34 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Guillano Schoop nieuwe PG op Curaçao

Persbureau Curacao DEN HAAG – Guillano Schoop is de nieuwe baas op het Openbaar Ministerie in Willemstad. De kersverse Procureur-Generaal volgt Ton Maan op. De benoeming gaat in...

PBC | Twee arrestaties in drugs- en wapenonderzoek ‘PISTACHO’ op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In het kader van het onderzoek ‘PISTACHO’ heeft het arrestatieteam van het Curaçaose politiekorps vandaag twee arrestaties verricht. Een 27-jarige man is in de wijk...

PBC | Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt Sint Maarten, Curaçao en Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties brengt van 30 september tot en met 5 oktober een werkbezoek aan Sint Maarten, Curaçao en Bonaire. Het...

PBC | Man vermoord in auto in Soto

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een schietincident in Soto, Banda Bou, is een man om het leven gekomen. De autoriteiten troffen een auto aan met een slachtoffer erin,...
- Advertisement -spot_img

Sulvaran: Schotte (MFK) is met rookgordijn bezig

HomeMediaSulvaran: Schotte (MFK) is met rookgordijn bezig

Glenn SulvaranWILLEMSTAD — De continue aanvallen van de MFK en haar politiek leider Gerrit Schotte op het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) zijn een ‘smoke screen’. Dit stelt onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.

Hij reageert hiermee op de eis van Schotte dat het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek gaat instellen naar het handelen van minister van Financiën José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Sulvaran) bij de verstrekking van de subsidie aan FDRS.
Sulvaran stelt in een reactie niet te begrijpen waarom juist Schotte en de MFK uithalen naar Jardim en FDRS.
Hij omschrijft Jardim als een integere en vakbekwame minister, die sinds zijn aantreden goed werk heeft afgeleverd.

Dit kunnen wij niet van Schotte zeggen. Hij is een verdachte in een strafrechtelijk onderzoek en wordt verdacht van het witwassen van geld en valsheid in geschrifte. En juist hij komt nu met deze beschuldigingen en verdachtmakingen naar buiten. Ik vind dat iemand die verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek afstand moet doen van zijn Statenzetel, maar daar wil de MFK niet aan beginnen.”

Aanleiding voor zijn kritiek op Jardim en FDRS is een serie documenten die Schotte in zijn brievenbus stelt te hebben gevonden.
Deze documenten heeft Schotte samen met zijn fractiegenoten Amerigo Thodé en Monique Koeyers-Felida naar overheidsaccountant Soab gestuurd, toen deze bezig was met een onderzoek naar FDRS.
Sulvaran merkt op dat Soab zelf heeft aangegeven dat deze documenten gemanipuleerd bleken te zijn.

Schotte heeft zich hierbij schuldig gemaakt aan het onbevoegd toegang krijgen tot documenten van derden, manipulatie van officiële documenten en een poging om een officieel onderzoek te misleiden.
Ik betreur het dat Schotte zijn fractiegenoten Thodé en Koeyers-Felida op deze manier bij deze zaak heeft betrokken”

, aldus Sulvaran, die ook vraagtekens plaatst bij de opstelling van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, die vanaf het begin heeft verklaard over ‘alle documenten’ in deze zaak te beschikken.

Zij was het die als eerste met de beschuldigingen en verdachtmakingen naar buiten is gekomen. Pas later kwam Schotte. Die twee vormen een eentweetje. Zij willen het OM gebruiken voor politieke doeleinden.”

Sulvaran bestrijdt verder nogmaals dat FDRS in deze zaak een voorkeursbehandeling zou hebben gekregen.

Als je goed luistert naar wat Jardim in de Staten heeft gezegd, dan weet je wat er aan de hand is. De huidige subsidieverordening voldoet niet. Meer dan 70 procent van de stichtingen voldoet niet aan de huidige regels. Jardim is dan ook bezig met een nieuwe subsidieverordening. Volgens mij moet daarin ook ruimte worden gemaakt opdat de regering met haar eigen stichtingen kan komen om zo uiting te geven aan eigen beleidsvoornemens. Als je je nu strikt houdt aan de richtlijnen van de subsidieverordening dan houdt dit in dat je minimaal twee jaar moet wachten voordat je als een door de overheid opgerichte stichting in aanmerking kunt komen voor een subsidie. Dan ben je al bijna aan nieuwe verkiezingen toe. Zo kom je er niet toe om je eigen beleidsvoornemens in de praktijk te brengen.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Schotte is een eersteklas oplichter tezamen met de rest van de MFK.
    Het is de hoogste tijd dat het OM naar al deze figuren onderzoek gaat doen. Het duurt allemaal veel te lang.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties