27 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 03:50

Laatste reacties

- Advertentie -

Stel vrijgesproken van misbruik

rechtbankWILLEMSTAD — Het hof heeft gistermiddag het echtpaar Marco O. (52) en Dydinska O. (61) vrijgesproken van seksueel misbruik van hun minderjarige pleegdochter R. uit Suriname.
De man werd ook nog beschuldigd van ontucht met het minderjarig meisje S.
Volgens het hof is er echter geen wettelijk en overtuigend bewijs dat het echtpaar zich schuldig had gemaakt aan het misbruik.

Het hof hield rekening met de getuigenverklaringen, het medisch rapport en de verklaringen van de slachtoffers en de verdachten zelf.
Beide verdachten zijn al een tijd op vrije voeten, vanwege hun verslechterde gezondheid en detentie-ongeschiktheid.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de behandeling van de beroepszaak onder meer in verband met nieuw, medisch onderzoek een lagere gevangenisstraf van drie maanden geëist tegen de man.
Volgens de advocaat-generaal zou namelijk de nodige twijfel zijn gerezen over het bewijs.

De advocaten van Marco O., Paul van de Laarschot (broer van Dydinska) en Eric Bokkes, hadden betoogd dat de pleegdochter tegenstrijdige verklaringen had afgelegd.
Zij wezen ook op de manier van onderzoeken van het OM.
Volgens de advocaten concentreerde het OM zich enkel en alleen op het vergaren van bewijzen tegen het stel en heeft het de verklaringen van het meisje onvoldoende onderzocht.

- Advertentie -

De advocaten wezen verder op de verklaring van de gynaecoloog Allan Henriquez, dat het onwaarschijnlijk is dat het meisje R. regelmatig werd misbruikt.
Henriquez heeft tijdens het onderzoek ter zitting uitgebreid uitgelegd wat er allemaal met het lichaam van een meisje/vrouw gebeurt bij langdurige seksuele gemeenschap.
En dat dit aan de hand van wat hij heeft kunnen constateren, niet het geval was bij het meisje R., wat voor de advocaten een duidelijke indicatie is dat het OM alleen met de verklaringen van het slachtoffer rekening heeft gehouden.

Het OM had in eerste aanleg respectievelijk acht en drie jaar celstraf geëist.
De vrouw kreeg toen twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat ze detentie-ongeschikt is. Marco kreeg vijf jaar cel.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -