30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Sulvaran: Ik kies voor landsbelang

HomeMediaSulvaran: Ik kies voor landsbelang

Glenn Sulvaran
WILLEMSTAD — “Een stomme zet.” In deze bewoordingen reageert onafhankelijk Statenlid en voormalig PAR-lid Glenn Sulvaran op het besluit van de PAR-leiding dat leden van de gele partij geen functies meer mogen bekleden namens Sulvaran. “Ik respecteer hun besluit. Maar ik kies voor de beste man of vrouw op de juiste plaats.”

Advertentie

PAR-bestuursvoorzitter Eduard Braam verklaarde gisteren tegenover de Amigoe dat de partij duidelijkheid van haar leden zal gaan eisen.
Een combinatie van PAR-lid zijn en tegelijk een functie bekleden in bijvoorbeeld een Raad van Commissarissen (RvC) van een overheids-nv gaat niet.

Sulvaran zit in de coalitie. Wij van de PAR zitten in de oppositie. Maar Sulvaran is onze oppositie. Hij is tegen ons. Dat gaat dus niet samen. Dan kun je niet namens hem een functie bekleden”, aldus Braam gisteren.

In een eerste reactie stelde Sulvaran op de sociale netwerksite Facebook het besluit van de PAR een stomme zet te vinden.

Ik respecteer het wel. Maar ik heb geen partij en dus ook geen leden. Ik kies de beste man of vrouw op de juiste plaats. Ik heb mensen van diverse partijen voor verschillende functies voorgedragen. Mij maakt het niet uit bij welke partij iemand hoort. De enige partij waar ik enige huiver voor heb is de MFK, maar ik ben boven de partijen uitgestegen en ik kijk naar wie Curaçao het best kan dienen.”

In dit verband heeft Sulvaran naar eigen zeggen mensen van diverse partijen benoemd. De Amigoe meldde gisteren dat voormalig PAR-bestuurslid David Dick als presidentcommissaris benoemd zou zijn bij havenbedrijf CPA.
Maar Dick is bij de CPA lid van de RvC en geen voorzitter.
Sulvaran heeft verder zijn vraagtekens bij de opstelling van de PAR.

Ik weet niet namens wie Braam spreekt. Spreekt hij als voorzitter, op persoonlijke titel, als bestuur, of namens de leden. Heeft er een algemene ledenvergadering plaatsgevonden? Dat alles weet ik niet.
Maar zijn opstelling geeft wel te denken. Ik ben altijd bezig geweest om de basis van de huidige coalitie van elf zetels in de Staten uit te breiden naar dertien. Ik vind een basis van elf zetels nog steeds te klein. Maar als Braam dit nu zegt dan gaan zij ervan uit dat zij voorlopig in de oppositie willen blijven zitten. De enige manier waarop de PAR in de coalitie kan komen is via mij en als ze geen vertrouwen in mij hebben, dan zal dat dus niet gebeuren.”

De verklaringen van Braam hebben ook binnen de PAR voor enige onduidelijkheid gezorgd.
De vraag die bij velen rijst is of PAR-leden nooit meer voor een andere partij een functie mogen bekleden of dat dit alleen met Sulvaran te maken heeft.
In het verleden heeft de PAR meerdere keren personen van andere partijen op ministersposten benoemd.
In dit verband wordt er gesproken van Ersilia ‘Zus’ De Lannooy, die ofschoon zij van de PNP was toch namens de PAR minister van Financiën was in het laatste kabinet De Jongh-Elhage.
Terwijl verder ook wordt verwezen naar Braam, die in het verleden als lid van de PAR door de PNP in het bestuur van de BZV werd voorgedragen en benoemd.
Sulvaran vraagt zich dan ook af of de opstelling van de PAR iets persoonlijks tegen hem is.

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties