26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 06:39

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoTelefooncentrale Plaza dreigt opgeheven te worden

Telefooncentrale Plaza dreigt opgeheven te worden

plazahotelWILLEMSTAD — De horeca-vakbond Horecaf wordt geboycot door het Plaza Hotel, stelt voorzitter Kenneth Valpoort. De general manager (GM) van het hotel, Lou Roelofsen, zou aan drie personen van de telefooncentrale van Plaza ontslag hebben aangezegd, waardoor de bewuste afdeling volgens Horecaf geheel opgeheven zal worden.

“De GM gaf als hoofdmotief op de precaire financiële situatie waarin het hotel zich bevindt.
Wat ons stoort is dat in dit departement een lid van ons werkzaam is, en om de vakbond uit te sluiten heeft men een argument gebruikt om zonder enige basis de afdeling te sluiten”

, aldus Valpoort, die hieraan toevoegt dat de GM reeds via de Directie Arbeidszaken het ontslag heeft aangevraagd.
Roelofsen zou op het aanvraagformulier op de vraag of hij contact heeft opgenomen met de vakbond, ‘nee’ als antwoord hebben gegeven.

“In een ander deel van het formulier, waar gevraagd wordt of er een vakbond binnen de onderneming actief is, wordt wederom met ‘nee’ geantwoord.
Wij keuren deze handelwijze ten zeerste af, aangezien deze persoon er wel degelijk van op de hoogte is dat Horecaf de werknemers van dit hotel vertegenwoordigt.
Hij beschikt zelfs over een concept cao-contract van Horecaf.”

Verwezen wordt naar de uitvoerige gesprekken tussen de vakbond en Plaza, die betrekking hadden op ‘problemen die zich in het verleden hebben voorgedaan in het hotel’ en de cao-onderhandelingen.

“Daarom kunnen wij niet begrijpen en het ook niet accepteren, dat Roelofsen zonder blikken of blozen verklaart dat er geen vakbond in het hotel is.
Een man die met ons aan de onderhandelingstafel zat en om ruimte vroeg om op adem te komen door hun eigen chaotische financiële situatie, toont nu geen enkel begrip en boycot de vakbond.
Vandaar dat wij er voorstander van zijn om per direct de maandelijkse geldstroom naar de Verenigde Staten, naar de eigenaren, te stoppen.
De GM kan zelf niets doen, hij is slechts een marionet.”

Horecaf wijst erop dat zij het referendum op een democratische en transparante manier hebben gewonnen om de Plazawerknemers te kunnen vertegenwoordigen.

“Wij raden alle werknemers aan zich sterk te houden en zich door geen enkele bedreiging te laten intimideren”

, aldus de Horecaf-voorzitter.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties