Supergevaarlijk projectiel ingeleverd

‘Supergevaarlijk’ projectiel ingeleverd

‘Supergevaarlijk’ projectiel ingeleverd

Willemstad – Bij het Openbaar Ministerie worden de laatste dagen opvallend veel wapens ingeleverd. Maandag waren het er veertien en gisteren zelfs 22. Daartussen zat volgens woordvoerder Norman Serphos een ‘supergevaarlijk’ projectiel van kaliber .38/.357, gemaakt van een zogenoemde schietbuis (zie foto).

Waarschijnlijk is dit een zelfgemaakt wapen. ,,De munitie zat er nog in”, zegt Serphos.

,,Dit is het zwaarste kaliber en zo’n wapen is heel gevaarlijk, ook voor de gebruiker. Je weet niet wat er gebeurt als je ermee schiet.”

Verder zijn er veel oude wapens ingeleverd, die overigens nog goed werken. Dat er nu zo veel wapens worden ingeleverd komt waarschijnlijk door de aankondiging van fase 2 van de ontwapeningscampagne. De vrijwillige inleveractie loopt tot 31 augustus. In de volgende fase wordt actief gespeurd naar illegale wapens, onder andere door middel van een kliklijn. Op hetzelfde telefoonnummer waar nu wapens vrijwillig aangemeld kunnen worden (0800-8222782), kunnen burgers informatie geven waar mogelijk illegale wapens gevonden kunnen worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “Supergevaarlijk projectiel ingeleverd

  1. Abraham Mossel

    Dit is een wapen dat kan behoren tot het wapenmuseueem te leiden, maaaaaaaaaaaaar dan moet de instantie die het wapen in beslag heeft genomen wel toe stemming vragen aan de aanbrenger/ verdachte, zelfs als de politie het wapen in beslag heeft genomen moeten zij aan de eigenaar toestemming vragen. kunnen wij op Curcrim ook geen wapen museum op richten. met Directeur Jamaloodin als toe zichthouder afd onvindbaar .

  2. Interessant dubbelloops pistooltje wat al anderhalve eeuw oud is. Het schiet munitie met penvuurontsteking, die in de hele wereld niet meer is te koop. Juist voor de uitvinding van het slaghoedje, maakte men patronen waar aan het uiteinde een pin uitstak in een hoek van 90 graden. De hamer wordt gespannen en … Boem . Hoeveel ongelukken hiermee zijn gebeurd is nooit echt vastgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *