Tekenen tegen bezuinigingen onderwijs

De petitie is een initiatief van leerlingen van de Frater Aurelio SBO.

De petitie is een initiatief van leerlingen van de Frater Aurelio SBO.

WILLEMSTAD — De petitie tegen de aangekondigde bezuinigingen in het voortgezet onderwijs heeft tot nu toe ruim 400 handtekeningen opgeleverd.

Vanmiddag vergaderde minister van Onderwijs Irene Dick (PS) met vertegenwoordigers van de schoolbesturen over de gevolgen van deze bezuinigingen voor de kwaliteit van het onderwijs.  Het initiatief voor de petitie is afkomstig van leerlingen van het Frater Aurelio SBO. Ze organiseerden gistermiddag in het stadion Odulio ‘Doe’ Willems in Suffisant de handtekeningenactie. De bezuinigingen raken naar schatting 400 leerlingen in het secundair beroepsonderwijs, die niet direct kunnen doorstromen.

Zij en hun ouders verkeren nu in grote onzekerheid. De aangekondigde maatregelen werden al genomen door het toenmalige Bestuurscollege voor het schooljaar 2010-2011, maar zijn nooit doorgevoerd.

Halverwege vorige maand werd door Dick een officiële mededeling gedaan naar de schoolbesturen over de maatregelen. Over de gehele linie moet 22 miljoen gulden bespaard worden binnen de sector onderwijs. Onderwijsvakbond Sitek vergaderde gisteravond al over de maatregelen en zal deze vergadering zondagavond voortzetten.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *