26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Sulvaran & Peterson: ‘Rot op!’

HomeMediaSulvaran & Peterson: ‘Rot op!’

Door Peppie Sulvaran en Chester Peterson

Deken mr. Caroline Fievez en advocaat mr. Eldon 'Peppei' Sulvaran
Deken mr. Caroline Fievez en advocaat mr. Eldon ‘Peppei’ Sulvaran

De ‘Juristenstrijd’ waar deze krant gisteren op de voorpagina over berichtte wordt, ondanks een bemiddelingspoging, steeds meer een ‘juristenoorlog’. Zo lijkt het.

Pas na sluitingstijd donderdagavond ontving deze krant deze open brief van de advocaten Sulvaran en Peterson gericht aan deken Caroline Fiévez van de Orde van Advocaten van Curaçao – nadat zij afgelopen maandag bij de Raad van Toezicht (RvT) een klacht indiende tegen Sulvaran.

Bij dezen delen wij jou mede dat wij ons, voor 100 procent, scharen achter onze kantoorgenoot, Paula Janssen, die, in onze visie, nu nog steeds de, volgens ons volledig ijdele, hoop koestert dat je je nog van een integere kant zult kunnen tonen.

Onze levenservaring leert ons dat wij moeten concluderen dat er met figuren, die de innerlijke rot bezitten, die jij ten toon hebt gesteld, geen zeeën te bezeilen zijn. Die rot is eigen aan achterbakse racisten, zoals jij getoond hebt er een te zijn.

Zoals jij ook hebt kunnen ervaren, bestaat er al sedert het dekenaat van de voormalige deken Frielink (die maar eens moet uitleggen waarom zijn kantoor vandaag niet meer is wat het was) geen vertrouwen bij ons in de integriteit van de Orde van Advocaten.

Wij verenigen ons er niet mee dat de orde, voor het karretje van privé politieke denkbeelden van een deken wordt gespannen en roepen je dan ook zeer dringend op om per onmiddellijk je ontslag als deken in te dienen en, het liefst spoorslags, zowel de orde als Curaçao te verlaten. Voor racisten, zoals jij, hebben wij hier in Curaçao geen plaats. In essentie heb je je schuldig gemaakt aan hetzelfde, waaraan de door Sulvaran gekapittelde rechter zich schuldig heeft gemaakt.

mr. Chester Peterson - Sulvaran & Peterson lawyers
mr. Chester Peterson – Sulvaran & Peterson lawyers

Bij jou is het zelfs veel erger omdat is gebleken dat, terwijl je de farce ophield dat je geïnteresseerd was in een gesprek met Sulvaran, sterker nog, hem zelfs ook had aangegeven dat wanneer hij op het door jou genoemde tijdstip verhinderd zou zijn, hij diende aan te geven wanneer het gesprek dan wel plaats zou kunnen hebben, hetgeen Sulvaran ook heeft gedaan, al je lage klacht had geformuleerd en ook direct daarop indiende. Daarbij heb je, ook nog, naar de mededeling van Wilsoe, nagelaten het bestuur van de orde op deugdelijke wijze te betrekken.

Je zou je al moeten schamen, omdat jouw kantoor, HBN Law, de Centrale Bank en diens corrupt gebleken president-directeur Tromp vertegenwoordigt en jij, wetende dat er aanstaande maandag een vonnis over de vordering van die Tromp gewezen moet worden en dus dat de zaak Tromp sub iudice is, met je lage aanval de publieke opinie en die van de betrokken rechter, die dat vonnis zal moeten wijzen, hebt pogen te beïnvloeden.

Het door Paula gehanteerde adjectief ‘walgelijk’ is zonder meer op jou van toepassing. Onze oproep aan jou luidt dan ook: ,,Rot op!!” Aangezien wij geen vertrouwen hebben in een orde van advocaten onder jouw dekenaat, waarin ook met volmachten van niet in de Curaçaose samenleving ingeburgerden of bij de orde betrokkenen daadwerkelijk democratische processen plegen te worden ondermijnd (eender als voorheen in verkiezingen voor vertegenwoordigingslichamen in Curaçao het geval was), delen wij hiermede publiekelijk mede dat wij, begin februari 2014, een vergadering zullen beleggen om te geraken tot de oprichting van een integere vereniging van advocaten, waarin er geen ruimte is voor racisten en andere corrupte figuren, zoals jij, de huidige deken, die ook de orde heeft gecorrumpeerd.

Curaçao, 16 januari 2014

Sulvaran & Peterson

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties