Steuntrekkers leveren deel pensioen in

Omayra Leeflang

Omayra Leeflang “Steuntrekkers leveren deel pensioen in”

Willemstad – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang heeft in een brief aan minister Ben Whiteman van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn aandacht gevraagd voor het probleem van steuntrekkers die 30 procent van hun pensioen moeten inleveren als ze na maart van dit jaar 60 zijn geworden. In de brief stelt Leeflang het triest te vinden dat minister Jardim van Financiën opschept over een positief saldo van 120 miljoen ‘dat over de ruggen van de gepensioneerden en de allerarmsten in onze samenleving, de steuntrekkers, is bereikt’.

Burgers kunnen tot hun 60ste steun trekken. De pensioengerechtigde leeftijd is tot 65 jaar verhoogd.

,,Dat betekent dat de steuntrekker die na maart 2014 60 is geworden, 30 procent van zijn ouderdomspensioen moet inleveren of tot aan zijn 65ste zonder inkomen blijft. De overheid verhoogde de pensioengerechtigde leeftijd, maar de leeftijd waarop de steuntrekker pensioen kan ontvangen werd niet naar 65 jaar verhoogd”,

aldus het parlementslid.

Door de onrechtvaardige maatregel krijgen de steuntrekkers die 60 worden nu 258,60 gulden minder per maand voor de rest van hun leven, aldus Leeflang.

,,Zij zullen voor de rest van hun leven 576,40 gulden krijgen in plaats van 862 gulden.”

Leeflang stelt in haar brief dat ze vorig jaar een brief naar de minister van SOAW verzond waarin ze waarschuwde voor de golf van armoede als gevolg van de bezuinigingsmaatregelen van de overheid.

,,Zelfs de president van de Centrale Bank signaleerde in zijn jaarverslag dat de negatieve groei van onze economie direct veroorzaakt werd doordat de koopkracht drastisch afnam, burgers hebben geen geld om uit te geven.”

De parlementariër wil van Whiteman weten of hij op de hoogte is dat steuntrekkers tot hun 60ste recht op die uitkering hebben, terwijl de pensioengerechtigde leeftijd naar 65 is verhoogd.

,,Is de minister zich bewust wat de impact is voor de steuntrekker die nu gepensioneerd is geworden en nu niet eens 600 gulden in de maand voor de rest van zijn leven zal ontvangen? Kan de minister uitleggen wat het beleid is voor de duizenden mensen die in armoede geraken?”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “Steuntrekkers leveren deel pensioen in

  1. Abraham Mossel

    Ook dit wisten wij al mevrouw Leeflang, maar wat gaan wij er doen?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *