29 C
Willemstad
• zaterdag 27 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

Subsidieverzoeken indienen bij MFK

HomeMediaSubsidieverzoeken indienen bij MFK

Sulvaran: ‘Voorstel brengt stichtingen in de problemen’

Glenn SulvaranWILLEMSTAD — De MFK roept stichtingen en bonden op die een verzoek willen indienen om in 2015 in aanmerking te komen voor een subsidie, dit bij haar Statenfractie in te dienen. De fractie van de oppositiepartij zal er zelf zorg voor dragen dat de verzoeken tijdig bij de regering worden ingediend. Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran is zeer kritisch over het voortel van de MFK. “Dit brengt stichtingen in de problemen.”

Aanleiding voor de actie van de oppositiepartij is het feit dat volgens haar tal van organisaties die actief zijn op sociaal, sportief en cultureel gebied te veel problemen hebben om in aanmerking te komen voor een subsidie.
Terwijl het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS), een initiatief van coalitielid en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, wel makkelijk subsidie kon krijgen.
Volgens de MFK kunnen stichtingen en bonden, die net zoals FDRS in aanmerking willen komen voor een subsidie, zich melden.

Het is oneerlijk dat organisaties zoals stichtingen en federaties die erkend worden voor hun werk op sociaal, cultureel en sportgebied het hele eiland rond moeten gaan om geld te vragen, terwijl anderen met een fluwelen handschoen worden behandeld.”

Het subsidieverzoek kan in de periode van 22 tot 29 april bij de MFK-fractie worden ingediend. Uiterlijk op de 29e om twee uur ‘s middags moet het verzoek binnen zijn.
De MFK-fractie zal er zorg voor dragen dat aanvragen, met een begeleidend schrijven van de fractie, op 29 april bij Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Sulvaran) zullen worden ingediend.
Maar in een reactie stelt onafhankelijk Statenlid Sulvaran dat de MFK bezig is om het volk verkeerd te informeren.

Een verzoek voor een subsidie dien je niet niet in bij de minister van Financiën.
Je doet dit bij het betrokken ministerie waar het beleidsterrein van de stichting onder valt. Dit ministerie beoordeelt en toetst de aanvraag en neemt een besluit over de subsidie.
Na goedkeuring wordt het besluit doorgestuurd naar Financiën, die over betaling gaat.
Als je als stichting een verzoek stuurt naar de MFK en zij sturen het door naar Jardim, dan zal hij het terugsturen, want hij zal het verzoek niet in behandeling kunnen nemen.”

Volgens Sulvaran is het voorstel van de MFK ingegeven door onwetendheid of omdat zij met deze zaak politiek wil bedrijven.

Dit gaat wel ten koste van deze betrokken stichtingen.
MFK-leider Gerrit Schotte is al maanden met Reforma bezig.
Gezien mijn ervaring met campagnevoeren op het eiland, moet hij ten minste al 6 miljoen gulden hebben uitgegeven om zichzelf direct tot premier te laten verkiezen.
Maar dat zal hem nooit lukken.
Waarom helpt hij deze stichtingen dan niet, in plaats van zoveel geld uit te geven voor iets dat toch niet zal lukken?
Deze stichtingen moeten bij Schotte aankloppen, zodat hij hen gaat helpen.”

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties