26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Sunset Waters verkocht

HomeMediaAmigoe | Sunset Waters verkocht
De nieuwe eigenaar van Sunset Waters (rechtsvoor) Lionel Alvaro Freitas Franca tijdens de ondertekening. Minister Balborda die voor de gelegenheid was uitgenodigd, reageerde verheugd en opgelucht.
De nieuwe eigenaar van Sunset Waters (rechtsvoor) Lionel Alvaro Freitas Franca tijdens de ondertekening. Minister Balborda die voor de gelegenheid was uitgenodigd, reageerde verheugd en opgelucht.

WILLEMSTAD — De ondertekening van de verkoop van Sunset Waters, van het terrein en het complex dat na faillissement in 2009 leeg kwam te staan en sindsdien in zwaar verval was geraakt, vond vanochtend plaats in het bijzijn van de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP).

De voormalige eigenaar van Winkelcentrum Colon – dat voor de aanleg van het nieuwe ziekenhuis verkocht werd – Real Plantation Investment NV, waarvan Lionel Alvaro Freitas Franca de directeur is, heeft het gekocht.

Freitas Franca laat weten grootse ontwikkelingsplannen te hebben, waarmee een investering van tussen de 10 en 15 miljoen gulden gemoeid zal zijn. Hij wil vooralsnog niets kwijt over de aankoopsom, maar laat het volgende weten:

“We zijn heel blij dat het eindelijk zover is, na intensieve onderhandelingen van een jaar. We willen in het gebied een jachthaven met aanmeerfaciliteiten realiseren gespecialiseerd in megajachten, aangezien het eiland nog niet over dergelijke faciliteiten beschikt. Ook willen wij ons op medisch toerisme richten, door de realisatie van een dialyse-centrum. Uiteindelijk zal het project behoorlijk wat werkgelegenheid creëren voor de bewoners van Bándabou.”

Freitas Franca stelt dat er nu spoedig een architectenbureau zal worden ingeschakeld om de ontwikkelingsplannen uit te werken. Minister Balborda reageert opgelucht: “Ik ben zeer verheugd dat de verkoop doorgang heeft gevonden, aangezien hiermee het proces van onteigening van de erfpacht van het terrein door de overheid is afgewend. Dit zal de overheid ruim 1 miljoen gulden – het bedrag dat met een dergelijk proces gemoeid zou zijn – besparen.” Hij stelt dat de overheid hiermee ook het bedrag van 200.000 gulden aan uitstaande erfpachtgelden betaald krijgt.

“Verder is het natuurlijk bijzonder positief dat de nieuwe eigenaar meteen tot ontwikkeling van het gebied wil overgaan, wat natuurlijk weer een economische impuls creëert. Hiermee komt eindelijk een einde aan de vijf jaar slepende kwestie, zonder dat de overheid heeft hoeven ingrijpen.” Zoals de Amigoe reeds eerder heeft gemeld, wilde de overheid tot intrekking van de erfpacht overgaan, omdat het geplunderde complex al vijf jaar leegstond. Dit om verder verval tegen te gaan en ook omdat het terrein bij de bevolking een geliefde badplaats is. Balborda had eerder al verklaard dat het extreme verval van Sunset Waters een negatieve uitwerking had op de omliggende gebieden. Zo ook op geïnteresseerde investeerders en projectontwikkelaars voor Sta. Martha, die over de toekomst van het gebied meer duidelijkheid wilden, alvorens tot een investering over te gaan.

De Amerikaanse eigenaren van Sunset Waters Beach Resort NV, waarvan de directeur Steven Bismarck Brackett was, hebben in het verleden gemeend dat het voormalige Bestuurscollege (BC) verantwoordelijk zou zijn geweest voor het faillissement, omdat de afspraken die de eigenaren destijds met het eilandgebied hadden gemaakt, niet zouden zijn nagekomen. Het betrof hier de overname door het eilandgebied van een oude schuld van het Coral Cliff-resort aan Kodela, het opheffen van beslagen en het verstrekken van ‘tax holidays’.

Ook bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) was er sprake van een openstaande schuld. De eigenaren zouden bij het faillissement een openstaande schuld hebben gehad van in totaal 6 miljoen gulden. Het BC wees elke verantwoordelijkheid voor het faillissement van de hand en meende dat dit te wijten was aan slechte bedrijfsvoering door het hotel zelf.

SVB-directeur Philip Martis laat weten op de hoogte te zijn geweest van de op handen zijnde verkoop en dat er contacten waren gelegd voor de aflossing van de openstaande schuld. “Met de verkoop is deze nu volledig voldaan, iets waar wij natuurlijk bijzonder blij om zijn”, aldus Martis. Aqualectra-directeur Darick Jonis was vanochtend niet bereikbaar voor een update over de Kodela-schuld. Namens de Amerikaanse eigenaren was raadsvrouw Gouloud Hammoud gemachtigd om voor de verkoop te tekenen.

Bron : Amigoe

Naschrift KKC

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Net als v/d Valk destijds heeft Lio de Freitas voor het Cambes gebouw veel te veel miljoenen gekast,dankzij zijn vriend in het kwaad,ex min.pres
    Ivar Asjes

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties