27 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 18:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Staten bijeen over Marvelyne Wiels

- Advertentie -
"Marvelous Marvelyne" Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie
“Marvelous Marvelyne” Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie

Willemstad – Nadat de oppositiepartijen MAN, MFK, PAR en het onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang half november al om een openbare Statenvergadering vroegen over Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, staat dit punt aankomende maandag dan eindelijk op de agenda.

Premier Ivar Asjes zal uitleg moeten geven over het personeelsbeleid van het Curaçaohuis en de recente benoemingen aldaar, maar ook over het cv van Marvelyne Wiels.

De indieners van het verzoek tot een openbare vergadering spreken van ‘manipulatie van het cv’, dat er volgens hen toe heeft geleid dat er twijfels zijn gerezen over de integriteit van Wiels en de goede naam van Curaçao is mogelijk aangetast.

Parlementariër Amerigo Thodé (MFK) vindt dat Wiels moet aftreden nu ze door onjuiste informatie op haar cv niet langer het vertrouwen van Curaçao verdient, zo schreef hij eerder in een brief aan premier Asjes, waarin hij vragen aan de ministerpresident stelt.

,,Deelt de minister-president de mening dat mevrouw Wiels op deze manier haar reputatie en geloofwaardigheid te grabbel heeft gegooid en dat de Gevolmachtigde minister in kwestie niet het vertrouwen van het Curaçaose volk verdient en zij ook niet langer geschikt is om de functie te blijven uitoefenen?”

- Advertentie -

De premier gaf aan met vertrouwen te wachten op een vergadering in de Staten, waarin antwoord zal worden gegeven op de verschillende vragen over Wiels.

,,Marvelyne Wiels is en blijft de Gevolmachtigde minister van Curaçao, of u of anderen dat nou leuk vinden of niet. Dat verzeker ik u”, zei Asjes tegen de lokale pers tijdens een eerder belegde persconferentie.

Eerder nog liet Statenvoorzitter Mike Franco weten geen moment te zien waarop deze vergadering nog dit jaar zou kunnen plaatsvinden. Door de behandeling van de begroting van 2014 zou er geen tijd zijn.

Onduidelijk is of Wiels er maandag bij zal zijn, verplicht is het in elk geval niet. Hoewel het wenselijk mag zijn dat de Gevolmachtigde minister er tijdens de Statenvergadering bij zal zijn, is het volgens de Statenvoorzitter geen vereiste.

Oud-Gevolmachtigde minister van Curaçao Sheldry Osepa heeft geen goed woord over voor zijn opvolgster. Volgens Osepa is Wiels een leugenaar en bovenal een oplichter die met haar fraude de goede band en goede naam die is opgebouwd binnen het Koninkrijk in no time heeft weten te verwoesten. ,,Ik kan je vertellen dat mevrouw Wiels een leugenaar is met trekken van een oplichter. Ze schetst een ander beeld dan de werkelijkheid door een vals cv of een cv met daarin verkeerde informatie te gebruiken”, aldus Osepa eerder tegenover deze krant. Volgens Osepa zit er nog een flinke staart aan ‘Wiels-gate’.

,,Ze heeft mij erbij betrokken en nu zal ik haar met veel genoegen verder helpen.” Zo verklaarde Osepa cynisch. ,,Ik zal geen onzin van haar accepteren. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd.”

Verder staan maandag op de agenda behandeling van de Ontwerplandsverordening tot wijziging van de Landsverordening op de winstbelasting 1940 en behandeling van de initiatiefontwerplandsverordening houdende wijziging van de Landsverordening op de winstbelasting 1940.

Bron: Antilliaans Dagblad

Bronnen

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -