29 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 14:31

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoeStaten willen duidelijkheid over bouw FKP-huizen

Staten willen duidelijkheid over bouw FKP-huizen

WILLEMSTAD — Hoeveel huizen heeft de coalitie sinds haar aantreden per 10-10-‘10 gebouwd? Die vraag stelden verschillende Statenleden vanochtend tijdens een Centrale Commissie-vergadering van de Staten over woningbouwstichting FKP. Voor FOL-leider Anthony Godett was het antwoord vrij duidelijk: “Nul, njet, sero, nada.”

Het FKP-project in Zapateer dat al geruime tijd stilligt.

Godett wilde weten hoeveel huizen er onder de verantwoordelijkheid van minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, MAN) zijn gebouwd.
Het FOL-Statenlid wees erop dat de vele projecten die nu door FKP zijn gebouwd, zijn opgestart in de periode dat hij als gedeputeerde belast was met de woningbouwstichting.
Hij noemde tal van projecten, waarvoor hij het startschot had gegeven en wilde van Cooper weten hoeveel woningen hij als minister had afgeleverd.

Verder had de FOL-leider ook kritiek op dat personen die niet in staat zijn hun huur te betalen, net voor de verkiezingen uit hun huis worden gezet. Hij drong er bij Cooper op aan om te voorkomen ‘dat mensen die 25 tot 30 jaar in een huis wonen nu te horen krijgen dat zij binnen een maand weg moeten’.

Ook PAR-lid Pedro Atacho wilde van Cooper weten hoeveel huizen er afgeleverd zijn.
Hij had ook vragen over het grote aantal woningen die klaar staan. A
tacho haalde het regeerprogramma van het kabinet-Schotte aan om aan te tonen dat er van de plannen weinig terecht is gekomen.

Onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa stond ook stil bij het aantal gebouwde woningen, en had ook vragen over de aanpak van illegale woningen.
In dit verband wilde hij van voormalig partijgenoot Cooper weten of illegale bouw van burgers op dezelfde manier wordt aangepakt, als die van bedrijven.

MAN-Statenlid Eunice Eisden vond dat er niet moest worden gedaan alsof er sprake was van het uitdelen van huizen aan het volk.

MFK-lid Amerigo Thodé wilde weten hoeveel huizen er zijn gebouwd door vorige regeringen.

PS-lid Melvin Cijntje, wiens fractie de vergadering van vanochtend had aangevraagd, gooide het over een totaal andere boeg.
Hij wilde van de minister en FKP weten welke filosofie ten grondslag ligt aan de manier waarop huizen op Curaçao worden gebouwd.

In 2008 waren er 10.000 tot 12.000 personen die een woning nodig hadden. In 1992 waren dit er 5000. In bijna twintig jaar is het aantal woningzoekenden verdubbeld. Wij doen iets verkeerd. Wij bouwen geen buurten, maar projecten en deze zijn gedoemd om te mislukken.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties