33 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 15:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Tegenaanval is begonnen

 

Brandpunt aanleiding voor directe communicatie premier met volk

Willemstad – De televisieuitzending van actualiteitenrubriek Brandpunt van afgelopen zondag, waarin de vraag werd gesteld of Curaçao afglijdt naar een dictatuur, heeft gezorgd voor een nieuwe manier van communiceren van de Curaçaose regering.

Donderdagavond sprak premier Gerrit Schotte (MFK) de Curaçaose gemeenschap toe via een rechtstreekse uitzending op televisie en radio.

- Advertentie -

Volgens de Gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, kunnen we binnenkort meer ‘directe communicatie’ van de premier verwachten. ,,Er is veel miscommunicatie. We gaan nu rechtstreeks met het volk communiceren, om zo duidelijkheid te verschaffen over de situatie.”

In de reportage van Brandpunt werd forse kritiek geuit op premier Schotte, door onder anderen oud-ministers David Dick en Omayra Leeflang (PAR). Osepa mengde zich in deze discussie door aan te geven dat zij als Yu di Kòrsou niet openlijk met hun kritiek op de regering naar buiten hadden moeten treden. Ook gaf hij aan ‘geen weg onbenut te zullen laten om dit aan te pakken’.

Daarop diende Leeflang een klacht in bij Amnesty International wegens ‘bedreiging van de vrijheid van meningsuiting’. Osepa laat in een ingezonden brief weten het proces met vertrouwen tegemoet te zien. ,,In mijn analyse kom ik tot de conclusie dat de wijze geleerden van Amnesty International mij zullen vrijspreken.”

Ondertussen blijft het stil aan de kant van het KRO-programma Brandpunt. Vorige week, voorafgaand aan de uitzending, stuurde secretaris-generaal Stella van Rijn van het ministerie van Algemene Zaken een brief aan de redactie. Nog altijd is er geen reactie op de brief gekomen, bevestigt Osepa. De redactie van Brandpunt laat desgevraagd weten de brief ‘ter kennisgeving aangenomen’ te hebben.

- Advertisement -

Van Rijn deed haar beklag over het feit dat de premier te weinig tijd had gekregen om voor de camera te reageren. Op woensdagmiddag werd het verzoek gedaan, terwijl verslaggever Foeke de Koe woensdagavond al in het vliegtuig terug naar Nederland zat. De premier was toen nog uitlandig wegens een privé-bezoek aan India.

,,Ik kan niet anders dan concluderen dat er onvoldoende is uitgezocht, en dat er hooguit is geregistreerd wat sommigen er van denken”, aldus Van Rijn in de brief aan Brandpunt. En doordat nu, onder andere via Brandpunt, sommigen hun mening openlijk uiten, kiest de regering de tegenaanval.

Of zoals premier Schotte donderdagavond live op televisie en radio de bevolking toesprak: ,,De reden waarom ik er vanavond voor heb gekozen u op deze manier te bereiken, is omdat er ontwikkelingen plaatsvinden binnen onze gemeenschap die mij en mijn collegaministers zorgen baren. Veel mensen voelen zich niet op hun gemak met zoveel discussies en zoveel meningsverschillen die publiekelijk worden geuit.”

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -