28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 20:10

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoTegenaanval is begonnen

Tegenaanval is begonnen

 

Brandpunt aanleiding voor directe communicatie premier met volk

Willemstad – De televisieuitzending van actualiteitenrubriek Brandpunt van afgelopen zondag, waarin de vraag werd gesteld of Curaçao afglijdt naar een dictatuur, heeft gezorgd voor een nieuwe manier van communiceren van de Curaçaose regering.

Donderdagavond sprak premier Gerrit Schotte (MFK) de Curaçaose gemeenschap toe via een rechtstreekse uitzending op televisie en radio.

Volgens de Gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, kunnen we binnenkort meer ‘directe communicatie’ van de premier verwachten. ,,Er is veel miscommunicatie. We gaan nu rechtstreeks met het volk communiceren, om zo duidelijkheid te verschaffen over de situatie.”

In de reportage van Brandpunt werd forse kritiek geuit op premier Schotte, door onder anderen oud-ministers David Dick en Omayra Leeflang (PAR). Osepa mengde zich in deze discussie door aan te geven dat zij als Yu di Kòrsou niet openlijk met hun kritiek op de regering naar buiten hadden moeten treden. Ook gaf hij aan ‘geen weg onbenut te zullen laten om dit aan te pakken’.

Daarop diende Leeflang een klacht in bij Amnesty International wegens ‘bedreiging van de vrijheid van meningsuiting’. Osepa laat in een ingezonden brief weten het proces met vertrouwen tegemoet te zien. ,,In mijn analyse kom ik tot de conclusie dat de wijze geleerden van Amnesty International mij zullen vrijspreken.”

Ondertussen blijft het stil aan de kant van het KRO-programma Brandpunt. Vorige week, voorafgaand aan de uitzending, stuurde secretaris-generaal Stella van Rijn van het ministerie van Algemene Zaken een brief aan de redactie. Nog altijd is er geen reactie op de brief gekomen, bevestigt Osepa. De redactie van Brandpunt laat desgevraagd weten de brief ‘ter kennisgeving aangenomen’ te hebben.

Van Rijn deed haar beklag over het feit dat de premier te weinig tijd had gekregen om voor de camera te reageren. Op woensdagmiddag werd het verzoek gedaan, terwijl verslaggever Foeke de Koe woensdagavond al in het vliegtuig terug naar Nederland zat. De premier was toen nog uitlandig wegens een privé-bezoek aan India.

,,Ik kan niet anders dan concluderen dat er onvoldoende is uitgezocht, en dat er hooguit is geregistreerd wat sommigen er van denken”, aldus Van Rijn in de brief aan Brandpunt. En doordat nu, onder andere via Brandpunt, sommigen hun mening openlijk uiten, kiest de regering de tegenaanval.

Of zoals premier Schotte donderdagavond live op televisie en radio de bevolking toesprak: ,,De reden waarom ik er vanavond voor heb gekozen u op deze manier te bereiken, is omdat er ontwikkelingen plaatsvinden binnen onze gemeenschap die mij en mijn collegaministers zorgen baren. Veel mensen voelen zich niet op hun gemak met zoveel discussies en zoveel meningsverschillen die publiekelijk worden geuit.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties