25 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 05:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Staten hopen vernieuwde zaal in maart te betrekken

statenzaalWILLEMSTAD — De Staten van Curaçao hopen in de maand maart van dit jaar de vernieuwde vergaderzaal aan het Julianaplein te betrekken. Dit geeft Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) aan. De renovatie van het Statengebouw, die in 2010 van start ging, is volgens Franco bijna af. Er wordt alleen nog gewacht op de geluid- en opname-apparatuur voor onder meer het uitzenden van de vergaderingen.

Advertentie

Sinds 10-10-‘10, de start van het nieuwe land Curaçao, vergaderen de Staten in het gebouw van de voormalige Eilandsraad van het Eilandgebied Curaçao aan de Ansinghstraat.
Renovatie was nodig vanwege de vervallen staat van het gebouw, daarnaast moest het ook aangepast worden aan moderne technologieën.
In een reactie stelt Franco dat de renovatie van het Statengebouw nagenoeg af is.

De binnenkant van de zaal is zo goed als klaar. Die is gemeubileerd en al, maar het is nu wachten op de installatie van de moderne apparatuur voor geluid en uitzendingen. In de komende maanden zal daaraan gewerkt worden.”

Het streven is volgens Franco dat in de komende maanden de apparatuur, die door een Nederlands bedrijf vervaardigd wordt, zal worden geïnstalleerd en getest.
De verwachting is volgens de Statenvoorzitter dat de nieuwe gerenoveerde zaal in maart van dit jaar in gebruik zal worden genomen.

- Advertentie -

Franco keek vanochtend ook vooruit naar wat het jaar 2014 voor de Staten met zich mee zal brengen.
Het nieuwe vergaderjaar zal volgende week van start gaan met de besprekingen tussen de verschillende parlementen van het Koninkrijk, het zogenoemde Ipko-overleg.

Wij hebben dan maar één vergadering die moet worden aangepakt. Het gaat hierbij om de door de MFK aangevraagde vergadering over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS).
Maar eind januari hopen wij antwoord van overheidsaccountant Soab te krijgen over het onderzoek naar het fonds dat is opgestart.”

Voor de komende maanden verwacht Franco dat de Staten met reparatiewetgeving met betrekking tot de basisverzekering ziektekosten (bvz) geconfronteerd zullen worden. De bvz werd begin vorig jaar door de Staten aangenomen.
Al tijdens de behandeling had de regering aangegeven met voorstellen te zullen komen om de hiaten in de wet aan te pakken.
De regering heeft al een aantal reparaties doorgevoerd, vooruitlopend op de behandeling van de Staten.
De Statenvoorzitter constateert dat vorig jaar, in verband met tal van maatregelen die door de regering genomen moesten worden, de druk op de Staten hoog was.
Zo moesten begin vorig jaar onder meer de begroting 2013, de introductie van de bvz, de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en de aanpassing van de omzetbelasting voor luxegoederen behandeld worden.

Dit jaar zal de druk minder zijn. Maar het is moeilijk je voor te bereiden op zaken waarvan je niet weet dat ze zullen komen. Het beste wat je kunt doen is zo goed mogelijk voorbereid zijn. In januari willen wij dan ook de derde suppletoire begroting in de Staten behandelen. Als wij dat doen, dan zijn wij als parlement ‘bij’.

bron: Amigoe

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -