25.8 C
Willemstad
• zaterdag 4 februari 2023

Telefraaf | Oranjes beschilderen geen Chichi op Curaçao: ’Karikatuur van zwarte vrouw’

Controversieel moment uit kennismaking Amalia geschrapt | Wouter de Winther Volgens de kunstenares verbeeldt het beeld de oudste zuster uit een gezin in de traditionele familiestructuur op Curaçao....

Democracy now! | Friday, February 3, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Pietermaai krijgt LED-verlichting

De straten van Pietermaai worden aanstaande zondag voorzien van LED-verlichting. Aqualectra zal de nieuwe lantaarns installeren tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 16.00 uur ‘s middags. Onder andere...
- Advertentie -

Nu.cw | Kaasdieven opgepakt in Sambil

De politie heeft donderdag twee kaasdieven aangehouden in Sambil. De Extra meldt dat het tweetal opviel nadat ze supermarkt Carrefour verlieten. De beveiliging gaf aan dat de personen...

Nu.cw | Bonaire in Ik Vertrek-uitzending

Het stel Nicole en Manuel wordt in het Nederlandse televisieprogramma Ik Vertrek gevolgd in hun emigratie naar Bonaire. Donderdag werd de eerste van de twee afleveringen uitgezonden...

PBC | Chris Richards in Swim for the Roses

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Komende zondag doet Chris Richards mee aan de Swim for the Roses van Zanzibar Jan Thiel naar Mambo Beach BLVD. De welbekende duiker mist...

PBC | Fundashon Museo Tula-voorzitter Jeanne Henriquez vraagt koning de stilte te verbreken

Persbureau Curacao Willemstad – Jeanne Henriquez, voorzitter van Fundashon Museo Tula, heeft na haar toespraak vanmorgen, een persoonlijke vraag gesteld aan koning Willem-Alexander om op 1 juli 2023...
- Advertentie -

TC | CEO MESTER RETIRA GRUPO NOBO NA INSEL AIR


Segun e CEO di Inselair, mester retira hende. Ela splika ku e aerolinea tin diferente plan pa stablisa e situashon, pero nan no ta kristalisando pa mil i un motibu.

P’eseei e retironan ta inevitabel.

Bron: TeleCuracao Multimedia

Artikel delen

10 reacties

 1. Het management blijft over die honderd miljoen praten omdat zij verantwoordelijk zijn voor het verlies ervan.

  Daarom willen ze ons in het fabeltje doen geloven dat die honderd miljoen nog komt.

  Realiteit is dat Heerenveen en Lippinhof volledig verantwoordelijk zijn voor het volslagen mislukte avontuur in Venezuela. Het is een schande dat deze klungels nog steeds in hun stoel zitten.

  Maar aandeelhouder van der Kwast zuipt rustig door in de Heeren en rekent op nieuwe steun van de gobiernu.

 2. Brian

  Je moet eens gaan zoeken op Google naar de bedragen die andere maatschappijen nog van Cadivi krijgen. Dan snap je dat Insel geen cent meer gaat ontvangen. Kan ook niet, het land is compleet failliet. Ze moeten binnenkort 10 miljard aan aflossingen betalen en dat is zo ongeveer wat ze nog in deviezen hebben. Daarna is het gewoon afgelopen.
  Derhalve moeten we ophouden te focussen of tijd te steken in die 100 miljoen. Ga er maar vanuit dat het weg is en stel je plannen op zonder die 100 miljoen mee te nemen. Lukt het om het bedrijf zonder die 100 miljoen op de rails te houden dan heb je een behoorlijke meevaller wanneer het alsnog wordt betaald (of in geld of in goederen of in diensten).

  Het management moet dus ook ophouden met het continu praten over die 100 miljoen. Ik zie het als een brevet van onvermogen om zolang door te blijven hameren op geld dat je nooit meer gaat zien. Het had nooit mogen gebeuren, ook dat is correct, maar het is gebeurd.
  De schuldigen willen de laan niet uit, dus moet de aandeelhouder ze maar de laan uitsturen. Salarissen, afkoopsommen en bonussen mogen ze dan inleveren.

 3. Joep Meloen,
  ik zou als medewerker ook achterover leunen als ik zie hoe de leiding de onderneming stuurt. Ik “me uit de naad werken” en zij lanterfanten ? Niet dus. Ze vangen een hoop geld , nemen veel te veel personeel aan ( u zei het zelf : teneinde too big to fail te zijn !!! misdadig ) en maakten daarmee het bedrijf kapot. Onzinnige uitbreidingsplannen overeenkomstige profabiliteitsverwachtingen zonder rekening te houden met concurrentie en en wel of niet haalbare bezettingsgraden . De medewerkers – en de bevolking- aan het lijntje houdend met herhaalde “komt allemaal goed”verhalen. Te lang blijven vliegen op Venezuela zonder vroegtijdig maatregelen te nemen waardoor de drek alsmaar meer werd. Circa $ 100 mio ! Mind you ! Het is de top die de medewerkers moet motiveren maar integendeel de top demotiveerde, op arrogante wijze , de medewerkers.

 4. Karl M.

  Het personeel van Insel moet zeker niet aan de macht komen. Zij zijn mede oorzaak van het debacle Insel air.
  In de 20 jaar welke ik in de luchtvaart heb gewerkt heb ik nog nimmer personeel ontmoet dat zo ver afstaat van de realiteit en van het bedrijf waarvoor ze werken. Iedere stap die ze moeten zetten is er eentje teveel en van een team valt al helemaal niet te spreken.
  Slechts een handjevol accepteert de verantwoordelijkheid en zet de schouders er onder, de rest heeft de mentaliteit: ‘liever lui dan moe’. En het resultaat mochten we dag in dag uit lezen in de vorm van klachten van passagiers.

  Ik weet dat amateurisme hier hoogtij viert op Curacao, maar in de luchtvaart kun je geen amateurisme toestaan. Daar hoor je te werken met professionals, niet met personen die er maar een slag naar slaan. Gelukkig dat de cockpit crews en een aantal personen op de grond nog wel hun best deden, anders waren er toch echt ongelukken gebeurd.

  Insel moet nu gewoon schoon schip gaan maken. Al het onwillige personeel eruit, discipline fors omhoog en vervolgens een airline gaan runnen zoals dat hoort. Wil men dat niet ? Gewoon de deur dicht doen en de boel opdoeken, voordat er ongelukken gebeuren.

 5. Eerst personeel van SSC dat de nukken niet meer pikt van de, op opmerkelijk wijze op die stoel(en) belande, directie.
  De volgende is thans Insel Air waar het personeel het heft in handen neemt.
  Arbeiders aller bedrijven verenigt U !
  Het is de enige manier om de van corruptie en vriendjespolitiek doordrenkte maatschappij een halt toe te roepen en een nieuwe start te maken voor een welvarend Curaçao waarbij iedereen ook in die welvaart meedeelt en niet alleen een te lang bestaande clique van louche figuren. It’s now or never !
  Pak ook de bekende corrupte personen aan ! En vorm een nieuwe politieke partij waarbij eventuele parlements – en kabinetsleden een hogere opleiding moeten hebben gevolgd. Geen broodjesrondbrengers ( met respect voor de eerzamen daaronder) Huidige en vorige politici geen Staten- en kabinetszetel kunnen krijgen. Modern times !

 6. Directie weg ? Maar dat stond ongetwijfeld niet in het advies YS. Dat doen goede vrienden elkaar niet aan.
  Hele goede actie van het personeel. Hadden ze eerder moeten doen. En nu moet het personeel eisen inzicht te krijgen waar die meer dan 30 miljoen is gebleven . Eis ook een exemplaar van het het advies Ys !
  Personeel aan de macht !
  (moet bij een paar welbekende ondernemingen ook gebeuren. Niet de directie eist, nee het personeel eist ! Weg met die oude tijden van onkundig, niksnutterige vriendjes onder elkaar ).

 7. @Joep Meloen, zegt, Nu staat Insel nog altijd op omvallen, het geld is immers bijna op en er zijn nog altijd geen resultaten.

  Ik zie nergens een verwijt naar de minister die nu op snoepreisje is in het buitenland.

 8. Dus de maatschappij staat op omvallen, je moet alle zeilen bijzetten en toch hou je gewoon maar meer dan 100 man personeel in dienst omdat je hoopt dat er ooit wellicht nog een ander type vliegtuig bij gaat komen ?

  Spijt me zeer, maar wie heeft deze joker naar Curacao gehaald ?
  Ik durf te stellen dat we hier op dit eiland meer dan genoeg expertise in huis hebben om Insel weer op poten te zetten. En geloof me, dan waren we stukken goedkoper uit geweest en had de tent ook gedraaid.
  Nu staat Insel nog altijd op omvallen, het geld is immers bijna op en er zijn nog altijd geen resultaten. De kosten zijn nog immer veel te hoog voor hetgeen Insel aan maximale omzet kan draaien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -