25 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Staten bijeen over Marvelyne Wiels

"Marvelous Marvelyne" Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie
“Marvelous Marvelyne” Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie

Willemstad – Nadat de oppositiepartijen MAN, MFK, PAR en het onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang half november al om een openbare Statenvergadering vroegen over Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, staat dit punt aankomende maandag dan eindelijk op de agenda.

Premier Ivar Asjes zal uitleg moeten geven over het personeelsbeleid van het Curaçaohuis en de recente benoemingen aldaar, maar ook over het cv van Marvelyne Wiels.

De indieners van het verzoek tot een openbare vergadering spreken van ‘manipulatie van het cv’, dat er volgens hen toe heeft geleid dat er twijfels zijn gerezen over de integriteit van Wiels en de goede naam van Curaçao is mogelijk aangetast.

Parlementariër Amerigo Thodé (MFK) vindt dat Wiels moet aftreden nu ze door onjuiste informatie op haar cv niet langer het vertrouwen van Curaçao verdient, zo schreef hij eerder in een brief aan premier Asjes, waarin hij vragen aan de ministerpresident stelt.

,,Deelt de minister-president de mening dat mevrouw Wiels op deze manier haar reputatie en geloofwaardigheid te grabbel heeft gegooid en dat de Gevolmachtigde minister in kwestie niet het vertrouwen van het Curaçaose volk verdient en zij ook niet langer geschikt is om de functie te blijven uitoefenen?”

De premier gaf aan met vertrouwen te wachten op een vergadering in de Staten, waarin antwoord zal worden gegeven op de verschillende vragen over Wiels.

,,Marvelyne Wiels is en blijft de Gevolmachtigde minister van Curaçao, of u of anderen dat nou leuk vinden of niet. Dat verzeker ik u”, zei Asjes tegen de lokale pers tijdens een eerder belegde persconferentie.

Eerder nog liet Statenvoorzitter Mike Franco weten geen moment te zien waarop deze vergadering nog dit jaar zou kunnen plaatsvinden. Door de behandeling van de begroting van 2014 zou er geen tijd zijn.

Onduidelijk is of Wiels er maandag bij zal zijn, verplicht is het in elk geval niet. Hoewel het wenselijk mag zijn dat de Gevolmachtigde minister er tijdens de Statenvergadering bij zal zijn, is het volgens de Statenvoorzitter geen vereiste.

Oud-Gevolmachtigde minister van Curaçao Sheldry Osepa heeft geen goed woord over voor zijn opvolgster. Volgens Osepa is Wiels een leugenaar en bovenal een oplichter die met haar fraude de goede band en goede naam die is opgebouwd binnen het Koninkrijk in no time heeft weten te verwoesten. ,,Ik kan je vertellen dat mevrouw Wiels een leugenaar is met trekken van een oplichter. Ze schetst een ander beeld dan de werkelijkheid door een vals cv of een cv met daarin verkeerde informatie te gebruiken”, aldus Osepa eerder tegenover deze krant. Volgens Osepa zit er nog een flinke staart aan ‘Wiels-gate’.

,,Ze heeft mij erbij betrokken en nu zal ik haar met veel genoegen verder helpen.” Zo verklaarde Osepa cynisch. ,,Ik zal geen onzin van haar accepteren. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd.”

Verder staan maandag op de agenda behandeling van de Ontwerplandsverordening tot wijziging van de Landsverordening op de winstbelasting 1940 en behandeling van de initiatiefontwerplandsverordening houdende wijziging van de Landsverordening op de winstbelasting 1940.

Bron: Antilliaans Dagblad

Bronnen

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -