28.2 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 07:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Statenleden St. Maarten overbetaald

Oproep Van Raak aan vooravond Ipko

Ronald van RaakDen Haag – Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) vindt dat de Statenleden van Sint Maarten een ‘exorbitant hoge vergoeding’ ontvangen voor hun parlementaire werk.

Van Raak heeft vrijdag op de website van zijn partij een oproep geplaatst aan zijn Sint Maartense collega’s om een deel van die vergoeding in te leveren.

Onder de kop ‘Je kunt niet zo hard bezuinigen op de burgers en zoveel geld in je eigen zak steken’ schrijft hij onder meer:

,,Sint Maarten is een klein eiland met grote tegenstellingen.
In Philipsburg geven in Frontstreet Amerikaanse toeristen hun dollars uit, maar in Backstreet leeft de lokale bevolking in armoede.
Toen Sint Maarten op 10 oktober 2010 een autonoom land werd binnen het Koninkrijk is de bevolking veel beloofd.
Het eiland zou de zaken in eigen hand nemen en de bewoners zouden een betere toekomst krijgen.”

- Advertentie -

De SP’er wijst er op dat de bestuurders van Sint Maarten zelf graag meer autonomie wilden.

,,Maar zij hadden de zaken niet op orde.
Daarom moet het nieuwe land nu hard bezuinigen.
Dat zal ten koste gaan van de bevolking, van zorg, onderwijs en sociale zekerheid. Maar de parlementariërs van Sint Maarten hebben niet bezuinigd op zichzelf. Integendeel: zij hebben hun eigen vergoedingen juist fors verhoogd.”

Van Raak schrijft op de website er vanuit te gaan dat de Sint Maartense Statenleden die deze week in Den Haag deelnemen aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPpko) ‘ongetwijfeld opnieuw aan de Nederlandse Kamerleden vragen of het eiland meer geld kan krijgen’ om er aan toe te voegen:

,,Dat zal niet lukken, Nederland heeft in het verleden al veel betaald. Bovendien is het in ons land nu crisis, het geld is op.
Ik zal de parlementariërs van Sint Maarten ook een vraag stellen: of het klopt dat zij zo’n 125.000 dollar per jaar krijgen.
Veel meer dan een parlementariër in Nederland.
Terwijl op Sint Maarten niet meer mensen wonen dan in één kleine stad in Nederland.
Ik zal hen ook vragen of dat wel eerlijk is, nu zij zo hard moeten bezuinigen op de eigen bevolking.
Ik weet zeker dat de volksvertegenwoordigers van Sint Maarten veel sympathie zullen krijgen van hun bevolking als zij nu besluiten om een deel van uw exorbitante vergoedingen in te leveren.”

Van Raak en diens fractiegenoten hebben in 2010 tegen de wet gestemd om Sint Maarten de status van land te geven.
De SP vond het eiland er niet klaar voor en heeft daarin, zo is inmiddels ook de andere partijen gewaar geworden, gaandeweg haar gelijk gekregen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | 3 nieuwe doden door corona in het weekend

Er zijn 3 mensen overleden aan de gevolgen van corona. Zo blijkt uit de coronacijfers van afgelopen weekend, 1 op zaterdag en 2 op zondag. Daarmee is...

NTR | Veel klachten over ZVK tijdens spreekuren van Ombudsman; ‘de kanker wacht niet’

Marit Severijnse  KRALENDIJK – “Het voelde alsof ik alleen werd gelaten. Ik moest iets van 6000 euro zelf ophoesten. Het is maar goed dat we een beetje spaargeld...

DH | CBCS: Top income lower than claimed

PHILIPSBURG--The Central Bank of Curaçao and St. Maarten (CBCS) said information shared recently on the “What do you earn” programme on BNNVARA was incorrect. According to...

DH | Clyde van Putten warned for using profane language

ST. EUSTATIUS--Progressive Labour Party (PLP) Island Councilman Clyde van Putten used profane language during an incident with independent Councilman Nicolaas “Koos” Sneek during Monday’s Island Council meeting. ...

AntilliaansDagblad | Rector wil praten met leerlingen

Oranjestad - De rector van Colegio Arubano heeft gereageerd op het leerlingenprotest van afgelopen vrijdag. Hij geeft de leerlingen krijgen een compliment omdat ze gebruik hebben gemaakt...

AntilliaansDagblad | ‘Deze maand corona-app’

Willemstad - Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) zal nog deze maand de Curaçao Health App lanceren. Die sluit aan op het Digital Covid Certificate...
- Advertentie -