TC | GOBIERNU TA KUMINSA INVESTIGASHON PA GARANTISA SEGURIDAT DI KUMINDA


Gobiernu ta bai hasi tur loke ta posibel pa garantisa seguridat di kuminda. Kontrolnan lo sigui.

Lo sali un atvertensha severo den media. Un tim speshal ta kuminsa ku un investigashon profundo riba e situashon serio relashona ku komestibel. Belkis Osepa ta amplia.

Bron: Telecuracao Multimedia

11 Reacties op “TC | GOBIERNU TA KUMINSA INVESTIGASHON PA GARANTISA SEGURIDAT DI KUMINDA

 1. MEO is ook schuldig ze hebben niets daar gecontroleerd vanaf 2011.

 2. De isla maakt doden en mensen ziek wat voor veel mensen geen keuze is.. maar eten kopen is dat wel.

 3. @miep

  Dan ben je 45 jaar blind geweest “punt uit”

 4. @Miep: simpel vraagje aan de eigenaar/beheerder van Luna Park gesteld. Ze hadden vorige maand een partij Coors Light. Spotgoedkoop, minder dan ANG 1,- per blik. (ANG 19,- per tray).
  Niet over tijd, maar wel afgekeurd in Costa Rica. Er waren een paar pallets (echt) van de vrachtwagen gevallen. Die trays plakten aan alle kanten en ongeveer 1 op de 24 blikjes per tray waren kapot.

  Dit spul was afgekeurd en mocht officieel niet meer verkocht worden.

  1 week later stonden er een paar pallets Polar Light. 75 cent per flesje. Ruim 1 maand over tijd. Ik heb hem weer gesproken. “heb ik voor weinig kunnen kopen omdat het daarachter niet meer verkocht mocht worden”.

  2 dagen later waren alle pallets verkocht.

  Zullen ze bij Luna Park wel hebben gelogen tegen mij.

 5. Ze moeten gaan onderzoeken waar het vlees vandaan komt,je moet altijd bij de kern van het problematiek beginnen,zij zijn net zo schuldig als de koper

 6. LaStiwz -je kan alles kerel-maar weet niets -dit doet een bedrijf normaal echt niet-zeker niet op een klein eiland als de onze waar niets geheim kan blijven—dit weet ik door 45 jaar ervaring punt uit—dat zogenaamd de hele wereld alleen maar op Curacao hun spullen dumped is pure onzin -in grote landen met minder controle BV Afrika zet je grote parijen in no time weg.-dus onhoud je van al je onzin.

 7. Ok waarom hebben ze die man opgesloten? Ben je vergeten dat alles administratief (vrachtbrief enz) wordt vastgesteld?

  MEO moet bewijzen dat er controle was gedurende die periode van 2011 tot heden.

 8. Dat is de waarheid… je kan mij niet vertellen dat nu opeens alle winkels over datum producten hebben en de afgelopen jaren niet…

 9. Onzin Enri. Ik kan NU als groothandel een partij Zulia kopen welke over tijd is en nog in Griekenland staat. Over 3 weken is die partij hier met een T.H.T. datum van 2011.

  Capiche?

 10. MEO had duidelijke vermeld dat de houdbaarheids-datum van die goederen vanaf 2011 was verlopen. Dus als MEO de Voedsel en Warren Autoriteit was dan warren ze zelf nalatig geweest als controleurs tussen 2011 tot heden.

  Er moet een onderzoek komen waarom deze voedselschandaal die jullie noemen niet eerder aan het licht was gekomen.

  MEO beschuldigd al die bedrijven maar moet de hand in eigen boezem steken. Als mensen ziek word van deze voedsel dan is MEO ook gedeeltelijk medeschuldig.

 11. ericlapas

  Als ik het goed lees, staat; “Gobiernu ta bai hasi tur loke ta posibel pa garantisa seguridat di kuminda”. Volgens mij zijn deze controles niet door deze regering geïnitialiseerd, maar vanwege de omvang is geen weg terug ze moeten doorzetten. De vraag is natuurlijk zijn de consumenten hier op Curaçao achterlijk of blind? Kunnen ze niet lezen? De consument heeft ook een verantwoordelijkheid vind ik. Het geeft wel aan dat mensen van alles in hun lichaam stoppen. Zelf vind ik dat geen onprettige gedachte als het om vrouwen gaat. Ik hoorde Steven Martina over de gevolgen voor de volksgezondheid hebben, dit terwijl hij geen expert is. Julius Koko had het op de radio over kanker bij jonge mensen. De vraag is, wat zijn we mee bezig. Ik heb in het buitenland markten bezocht waar het vlees open en bloot in temperatuur boven 35 graden met vliegen erom heen en nooit iets gehoord dat mensen aan overleden zijn.
  Misschien is het nu de tijd om meer gezonder te gaan leven en minder vlees te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *