27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Tegenvaller HNO

Vier pandeigenaren moeten worden uitgekocht

hnoWillemstad – Er zijn personen die bij de bouw van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) miljoenen willen verdienen over de rug van het Land. Daarover beklaagde minister Ben Whiteman (PS) van Gezondheidszorg zich tijdens een partijbijeenkomst afgelopen weekend. Hij spreekt van ‘stevige besprekingen’ die er momenteel plaatsvinden.

- Advertentie -

Advertentie

Twee huisartspraktijken, een kantoorpand dat nu te huur staat en een sportschool zullen moeten verdwijnen om ruimte te creëren voor het nieuwe ziekenhuis.  FOTO’S JEU OLIMPIO
Twee huisartspraktijken, een kantoorpand dat nu te huur staat en een sportschool zullen moeten verdwijnen om ruimte te creëren voor het nieuwe ziekenhuis.
FOTO’S JEU OLIMPIO

Theo Janssen, belast met de nieuwbouw van het ziekenhuis bij de Uitvoeringsorganisatie Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Usona), bevestigt dat er onderhandelingen plaatsvinden met vier pandeigenaren op de hoek Hamelbergweg/Pater Euwensweg om deze ruimte vrij te krijgen voor de bouw van HNO.
Het zou gaan om twee huisartspraktijken, een kantoorpand dat nu te huur staat en een sportschool.

 

 

hno-3,,Ik ben optimistisch dat we eruit komen en dat de financiering, zoals gesteld in de Memorandum of Understanding (MoU), per 1 december rond is”

, aldus Janssen.
Hij bevestigt dat de Landsoverheid de terreinen koopt en er ook eigenaar van wordt. Over hoeveel geld het gaat, kan de functionaris niet zeggen.
De gevraagde prijs zou volgens onbevestigde berichten echter wel in de vele miljoenen lopen; wellicht dat Whiteman daar naar verwijst.
Ook weet Usona niet of er sprake is van een alternatief, bijvoorbeeld als de onderhandelaars er niet uitkomen.
Dat alternatief zou alsnog het aangrenzende Colon Shopping Center zijn.
Vandaag wordt de MoU in de Staten besproken.
In de MoU wordt ook gesproken over terreinen rond het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) die door het land als zorggebied bestemd worden.
Verder moet het Sehos onderdelen van de beoogde bouwlocatie die nu onder het beheer van Fundashon Salus Infirmorum zijn, direct ter beschikking stellen aan het Land.

,,Terwijl er verschillende bouwopties besproken werden en een commissie bezig was met incrementele bouw op het Sehos-terrein, deed Usona ondertussen huiswerk en kwam met een hernieuwd bouwplan op de proppen”

, aldus Whiteman in het partijhuis.
hno-4Het was dé gelegenheid om Sehos en Usona met elkaar om de tafel te krijgen, want volgens Whiteman was het plan voor de incrementele bouw niet aanvaardbaar.
De al eerder geselecteerde aannemer, Ballast Nedam Infra bv, zal het HNO bouwen.
Het eerder opgestelde Programma van Eisen (PvE) vormt daar de basis van. Sehos en Fundashon Salus Infirmorum zullen door het Land worden gecompenseerd voor de terreinen ‘Parkeerplaats Hamelbergweg en Parkeerplaats Sehos’ op basis van een objectieve taxatie, uitgevoerd door een commissie van drie erkende taxateurs.
Janssen spreekt nog altijd de hoop uit dit jaar met de bouw te kunnen beginnen.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -