Telegraaf | Afzetting leider Venezuela nadert

De Venezolaanse president Nicolas Maduro. ©REUTERS

De Venezolaanse president Nicolas Maduro. ©REUTERS

CARACAS – Bijna twee miljoen Venezolanen hebben hun handtekening gezet onder een petitie die de afzetting van president Nicolas Maduro mogelijk moet maken.

Daarmee is een referendum over het vertrek van de linkse leider een stap dichterbij gekomen.

Oppositieleider Jesus Torrealba maakte via Twitter bekend de circa twee miljoen handtekeningen binnen te hebben; fors meer dan de benodigde 200.000. Als die worden goedgekeurd door de Nationale Verkiezingsraad, zijn nog eens bijna vier miljoen handtekeningen nodig voor een referendum over de vraag of Maduro kan aanblijven.

De populariteit van de president staat onder druk door schrijnende tekorten aan eerste levensbenodigdheden. De economie van het Zuid-Amerikaanse land heeft zwaar te lijden onder de lage olieprijzen.

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Afzetting leider Venezuela nadert

  1. Als ze hem afzetten zal-ie wel naar Schotte bellen en janken dat er een staatsgreep plaatsvindt. Advies: Gewoon je deur blokkeren, Nicolaasje !! 🙂

  2. Joep Meloen

    Het referendum zal er wellicht komen, maar ga er maar niet vanuit dat Maduro op zal stappen. Hij zal eerst alle oppositie leiders en wellicht parlementsleden in de gevangenis laten gooien, om daarna de uitslag van het referendum ongeldig te verklaren.
    Ook fraude hoeven we niet uit te sluiten. Maduro is net zoals Schotte: volledig gestoord en uiterst corrupt, deinst voor niets terug.

  3. @eeg ze komen voor o.a. in de panama papers

  4. Tur e “dictatornan” manera Maduro i Cabello mester wordu investiga profundamente kon por ku tantu cen di Venezuela a bai perdi asina-i si nan tambe ahorta-kologanan na STROP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *