25 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

Staten willen duidelijkheid over bouw FKP-huizen

WILLEMSTAD — Hoeveel huizen heeft de coalitie sinds haar aantreden per 10-10-‘10 gebouwd? Die vraag stelden verschillende Statenleden vanochtend tijdens een Centrale Commissie-vergadering van de Staten over woningbouwstichting FKP. Voor FOL-leider Anthony Godett was het antwoord vrij duidelijk: “Nul, njet, sero, nada.”

Het FKP-project in Zapateer dat al geruime tijd stilligt.

Godett wilde weten hoeveel huizen er onder de verantwoordelijkheid van minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, MAN) zijn gebouwd.
Het FOL-Statenlid wees erop dat de vele projecten die nu door FKP zijn gebouwd, zijn opgestart in de periode dat hij als gedeputeerde belast was met de woningbouwstichting.
Hij noemde tal van projecten, waarvoor hij het startschot had gegeven en wilde van Cooper weten hoeveel woningen hij als minister had afgeleverd.

Verder had de FOL-leider ook kritiek op dat personen die niet in staat zijn hun huur te betalen, net voor de verkiezingen uit hun huis worden gezet. Hij drong er bij Cooper op aan om te voorkomen ‘dat mensen die 25 tot 30 jaar in een huis wonen nu te horen krijgen dat zij binnen een maand weg moeten’.

Ook PAR-lid Pedro Atacho wilde van Cooper weten hoeveel huizen er afgeleverd zijn.
Hij had ook vragen over het grote aantal woningen die klaar staan. A
tacho haalde het regeerprogramma van het kabinet-Schotte aan om aan te tonen dat er van de plannen weinig terecht is gekomen.

Onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa stond ook stil bij het aantal gebouwde woningen, en had ook vragen over de aanpak van illegale woningen.
In dit verband wilde hij van voormalig partijgenoot Cooper weten of illegale bouw van burgers op dezelfde manier wordt aangepakt, als die van bedrijven.

MAN-Statenlid Eunice Eisden vond dat er niet moest worden gedaan alsof er sprake was van het uitdelen van huizen aan het volk.

MFK-lid Amerigo Thodé wilde weten hoeveel huizen er zijn gebouwd door vorige regeringen.

PS-lid Melvin Cijntje, wiens fractie de vergadering van vanochtend had aangevraagd, gooide het over een totaal andere boeg.
Hij wilde van de minister en FKP weten welke filosofie ten grondslag ligt aan de manier waarop huizen op Curaçao worden gebouwd.

In 2008 waren er 10.000 tot 12.000 personen die een woning nodig hadden. In 1992 waren dit er 5000. In bijna twintig jaar is het aantal woningzoekenden verdubbeld. Wij doen iets verkeerd. Wij bouwen geen buurten, maar projecten en deze zijn gedoemd om te mislukken.”

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -