27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 08:00

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Advocatenkantoor Pennsylvania trekt zich terug uit verkiezingsstrijd Trump

HomeMediaTelegraafTelegraaf | Advocatenkantoor Pennsylvania trekt zich terug uit verkiezingsstrijd Trump

Ook Michigan levert zittend president niets op | AFP

HARRISBURG – Het advocatenkantoor dat de campagne van de Amerikaanse president Donald Trump tot dusver vertegenwoordigde in de rechtszaak tegen de verkiezingsuitslag in de staat Pennsylvania, trekt zich terug, meldt The Washington Post.

Het kantoor Porter Wright Morris & Arthur heeft in gerechtelijke stukken laten weten dat de Trump-campagne „er het best mee gediend is als Porter Wright zich terugtrekt.”

Volgens het advocatenkantoor is de Trump-campagne naar een nieuw advocatenkantoor op zoek. De desbetreffende rechtszaak, die zondag werd aangespannen bij een federale rechtbank in Pennsylvania, draait erom dat in het briefstemsysteem in die staat volgens Trump „alle waarborgen ontbreken voor transparantie en controleerbaarheid die er wel zijn voor kiezers die naar het stembureau gaan.”

Het advocatenkantoor geeft geen reden voor de terugtrekking uit de verkiezingszaak. Die, en andere zaken die de Trump-campagne heeft aangespannen, worden gezien als omstreden omdat Trump nog geen harde bewijzen heeft gegeven voor zijn beweringen dat zijn Democratische uitdager Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen met behulp van fraude.

Porter Wright lag onder vuur van Democraten en The Lincoln Project, een groep Republikeinen die van Trump af willen. Het advocatenkantoor liet woensdag weten dat het „een lange geschiedenis” heeft van werk omtrent verkiezingen voor zowel de Democraten als de Republikeinen, „die ons ertoe zet om controversiële zaken aan te nemen.”

Een ander kantoor, Snell & Wilmer, trok zich woensdag al terug uit een rechtszaak van Trump in Maricopa Country (Arizona). De Trump-campagne beweert dat stemmen daar ten onrechte ongeldig zijn verklaard.

„Het team van de president is onverschrokken en zal doorgaan met uiterst solide advocaten om vrije en eerlijke verkiezingen voor alle Amerikanen te verzekeren”, zei een woordvoerder van de Trump-campagne in een verklaring.

Trump haalt ook bakzeil in Michigan

Trump heeft ook in de staat Michigan een nederlaag geleden in een rechtszaak die was aangespannen tegen de uitslag van de verkiezingen. Zijn team wilde via de rechter in Michigan voorkomen dat Joe Biden tot winnaar in die staat werd uitgeroepen maar haalde bakzeil.

Het kamp-Trump eiste dat eerst werd geverifieerd dat alle uitgebrachte stemmen wettig zijn. De staatsrechtbank van Michigan weigerde dat vrijdag.

De zaak was een van de vele juridische stappen van de Trump-campagne in de hoop om de Republikeinse president aan de macht te houden nadat zijn uitdager Joe Biden tot winnaar van de verkiezingen is uitgeroepen. Rechtbanken in Michigan en Georgia hebben al meerdere rechtszaken niet-ontvankelijk verklaard die door de Trump-campagne waren aangespannen.

Rechtszaak in Arizona ingetrokken

Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump trekt een rechtszaak over de verkiezingen in de staat Arizona in. De Trump-campagne had de zaak aangespannen om vermeende onregelmatigheden in het grootste district van de staat, Maricopa County. Er zouden veel gebreken zijn geweest aan de stemmachines, maar in een zitting op donderdag bleek dat die bij slechts 191 stemmen een rol hebben gespeeld.

De advocaat van Trumps campagneteam heeft vrijdag in de rechtbank van Phoenix gezegd dat het aantal betrokken stemmen de uitkomst van de rechtszaak irrelevant maakt voor de uiteindelijke verkiezingsuitslag in Arizona. Trumps Democratische uitdager Joe Biden heeft in Arizona een voorsprong van 11.034 stemmen.

„Alle partijen erkennen dat kiezers die naar de stembus zijn gegaan, waarschijnlijk vooral mensen die op Trump stemden, zijn uitgesloten van het verkiezingsproces doordat hun stemmen ongeldig zijn verklaard door de stemmachines”, zei de woordvoerder van de Trump-campagne in een verklaring. „Dus het is schandelijk dat de Democraten feestvieren.”

De woordvoerder zei dat het campagneteam „de opties van president Trump in Arizona blijft overwegen.”

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. Grootste gangviolence , crime en binnenstadvandalisten in Amerikaanse binnensteden, is een heel klein groepje in America.

  Een groep tussen de 15 en 40 , , maar 3% van de bevolking.

  Maar zorgen wel voor 42% van alle moorden in Amerika.
  Proud Boys, KKK, etc zijn ook absoluut geen lekkere boys, maar zijn bij verre niet zo destructief en moordzuchtig als deze 3%.

 2. @kiko

  Wellicht heb je de 4.57 minuten van het youtube fillempje niet afgekeken, maar mocht je meer materiaal willen hebben, laat me weten.

 3. @william: “dankzij DJT die deze groeperingen nooit af heeft gewezen”

  Fout. Hier heb je 38 voorbeelden met Trump op beeld waarin hij die groeperingen afwijst.

  https://www.youtube.com/watch?v=Bd0cMmBvqWc

  Ik zeg niet dat je liegt, maar misschien kijk je teveel CNN en geef je hun leugens klakkeloos door. Of het kan ook zijn dat je engelse taal niet toereikend genoeg is en je het een en ander niet goed verstaan hebt. Toch?

 4. Sate Batata
  “Die de rest van de week moeten werken”.
  Ik pretendeer zelfs je op een briefje te geven dat het rechts fascistoïde tuig zoals de white supremacy, Proud Boys, KKK aanhang en ander tuig geen duvel uitvoeren.
  Je vergelijkt de bekende appel met peer.
  Nogmaals, je historisch besef is uiterst betreurenswaardig. Het aantal Domestic terroriste attack is rijzende, vanaf ‘16 alleen maar gegroeid dankzij DJT die deze groeperingen nooit af heeft gewezen.
  Maar goed ik ben er klaar mee, en laat verdere reacties voor jouw rekening.

 5. Eens een Trump supporter altijd een Trump supporter…wat hij ook maar zegt of doet, ze geloven hem.
  Ze lijken wel in een of andere trance te zitten.

 6. @william

  Goed artikel. Inderdaad typisch dat in DC (dat gerund wordt door Democraten) de politie er niet in slaagt de vreedzame Trump demonstranten (die in het weekend komen protesteren omdat ze de rest van de week moeten werken) te beschermen tegen extreem gewelddadig BLM en Antifa tuig die altijd voor dit soort dingen hebben.

 7. @Fox, zelfde kan gezegd worden van BLM, en Black power figuren. Breken en branden hele steden of als er een crimineel door de politie neergeschoten is.

  Het liefst willen BLM en Black power alle plaatsen van authority innde USA door zwarten laten bekleden.

  Wel er is al edn continent waar dat het geval is, Afrika. Vandaar de enorme vluchtelingenstromen naar de voirmslige kolonisator. Als die echt zo slecht was, wie zou het dan in hasr zijn hoofd halen om uitgerekendin her land van de kolonisator te gaan wonen…

  Alles is relatief Fox..
  Ik gun iedere mens van welke kleur dan ook een eerlijk en rechtvaardig leven.
  Maar ook een maatschappij waar feiten het winnen over emotie, ennde waarheid niet onderdrukt wordtm

 8. @Fox je was me net even voor.
  Helemaal eens met jou overigens. Kan er wellicht nog even aan toevoegen dat de veroordeelde en door DJT gratie verleende crimineel Roger Stone voorop liep, verder zijn deze rally’s door Steve Bannon en Infowars griezel Alex Stone via social media opgeroepen.
  Mensen die het hiermee eens zijn, die hebben geen enkel historisch besef.

 9. Arme SB.
  Hard gelag voor je toch? DJT heeft gewoon zijn presidentschap verloren. 306 – 232, helaas voor hem haalt hij het nooit meer in. Al geeft hij nog zoveel opdrachten tot hertelling.
  It is as is. Hoe je het ook wend of keert. Het ergste is dat hij en zijn minions zo’n verdeeld en gepolariseerd land heeft achtergelaten.
  Idd veel DJT-adepten in Washington DC. Vertel je er wel even bij hoeveel rechts radicalen, fascisten, Far right groups, Proud boys en ander tuig meeliepen.
  Of heb je daar geen moeite mee. Than, shame on you!!

 10. @Sate Batata
  Nee nu (nog) geen rellen, maar wel heel veel enge rechtsextremistische groeperingen aanwezig, zoals o.a. de Proud Boys. Fijne lui hoor die aanhang van Trump.

 11. Sate,
  bij een procentueel weinig verschil in het aantal stemmen is het niet meer dan normaal dat er opnieuw geteld wordt en waarom een opmerking dat er geen rellen en ellende is terwijl ieder weldenkend mens de Trump aanhangers niet als relschoppers zien.
  Mochten er wel wat hooligans van welke pluimage dan ook de zaak willen verstoren zullen de Amerikanen deze ongetwijfeld tot de orde roepen zoals in een ontwikkeld land niet ongebruikelijk is.

 12. “Telegraaf | Advocatenkantoor Pennsylvania trekt zich terug uit verkiezingsstrijd Trump”

  Tendentieus zoals we gewend zijn en het werkt echt niet meer.
  De eerste winst in Penssylvania is al binnen; Er komt een hertelling.

  Veel mensen in Washington vandaag, uit alle hoeken van de VS, maar ze rellen en plunderen niet. Misschien kan daar over bericht worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties