32 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 12:43

Laatste reacties

- Advertentie -

Statenleden St. Maarten overbetaald

Oproep Van Raak aan vooravond Ipko

Ronald van RaakDen Haag – Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) vindt dat de Statenleden van Sint Maarten een ‘exorbitant hoge vergoeding’ ontvangen voor hun parlementaire werk.

Van Raak heeft vrijdag op de website van zijn partij een oproep geplaatst aan zijn Sint Maartense collega’s om een deel van die vergoeding in te leveren.

Onder de kop ‘Je kunt niet zo hard bezuinigen op de burgers en zoveel geld in je eigen zak steken’ schrijft hij onder meer:

,,Sint Maarten is een klein eiland met grote tegenstellingen.
In Philipsburg geven in Frontstreet Amerikaanse toeristen hun dollars uit, maar in Backstreet leeft de lokale bevolking in armoede.
Toen Sint Maarten op 10 oktober 2010 een autonoom land werd binnen het Koninkrijk is de bevolking veel beloofd.
Het eiland zou de zaken in eigen hand nemen en de bewoners zouden een betere toekomst krijgen.”

- Advertentie -

De SP’er wijst er op dat de bestuurders van Sint Maarten zelf graag meer autonomie wilden.

,,Maar zij hadden de zaken niet op orde.
Daarom moet het nieuwe land nu hard bezuinigen.
Dat zal ten koste gaan van de bevolking, van zorg, onderwijs en sociale zekerheid. Maar de parlementariërs van Sint Maarten hebben niet bezuinigd op zichzelf. Integendeel: zij hebben hun eigen vergoedingen juist fors verhoogd.”

Van Raak schrijft op de website er vanuit te gaan dat de Sint Maartense Statenleden die deze week in Den Haag deelnemen aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPpko) ‘ongetwijfeld opnieuw aan de Nederlandse Kamerleden vragen of het eiland meer geld kan krijgen’ om er aan toe te voegen:

,,Dat zal niet lukken, Nederland heeft in het verleden al veel betaald. Bovendien is het in ons land nu crisis, het geld is op.
Ik zal de parlementariërs van Sint Maarten ook een vraag stellen: of het klopt dat zij zo’n 125.000 dollar per jaar krijgen.
Veel meer dan een parlementariër in Nederland.
Terwijl op Sint Maarten niet meer mensen wonen dan in één kleine stad in Nederland.
Ik zal hen ook vragen of dat wel eerlijk is, nu zij zo hard moeten bezuinigen op de eigen bevolking.
Ik weet zeker dat de volksvertegenwoordigers van Sint Maarten veel sympathie zullen krijgen van hun bevolking als zij nu besluiten om een deel van uw exorbitante vergoedingen in te leveren.”

Van Raak en diens fractiegenoten hebben in 2010 tegen de wet gestemd om Sint Maarten de status van land te geven.
De SP vond het eiland er niet klaar voor en heeft daarin, zo is inmiddels ook de andere partijen gewaar geworden, gaandeweg haar gelijk gekregen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Man gewond op Bonaire na sprong in zee

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Een 18-jarige man is gewond geraakt bij Boca Slagbaai op Bonaire toen hij van de rotsen in zee wilde springen. De man kwam met zijn...

ParadiseFM | Jean-Julien Rojer test positief op coronavirus

De Curaçaose tennisser Jean-Julien Rojer is positief getest op het coronavirus. Daarmee eindigt zijn deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Het is al de vierde sporter...

ParadiseFM | CHATA: hotelbezetting Curaçao gaat goed, maar kan beter

Bijna 55% van de hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat ligt boven het Caribisch gemiddelde van bijna 50%. Zo meldt CHATA. In dezelfde...

ParadiseFM | Positief geteste vrouw met valse bewijzen binnen gereisd

Een vrouw die op Bonaire positief heeft getest op Covid-19 is met vervalste papieren Curaçao binnengekomen. Zo maakt het Korps Politie Curaçao bekend. Het was al bekend...

DH | ‘CFT’s suggestion to impose land tax is anti-local people’

PHILIPSBURG--Member of Parliament and United People’s Party faction leader Grisha Heyliger-Marten commemorated the late Dr. Albert Claudius Wathey on July 24 for his contribution to the growth...

Ingezonden | Denkend aan Ced Ride

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -