29 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Sulvarans eisen rectificatie van Ultimo Noticia

daily-newsWILLEMSTAD — De gebroeders Glenn en Lilo Sulvaran eisen via advocaat Mirto Murray dat het ochtendblad diffamerende uitspraken over hen twee rectificeert.

Deze brief van Murray werd gisteren naar de krant gestuurd naar aanleiding van een artikel gisteren, waarin geïnsinueerd wordt dat Statenlid Glenn Sulvaran en zijn broer Lilo, eigenaar van de krant Vigilante, naar Miami zijn afgereisd om daar mogelijk geld in ontvangst te nemen, afkomstig uit Nederland.

- Advertentie -

Dit als beloning voor de beslissing van het Statenlid vorige week om als onafhankelijk Statenlid door te gaan en zo de formatie van een nieuw kabinet veilig te stellen.
Van de Ultimo Noticia werd geëist dat ze in de editie van vandaag een rectificatie zouden plaatsen. Maar dat heeft de krant niet gedaan.
In plaats daarvan werd het artikel van maandag weer opgerakeld en de stelling dat de auteur hiervan, zich alleen maar de vraag heeft gesteld.

“De reactie van de Ultimo Noticia van vandaag is uiterst merkwaardig en een aanslag op het journalistieke beginsel van hoor en wederhoor”

, reageert Murray vanmorgen.

“In de visie van de krant brengt de journalistieke vrijheid met zich mee dat men zich eerst zogenaamd zaken afvraagt en daarmee respectabele lieden beschuldigt, om vervolgens te stellen dat ze een dag later mogen reageren. Dat is een beetje het paard achter de wagen spannen ofwel in goed Papiamentu tira piedra skonde man!”

De krant mag dan ook voor haar editie van morgen een passende reactie verwachten, aldus de raadsman. Indien rectificatie uitblijft door de krant, dan zal een kort geding volgen.

Dos Santos
Een andere rectificatiezaak die nu speelt is die van nummerbaas Robbie dos Santos versus het Antilliaans Dagblad.
Gisteren stond deze zaak op de rol.
De naam van Dos Santos, verdachte in de fraudezaak Bientu, werd genoemd als motor achter het miljardenproject Kiki Beach van ontwikkelaar Chris van Assendelft Van Wijk.
Het AD plaatste eerder wel een weerwoord van Dos Santos’ advocaat Chester Peterson, maar dat was kennelijk niet afdoende.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -