet dat zo’n mens minister is geworden. Het raaskalt maar wat!

 11. Jammer dat ze niet op shirt van Feyenoord staan.

 12. @Rechtsstaat zegt: “…* Prijzen van KLM (ook monopolie) en TUI verlagen wordt het aantal toeristen uit Nederland en de rest van Europa verdriedubbelt…”

  Een monopolie is er toch maar één?

  Jij roeptoetert KLM en TUI.
  Volgens mij zijn dat er twee.
  Ergo: what the fuck “monopolie”?

  Het betreft hier een oligopolie. Meer specifiek: een bijna geheel homogeen oligopolie.

 13. Het is wel raar dat Ajax deze deal sluit alle topclubs in Europa worden met oliedollars gesponsord.

 14. Ook dat nog

  Vanuit een straatarme rots, geld sturen naar een miljoenen bedrijf.
  Grootheidswaanzin van deze incompetente debielen hier

 15. @kk “Geld uitdelen (van anderen), de hoofdbezigheid van Ministers.” Helaas geld uitdelen wat wij (allemaal) moeten opbrengen terwijl we extra belast worden voor; salaris en bonus afspraken, gegraai en wanbestuur en gekort gaan worden in zorg en andere overheidstaken terwijl sommige door de zelfde hun spaargeld en/of pensioen kwijt raken. Dat is de bezigheid van de ministers (en parlementariërs). Ik heb elke vorm van respect voor deze mensen verloren zelfs mijn beerput is schoner en heeft meer inhoud als forti

 16. Geld uitdelen (van anderen), de hoofdbezigheid van Ministers.

 17. Onderdeel van de sponsorovereekomst, dat het eerste van ajax op bezoek komt. En wie zal dat betalen, wie heeft zoveel geld, wie heeft zoveel ping ping ping. Giselle ?? Kanniewaarzijn dat korsow dit betaald.

 18. De Rechtsstaat

  De landskampioen heeft een sponsovereenkomst gesloten met de Curaçao Tourist Board van het eiland die loopt tot en met juni 2023.

  * Dus Curaçao krijgt geen mooi bedrag, wij moeten dokken.

  Giselle McWilliam, de Curaçaose minister van Economische Zaken, hoopt door de deal met Ajax meer toeristen te trekken uit Nederland en de rest van Europa.

  * Prijzen van KLM (ook monopolie) en TUI verlagen wordt het aantal toeristen uit Nederland en de rest van Europa verdriedubbelt.

  Moet ik nog verder?

  Ja, wedden dat AJAX de komende drie jaren niet verder zal komen dan de knockout fase van de KNVB beker?

 19. Curacao krijgt een mooi bedrag binnen om het toerisme te promoten en we geven meteen de helft ervan uit aan een snoepreis van Gisele McWilliam.

  Wie zei ook al weer dat je blijft lachen op deze klip?

 20. Mooie snoepreis voor een verpleegster.

  AlKLM Walle twee.

 21. Dat zijn prioriteiten, de armlastige voetbal club ajax kan echt steun gebruiken van de rijke bevolking van curaçao. En dat ze dan op onze koste hier vacantie kunnen houden dat is ook goed, ze zijn al zo arm. Ze verdienen ook zo slecht. Ik hoop aleen dat ze geen gebruik hoeven te maken van onze medische staf wand die heeft dadelijk nog minder medicijnen als Venezuela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *