27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Tegenaanval is begonnen

HomeNieuwsTegenaanval is begonnen

 

Brandpunt aanleiding voor directe communicatie premier met volk

Willemstad – De televisieuitzending van actualiteitenrubriek Brandpunt van afgelopen zondag, waarin de vraag werd gesteld of Curaçao afglijdt naar een dictatuur, heeft gezorgd voor een nieuwe manier van communiceren van de Curaçaose regering.

Donderdagavond sprak premier Gerrit Schotte (MFK) de Curaçaose gemeenschap toe via een rechtstreekse uitzending op televisie en radio.

Volgens de Gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, kunnen we binnenkort meer ‘directe communicatie’ van de premier verwachten. ,,Er is veel miscommunicatie. We gaan nu rechtstreeks met het volk communiceren, om zo duidelijkheid te verschaffen over de situatie.”

In de reportage van Brandpunt werd forse kritiek geuit op premier Schotte, door onder anderen oud-ministers David Dick en Omayra Leeflang (PAR). Osepa mengde zich in deze discussie door aan te geven dat zij als Yu di Kòrsou niet openlijk met hun kritiek op de regering naar buiten hadden moeten treden. Ook gaf hij aan ‘geen weg onbenut te zullen laten om dit aan te pakken’.

Daarop diende Leeflang een klacht in bij Amnesty International wegens ‘bedreiging van de vrijheid van meningsuiting’. Osepa laat in een ingezonden brief weten het proces met vertrouwen tegemoet te zien. ,,In mijn analyse kom ik tot de conclusie dat de wijze geleerden van Amnesty International mij zullen vrijspreken.”

Ondertussen blijft het stil aan de kant van het KRO-programma Brandpunt. Vorige week, voorafgaand aan de uitzending, stuurde secretaris-generaal Stella van Rijn van het ministerie van Algemene Zaken een brief aan de redactie. Nog altijd is er geen reactie op de brief gekomen, bevestigt Osepa. De redactie van Brandpunt laat desgevraagd weten de brief ‘ter kennisgeving aangenomen’ te hebben.

Van Rijn deed haar beklag over het feit dat de premier te weinig tijd had gekregen om voor de camera te reageren. Op woensdagmiddag werd het verzoek gedaan, terwijl verslaggever Foeke de Koe woensdagavond al in het vliegtuig terug naar Nederland zat. De premier was toen nog uitlandig wegens een privé-bezoek aan India.

,,Ik kan niet anders dan concluderen dat er onvoldoende is uitgezocht, en dat er hooguit is geregistreerd wat sommigen er van denken”, aldus Van Rijn in de brief aan Brandpunt. En doordat nu, onder andere via Brandpunt, sommigen hun mening openlijk uiten, kiest de regering de tegenaanval.

Of zoals premier Schotte donderdagavond live op televisie en radio de bevolking toesprak: ,,De reden waarom ik er vanavond voor heb gekozen u op deze manier te bereiken, is omdat er ontwikkelingen plaatsvinden binnen onze gemeenschap die mij en mijn collegaministers zorgen baren. Veel mensen voelen zich niet op hun gemak met zoveel discussies en zoveel meningsverschillen die publiekelijk worden geuit.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties