27 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 23:07

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaSVB wordt plat gebeld over aov en bvz

SVB wordt plat gebeld over aov en bvz

svbWILLEMSTAD — De Sociale Verzekeringsbank (SVB) wordt letterlijk plat gebeld door burgers die met vragen zitten over de basisverzekering ziektekosten (bvz) en de aanpassing van de algemene ouderdomsverzekering (aov). Volgens hoofd Communicatie van de SVB, Armgard Gibbes-Sasso, heeft de sociale verzekeraar in de periode van 1 februari tot en met 15 maart in totaal 15.073 telefoontjes gekregen over deze beide onderwerpen.

De nieuwe bvz is per 1 februari van kracht geworden.
De aanpassing van de aov is 1 maart ingegaan.
De SVB krijgt veel telefoontjes, aldus Gibbes-Sasso. Met dit doel voor ogen heeft de SVB zes telefonistes ingezet, die specifiek zijn belast met het verstrekken van informatie over de bvz en de aov. Tevens is er een helpdesk met vier medewerkers, waarbij er één fulltime wordt ingezet.

In februari kreeg de SVB in totaal 8488 telefoontjes, voornamelijk over de bvz.
Van 1 tot en met 15 maart kwamen er maar liefst 6583 telefoontjes binnen.
Weer voornamelijk over de bvz, maar met een steeds maar toenemend aantal dat betrekking heeft op de aangepaste pensioenregeling.
Gezien de stijging van het aantal verzoeken om informatie in de eerste vijftien dagen van deze maand, is de verwachting dat het aantal van februari in de rest van deze maand ruimschoots gehaald zal worden.
Ter vergelijking, in de maand januari kreeg de SVB zo’n 9044 telefoontjes. Maar bij dit aantal zaten volgens Gibbes ook veel vragen die geen betrekking hadden op de bvz.
Echter in februari waren vrijwel alle telefoontjes van personen die met vragen zaten over de toen net geïntroduceerde bvz.

Gibbes-Sasso wijst erop dat de SVB heel veel telefoontjes binnenkrijgt.

“Het gaat om honderden gesprekken per dag.
Kijk bijvoorbeeld naar maandag 4 februari, de eerste maandag nadat de bvz van kracht was geworden.
Op die dag kregen wij 412 telefoontjes.
Alle telefoongesprekken worden genoteerd.
Op de 13e hadden wij er bijvoorbeeld ook 388.
Het hoogtepunt was tussen half negen en negen uur ‘s ochtends toen er 41 binnenkwamen.”

De SVB heeft het op dit moment op tal van manieren druk met het verstrekken van informatie over de bvz en de aov-aanpassing.
Zo heeft de sociale verzekeraar tot nu toe aan veertig informatiebijeenkomsten deelgenomen, voor groepen, bedrijven en particulieren.
Verder heeft zij een radioprogramma van 14 minuten ontwikkeld dat tot nu toe werd uitgezonden op zo’n zeven lokale radiostations.
Tevens heeft de SVB een folder laten maken en zal deze binnenkort huis-aan-huis verstrekken.
Ook op de website van de SVB (www.svbcur.org) is informatie te vinden.

Dit artikel is geplaatst in
  • Gemarkeerd als
  • SVB
  1. Welke ziektekosten worden vergoed en hoe is de procedure voor het declareren van ziektekosten door particulieren?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties