Laatste reacties

- Advertentie -

Sulvaran & Peterson: ‘Rot op!’

Door Peppie Sulvaran en Chester Peterson

Deken mr. Caroline Fievez en advocaat mr. Eldon 'Peppei' Sulvaran
Deken mr. Caroline Fievez en advocaat mr. Eldon ‘Peppei’ Sulvaran

De ‘Juristenstrijd’ waar deze krant gisteren op de voorpagina over berichtte wordt, ondanks een bemiddelingspoging, steeds meer een ‘juristenoorlog’. Zo lijkt het.

Pas na sluitingstijd donderdagavond ontving deze krant deze open brief van de advocaten Sulvaran en Peterson gericht aan deken Caroline Fiévez van de Orde van Advocaten van Curaçao – nadat zij afgelopen maandag bij de Raad van Toezicht (RvT) een klacht indiende tegen Sulvaran.

- Advertentie -

Bij dezen delen wij jou mede dat wij ons, voor 100 procent, scharen achter onze kantoorgenoot, Paula Janssen, die, in onze visie, nu nog steeds de, volgens ons volledig ijdele, hoop koestert dat je je nog van een integere kant zult kunnen tonen.

Onze levenservaring leert ons dat wij moeten concluderen dat er met figuren, die de innerlijke rot bezitten, die jij ten toon hebt gesteld, geen zeeën te bezeilen zijn. Die rot is eigen aan achterbakse racisten, zoals jij getoond hebt er een te zijn.

Zoals jij ook hebt kunnen ervaren, bestaat er al sedert het dekenaat van de voormalige deken Frielink (die maar eens moet uitleggen waarom zijn kantoor vandaag niet meer is wat het was) geen vertrouwen bij ons in de integriteit van de Orde van Advocaten.

- Advertisement -

Wij verenigen ons er niet mee dat de orde, voor het karretje van privé politieke denkbeelden van een deken wordt gespannen en roepen je dan ook zeer dringend op om per onmiddellijk je ontslag als deken in te dienen en, het liefst spoorslags, zowel de orde als Curaçao te verlaten. Voor racisten, zoals jij, hebben wij hier in Curaçao geen plaats. In essentie heb je je schuldig gemaakt aan hetzelfde, waaraan de door Sulvaran gekapittelde rechter zich schuldig heeft gemaakt.

mr. Chester Peterson - Sulvaran & Peterson lawyers
mr. Chester Peterson – Sulvaran & Peterson lawyers

Bij jou is het zelfs veel erger omdat is gebleken dat, terwijl je de farce ophield dat je geïnteresseerd was in een gesprek met Sulvaran, sterker nog, hem zelfs ook had aangegeven dat wanneer hij op het door jou genoemde tijdstip verhinderd zou zijn, hij diende aan te geven wanneer het gesprek dan wel plaats zou kunnen hebben, hetgeen Sulvaran ook heeft gedaan, al je lage klacht had geformuleerd en ook direct daarop indiende. Daarbij heb je, ook nog, naar de mededeling van Wilsoe, nagelaten het bestuur van de orde op deugdelijke wijze te betrekken.

Je zou je al moeten schamen, omdat jouw kantoor, HBN Law, de Centrale Bank en diens corrupt gebleken president-directeur Tromp vertegenwoordigt en jij, wetende dat er aanstaande maandag een vonnis over de vordering van die Tromp gewezen moet worden en dus dat de zaak Tromp sub iudice is, met je lage aanval de publieke opinie en die van de betrokken rechter, die dat vonnis zal moeten wijzen, hebt pogen te beïnvloeden.

Het door Paula gehanteerde adjectief ‘walgelijk’ is zonder meer op jou van toepassing. Onze oproep aan jou luidt dan ook: ,,Rot op!!” Aangezien wij geen vertrouwen hebben in een orde van advocaten onder jouw dekenaat, waarin ook met volmachten van niet in de Curaçaose samenleving ingeburgerden of bij de orde betrokkenen daadwerkelijk democratische processen plegen te worden ondermijnd (eender als voorheen in verkiezingen voor vertegenwoordigingslichamen in Curaçao het geval was), delen wij hiermede publiekelijk mede dat wij, begin februari 2014, een vergadering zullen beleggen om te geraken tot de oprichting van een integere vereniging van advocaten, waarin er geen ruimte is voor racisten en andere corrupte figuren, zoals jij, de huidige deken, die ook de orde heeft gecorrumpeerd.

Curaçao, 16 januari 2014

Sulvaran & Peterson

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de bestuurders zijn papieren niet op orde heeft. Bij controles blijkt dat veel chauffeurs hun gordel...

PBC | Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Persbureau Curacao Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen...
- Advertentie -