Telegraaf | 6 arrestaties en 27 brandmeldingen in Curaçao na ’relatief rustige’ nacht

6 arrestaties en 27 brandmeldingen in Curaçao na ’relatief rustige’ nacht | ANP

WILLEMSTAD – Curaçao heeft een relatief rustige nacht achter de rug. Dat zegt de Curaçaose minister van Justitie Quincy Girigorie. Nadat het eiland woensdag- en donderdagnacht ondanks een avondklok werd geteisterd door vernielingen en brandstichtingen, was het vrijdagnacht rustiger op straat.

Toch werden zes mensen gearresteerd en waren er 27 brandmeldingen.

Overal op het eiland werden toch autobanden in brand gestoken. Ook werden enkele leegstaande huizen en struiken in brand gestoken. Enkele buurten werden afgesloten. Volgens Girigorie was er vrijdag geen avondklok. Wel werd veel meer gecontroleerd op straat. Op verzoek van de lokale autoriteiten ondersteunen Nederlandse militairen, die al op het eiland zijn, de politie bij het handhaven van de openbare orde.

De minister stelde dat er met het instellen van het actieplan een goede stap is gezet. „Maar we zijn er nog niet. Mensen zijn nog steeds ongerust. Maar de Curaçaose bevolking moet weten dat we er hard aan werken om de rust op straat helemaal terug te krijgen.”

Bron: Telegraaf

9 Reacties op “Telegraaf | 6 arrestaties en 27 brandmeldingen in Curaçao na ’relatief rustige’ nacht

 1. Joep Meloen

  Ik heb het al vaker gezegd, Bululu is gewoon een trol, een makamba die het leuk vindt om de boel op stelten te zetten. Hij schrijft werkelijk perfect Nederlands, maar het Papiaments is duidelijk een probleem. Zijn Nederlands is nog van de oude stempel, dus we praten over een persoon van ergens rond de 50.
  Geen idee wat hij er leuk aan vindt om hier de trol te spelen, hij zou namelijk ook met zinnige argumenten kunnen komen.
  Waarom ?
  Omdat we inmiddels weten dat veel politici in Nederland KKC ook lezen en daardoor op de hoogte blijven van de meningen op Curacao. Oftewel Bululu is iemand die zijn kansen om het eiland vooruit te helpen gewoon links laat liggen. Beetje triest figuur dus.

 2. Curacao revisited

  Eens fox: de meeste YDK zijn nooit volwassen geworden. Hebben een grote mate van entitlement: dit is mijn eiland, iedereen met een andere mening gaat maar lekker weg, banen voor onze mensen etc. Als gevolg heeft het meerendeel van de YDK nog nooit iets buiten Curacao gepresteerd. Is natuurlijk de schuld van kolonialisme, discriminatie en racisme

 3. @Fox | 27 juni 2020 om 20:22 |

  Goed punt. Net zoals Bon futuro, en buena vista . New-speak.

 4. De term YDK is eigenlijk ook een vrij trieste benaming. Een “yu” die kennelijk never nooit volwassen wordt, zich niet ontwikkeld en eeuwig kind blijft? De jarenlange deplorabele staat en het slechte beheer van het eiland is daar een duidelijk voorbeeld van. Ik prefeer dan liever de term Curasoleño.

 5. Commentpolis

  1. @William vraagt of het mogelijk is om het volgende commentaar van @Bululu te verwijderen:
  “Jullie kunnen allemaal de kolere krijgen.
  Korsow ta di YDK…”

  Mijn antwoord is: “Ja, dat is mogelijk.”

  2. Funny @William de verbeteraar kan Commentpolis niet eens behoorlijk schrijven. Dat geeft al genoeg aan.

  Commentpolis

 6. Funny @Bululu de troll der trollen kan Kòrsou niet eens behoorlijk schrijven. Duidelijk niet in staat Papiaments te schrijven. Dat geeft al genoeg aan.

 7. Curacao revisited

  @Bululu: de hele gedachte achter de black lives matter campaign was dat je mensen niet mag beoordelen op huidskleur en afkomst. De term “YDK” vind ik persoonlijk discriminatie omdat er een bepaalde entitlement van uit gaat: kennelijk zijn er op Curacao 2 groepen: YDK en niet-YDK. Die laatste hebben dan minder rechten. Wij gaan dan eigenlijk terug naar Amerika van voor de jaren 60

 8. Comment police
  Is het mogelijk deze @bululu te verwijderen.

 9. Jullie kunnen allemaal de kolere krijgen.
  Korsow ta di YDK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *