27 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

Sulvarans eisen rectificatie van Ultimo Noticia

HomeNieuwsSulvarans eisen rectificatie van Ultimo Noticia

daily-newsWILLEMSTAD — De gebroeders Glenn en Lilo Sulvaran eisen via advocaat Mirto Murray dat het ochtendblad diffamerende uitspraken over hen twee rectificeert.

Deze brief van Murray werd gisteren naar de krant gestuurd naar aanleiding van een artikel gisteren, waarin geïnsinueerd wordt dat Statenlid Glenn Sulvaran en zijn broer Lilo, eigenaar van de krant Vigilante, naar Miami zijn afgereisd om daar mogelijk geld in ontvangst te nemen, afkomstig uit Nederland.

Dit als beloning voor de beslissing van het Statenlid vorige week om als onafhankelijk Statenlid door te gaan en zo de formatie van een nieuw kabinet veilig te stellen.
Van de Ultimo Noticia werd geëist dat ze in de editie van vandaag een rectificatie zouden plaatsen. Maar dat heeft de krant niet gedaan.
In plaats daarvan werd het artikel van maandag weer opgerakeld en de stelling dat de auteur hiervan, zich alleen maar de vraag heeft gesteld.

“De reactie van de Ultimo Noticia van vandaag is uiterst merkwaardig en een aanslag op het journalistieke beginsel van hoor en wederhoor”

, reageert Murray vanmorgen.

“In de visie van de krant brengt de journalistieke vrijheid met zich mee dat men zich eerst zogenaamd zaken afvraagt en daarmee respectabele lieden beschuldigt, om vervolgens te stellen dat ze een dag later mogen reageren. Dat is een beetje het paard achter de wagen spannen ofwel in goed Papiamentu tira piedra skonde man!”

De krant mag dan ook voor haar editie van morgen een passende reactie verwachten, aldus de raadsman. Indien rectificatie uitblijft door de krant, dan zal een kort geding volgen.

Dos Santos
Een andere rectificatiezaak die nu speelt is die van nummerbaas Robbie dos Santos versus het Antilliaans Dagblad.
Gisteren stond deze zaak op de rol.
De naam van Dos Santos, verdachte in de fraudezaak Bientu, werd genoemd als motor achter het miljardenproject Kiki Beach van ontwikkelaar Chris van Assendelft Van Wijk.
Het AD plaatste eerder wel een weerwoord van Dos Santos’ advocaat Chester Peterson, maar dat was kennelijk niet afdoende.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties