33 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 14:30

Laatste reacties

- Advertentie -

Status onderzoek Kanoa-lijk raadsel

Willemstad – Zowel het Openbaar Ministerie als de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kunnen niet vertellen hoe het staat met het forensisch onderzoek naar het lichaam dat in maart bij Playa Kanoa werd gevonden. Dat meldt Aworaki, de nieuwssite van de Wereldomroep. Alle partijen wijzen naar elkaar voor antwoord.
Het stoffelijk overschot dat op Playa Kanoa werd gevonden, werd in mei in een speciale bergingscapsule naar het NFI gestuurd met de opdracht om de identiteit en de doodsoorzaak te onderzoeken.
Voor het achterhalen van de identiteit werd ook DNA van vermiste personen, waaronder dat van de sinds januari vermiste 19-jarige Rayzienne Scoop, meegestuurd.
Begin juli liet het Curaçaose OM nog weten de resultaten ‘binnen een aantal weken te verwachten’.
Nu, weken later, blijkt het ineens een raadsel te zijn wat de uitslag van het onderzoek is en wanneer het wel wordt verwacht.

,,De opdracht is door de politie van Curaçao gegeven. Bij hen kun je misschien om meer opheldering vragen”, reageert OM-woordvoerder Norman Serphos.
De politie verwijst echter terug naar het OM, net zoals het NFI zelf, alhoewel die tijdens het interview twijfels uit over of het OM wel de opdrachtgever van het onderzoek is geweest.

,,Ik moet heel even uitzoeken wie exact de opdracht heeft gegeven, dat kan inderdaad ook de politie van Curaçao zijn geweest”, aldus een woordvoerder van het NFI.
Of het onderzoek al is afgerond of nog in volle gang is, is ook een raadsel. Het NFI laat weten daar geen uitspraken over te kunnen doen zonder toestemming van de opdrachtgever.

,,We doen dat bewust niet omdat we een eventueel lopend politieonderzoek niet willen frustreren. Het kan namelijk zijn dat de politie om tactische redenen nog bepaalde informatie niet bekend wil maken.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -