30 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 11:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Stap naar geïntegreerd medisch specialistisch bedrijf

Opening gerenoveerde polikliniek

WILLEMSTAD — De gerenoveerde polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal

Een impressie van de gerenoveerde polikliniek

(Sehos) is gisteren door minister Jacinta Scoop-Constancia geopend.  In 2010 stelde Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) 1,2 miljoen gulden beschikbaar voor de opknapbeurt. De polikliniek is een voorzichtige stap naar het geïntegreerd medisch specialistisch bedrijf (GMSB). Van de 54 specialisten, die in het Sehos werkzaam zijn, werken acht vanuit de polikliniek waar ze spreekuur houden.De polikliniek opende 36 jaar geleden voor het eerst haar deuren. Het is dan ook niet vreemd dat het gebouw toe was aan een opknapbeurt.
Met de 1,2 miljoen gulden die BZV beschikbaar stelde zijn de twee liften in de polikliniek vervangen. Ook de entreedeur is vernieuwd.
Deze werkzaamheden zijn begin 2012 afgerond. Verder is de begane grond onder handen genomen. De opnameafdeling is gecentraliseerd op een plek. Daarnaast kunnen patiënten ook voor bloedprikken terecht bij de polikliniek.  Hierdoor hoeven patiënten voor bloedafname niet meer naar het hoofdgebouw te lopen.
Ook wordt haast het hele pand gekoeld door airconditioning en zijn er nieuwe gipsmuren tegen de oude tegelwanden geplaatst.
Niet alleen de overheid heeft bijgedragen aan de renovatie van de polikliniek, ook raffinaderij Isla heeft medische apparatuur en bedden gedoneerd.

- Advertentie -

Minister Jacinta Scoop-Constancia en Javier Hernandez (rechts) in de vernieuwde radiologiekamer

Daarnaast doneerde de Isla een machine voor radiotherapie ter waarde van 6,5 miljoen gulden. Ook wordt de radiologieafdeling gedigitaliseerd.Specialisten
De specialisten die vanuit de polikliniek werken, zijn:
* kinderarts Fred Muskiet,
* traumachirurg David Nellesteijn,
* kaakchirurg Lilian Rivacoba Cassals,
* longarts Ramon Echague,
* neuroloog Victoria Jaramilloen en
* gynaecoloog Melissa Gomez Bravio Delgado.

Op de hematologie- en oncologie-afdeling werken de specialisten: Franke Scheper en John John Schnog zij aan zij.
In de nabije toekomst zullen twee gynaecologen zich in de polikliniek vestigen.
Voorzitter van het Sehosbestuur Javier Hernandez zei in zijn openingstoespraak dat hij dit ziet als hun pilotproject voor het GMSB.
Dit project is een van de zeven hervormingsprojecten binnen het ministerie van Gezondheid. In het GMSB zijn de medisch specialisten bij voorkeur in dienstverband van het ziekenhuis en houden ze kantoor in het hospitaal en niet in hun eigen ofisina.
Javier sprak de hoop uit om aan de andere kant van de Hamelbergweg een nieuwe polikliniek te bouwen.
Daar zouden alle 54 specialisten, die in het Sehos werkzaam zijn, zich kunnen vestigen.
Als het nieuwe ziekenhuis er dan eindelijk staat, zullen de specialisten meeverhuizen naar het Scadta-eiland.
Als alles conform planning verloopt opent het nieuwe ziekenhuis in 2015 zijn deuren, maar de aanwijzing van de Rijksministerraad gooit roet in het eten.
Zolang de overheid haar financiën niet op orde heeft, kan de regering geen lening afsluiten voor de bouw van het ziekenhuis.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -